Facebook marketing tippek, amik 202e-ben is működnek

Jobb eredményeket szeretnél elérni a Facebookon, és kihasználni mindazt, amit a platform kínál?

Ebben a cikkben olyan Facebook marketing tippeket gyűjtöttem össze, amelyekkel felturbózhatod Facebook marketing stratégiád.

A Facebook már régóta ismert online marketing eszköz és szinte minden online marketing stratégia része, hiszen a Facebook felhasználók száma igen magas.

Manapság azonban egy kicsit nehezebb elérni a célközönséget és kattintást szerezni a platformon. Ez részben a csökkenő elérésének köszönhető – ami azt jelenti, hogy a megszokott Facebook marketing tippek közül nem biztos, hogy mindegyik működik.

Szerencsére még mindig rengeteg módja van annak, hogy felkeltsd célközönséged figyelmét.

Mindössze néhány egyszerű Facebook marketing stratégiára van szükséged, mint például a különböző tartalomtípusok létrehozása és a rövid videók közzététele. 

Ezek alkalmazása biztosíthatja számodra, hogy a Facebookon végzett marketing tevékenységed a következő évben is életképes maradjon.

Ebben a bejegyzésben megosztok néhány olyan Facebook marketing tippet, amelyek most is rendkívül hatékonyak. Lássunk is hozzá!

Tartalomjegyzék

Facebook marketing tippek

Facebook-marketing-tippek

A fentieket szem előtt tartva talán itt az ideje, hogy átgondold a Facebook marketing stratégiád. 

Sok évvel ezelőtt olvashattál olyan Facebook marketing ötleteket, hogy a délutáni időszakban érdemes posztolni, vagy, hogy a képek használata egyes bejegyzéseknél elengedhetetlen.

Természetesen ezek a mai napig fontasak, azonban a Facebook már arra törekszik, hogy fizess a hirdetésekért. Ezért a posztjaid elérésén állítottak egy kicsit… nem is kicsit.

Így már a követőid elenyésző százalékát éred el ha valamit kiteszel -teljesen mindegy, hogy reggel vagy este teszed ezt.

Azért, hogy segítsünk az elindulásban, íme öt olyan Facebook marketing tipp, amelyek a legújabb fejlesztések ellenére is rendkívül hatékonyan működnek.

1. Változtasd a tartalmak típusait

A marketingesek fele szerint a tartalomkészítés a legfontosabb ha eredményeket akarunk elérni.

Könnyű azonban megrekedni. Sok marketinges folyamatosan azt a technikát alkalmazza, ami a múltban bevált, pedig ez kevés teret hagy a növekedésnek.

Ahhoz, hogy tartalommarketingben erős legyél, Facebook marketing tippjeim közül az első, hogy fontold meg a 70-20-10-es megközelítés alkalmazását:

  • Az idő 70 százalékában eredeti, saját anyagokat tegyél közzé.
  • Az idő 20 százalékában ossz meg olyan meglévő tartalmakat, amelyek relevánsak a közönsége érdeklődési köréhez.
  • Az idő 10 százalékában hozz létre “önreklámozó” tartalmakat.

Emellett érdemes gondoskodnod arról is, hogy sokféle típusú bejegyzéseket tegyél közzé. 

Próbálj meg képeket, videókat, GIF-eket, szavazásokat, emojikat és szöveget használni – és ha lehetséges, fontold meg a felhasználó által generált tartalom (UGC) megosztását is. 

A legsikeresebb márkák jellemzően napi 4-5 posztot tesznek közzé, amelyek különböző tartalmakat és médiatípusokat tartalmaznak.

Tanulmányok azt is kimutatták, hogy az elkötelezettségi arányok jelentősen csökkennek, ha egy márka naponta csak egyszer posztol. 

Szerencsére rengeteg olyan közösségi média kezelő eszköz létezik aminek használata segíthet automatizálni a posztolási ütemezést a Facebookon.

2. Hozz létre rövid videós tartalmat

A videós tartalmak hihetetlenül népszerűek az online fogyasztók körében. 

Így nem meglepő, hogy a digitális marketingesek gyakran a videós tartalmakat helyezik előtérbe. A legjobb eredmények elérése érdekében azonban fontos, hogy ez a tartalom rövid és frappáns legyen. 

A Facebookon a 21 másodpercnél rövidebb videókat nagyobb valószínűséggel nézik végig. Ráadásul az összes videó közel 50%-át mobileszközökön tekintik meg.

Ez azt sugallja, hogy az emberek étkezések és szünetek közben görgetik leginkább a Facebook feedjüket. Nincs idejük hosszú tartalmakat nézni, ezért a rövidebb videókat részesítik előnyben. 

Ráadásul a tanulmányok szerint a 2 percnél rövidebb videók iránt a legnagyobb az érdeklődés, így ez egy jó irányvonal, amire érdemes törekedni. Nem számít azonban, hogy milyen hosszú a videód. Az egyik legjobb Facebook marketing tipp az, hogy a legfontosabb információkat a videó elejére helyezd.

Emellett ne felejts el feliratokat is elhelyezni a Facebook marketing videókban. A Facebook által végzett kutatás szerint a feliratok hozzáadása átlagosan 12%-kal növeli a megtekintési időt. 

Ennek sok köze van ahhoz, hogy a legtöbb Facebook videót hang nélkül nézik. Ezért a videóidnak hang nélkül is képesnek kell lenniük arra, hogy üzenetet közvetítsenek.

3. Használd a Facebook Messengert

A Facebook Messenger hihetetlenül hatékony eszköz lehet, mégis gyakran kihasználatlanul marad a vállalkozások körében. Ez a kommunikációs eszköz rengeteg lehetőséget rejt magában, különösen akkor, ha chatbot technológiával kombináljuk.

A chatbot olyan virtuális asszisztens, amit arra terveztek, hogy természetes, társalgási formában kommunikáljanak a közönségeddel. 

Ez egy nagyszerű módja annak, hogy termékeidet közvetlenül a potenciális vásárlók kezébe adhasd. Leveszi a vásárlási döntés meghozatalának nehéz munkáját, a gyors válaszidő pedig nagyszerűen növeli a sikeres konverziók valószínűségét.

A fogyasztók fele szívesebben kommunikál egy vállalkozással üzenetküldő alkalmazáson keresztül, mint e-mailben. A chatbotok használata az egyik olyan Facebook marketing tipp, amelyet érdemes kipróbálni.

Szerencsére a chatbotok viszonylag könnyen beállíthatók.

4. Használd az AR eszközeit

A Facebook nemrégiben bevezette a kiterjesztett valóság (AR) eszközeit a hirdetők számára a Facebook News Feed hirdetésekben. A felhasználók mostantól viselhető termékeket, például szemüveget és sminket próbálhatnak fel a hírfolyamukban megjelenő hirdetéseken belül. 

Ráadásul mindezt anélkül tehetik meg, hogy külön alkalmazást kellene elindítaniuk.

Ez nem csak a divatmárkák számára hasznos lehetőség. 

A Kia például lehetővé tette a felhasználók számára, hogy a Facebook Messengeren belül testre szabják és személyre szabják a KIA Stinger autóját. Az AR számos módon használható egy kreatív, sikeres marketing kampány megvalósításához.

Az AR-technológia megalkotása természetesen trükkös lehet, ezért érdemes külső segítséget igénybe venni. 

Az AR használata még abban is segíthet, hogy mélyebb kapcsolatot építsen ki a közönségeddel, mivel aktívan ösztönzi a részvételüket. A felhasználók szeretik úgy érezni, hogy részt vesznek egy márkában, és ennek eredményeképpen nagyobb valószínűséggel fognak konvertálni

Ezért az AR különösen akkor életképes stratégia, ha azt szeretnéd bemutatni, hogy egy termék hogyan illeszkedik be ügyfeleid mindennapi életébe és hogyan javítja azt.

5. Készíts Facebook csoportot

A Facebook csoportok egyre fontosabbá válnak azon márkák számára, amelyek kreatívabb megoldásokat keresnek az elkötelezettség növelésére. 

Mi a különbség a csoportok és az oldalak között? 

Alapvetően az oldalak ideálisak vállalkozásod népszerűsítésére, míg a csoportok arra szolgálnak, hogy közösséget építsenek vállalkozásod köré.

Természetesen mindkettővel rendelkezhetsz, de fontos tudni, hogyan különböztessük meg a kettőt. Míg egy oldal tartalma felett teljes mértékben a Te vállalkozásod rendelkezik, addig a csoportok sokkal inkább a tagok tartalmaira támaszkodnak.

Ahhoz, hogy a csoportodat teljes mértékben kiaknázhasd, gondold át, hogyan ösztönözheted a részvételt – például hasznos információk posztolása, elgondolkodtató kérdések feltevésével vagy heti események szervezésével. 

Meghívhatod a tagokat arra is, hogy hozzanak létre bejegyzéseket és indítsanak vitákat, hogy saját életet adjanak a csoportnak.

Konkluzió

A Facebook még mindig sok értéket kínál, de fontos megérteni, hogy a design és az algoritmusok legújabb változásai hogyan befolyásolhatják a Facebook marketing stratégiád. Ha figyelembe veszed ezeket a tényezőket, hatékonyabb Facebook kampányokat és anyagokat készíthetsz, amivel megragadhatod a célközönséged figyelmét.

Ebben a bejegyzésben öt olyan Facebook marketing tippeket vizsgáltunk, amelyek 2022-ben is nagyon hatékonyak:

  • Változtasd a tartalmak típusait
  • Hozz létre rövid videós tartalmat
  • Használd a Facebook messengert
  • Használd az AR eszközeit
  • Készítsd Facebook csoportot

Kérdésed van az általunk megosztott Facebook marketing tippekkel kapcsolatban? Ha igen akkor vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk választ adni kérdéseidre!

Kovács Dávid

Kovács Dávid

Szia! Dávid vagyok. Vállalkozásoknak segítek több bevételt generálni online. Ezt a weboldalt azért hoztam létre, hogy mindezt megtanítsam neked, lépésről-lépésre. Ha többet szeretnél tudni rólam, írj nekem bátran.
kovacs-david

Kovács Dávid

ELFOGADSZ TŐLEM EGY VIDEÓT?

Ha vállalkozó vagy, vagy vállalkozást akarsz indítani és több fizető ügyfelet szerezni, akkor ez a videó neked szól! 

(Csatlakozz a 100+ vállalkozóhoz, akinek már segítettem)

kovacs-david

Kovács Dávid

10 MÓDSZER, HOGY NÖVELD VÁLLALKOZÁSOD ONLINE

Ha szeretnéd növelni vállalkozásod forgalmát 2023-ban, akkor ez az ingyenesen letölthető e-Book kimondottan neked szól!

INDÍTSD EL VÁLLALKOZÁSOD ÉS LEGYÉL TELE ÜGYFELEKKEL

kovacs-david

Kovács Dávid

VAN MÁR WEBOLDALA VÁLLALKOZÁSODNAK?

Csatlakozz a több száz sikeres ügyfelünkhöz!

„Elkészült weboldalunk egy héten belül bevételt termelt.”
Sipos Máté, Greypixel Geometrics Kft.