Mi az a Fiverr és hogyan működik: teljes útmutató

A Fiverr egy online piactér, ahol az emberek számos különböző digitális szolgáltatást kínálnak és vásárolhatnak. Az alapelve egyszerű: az eladók pénzt kérnek a szolgáltatásokért, amelyeket az ügyfelek vásárolnak meg tőlük. 

“Az elnevezés „Fiverr” az alapárakat jelképezi, amelyek öt dollártól kezdődnek, bár természetesen lehetőség van nagyobb összegért is szolgáltatásokat nyújtani.”

A platform számos kategóriát foglal magában, beleértve a grafikai tervezést, a programozást, a marketinget, a fordítást, a zeneszerzést és még sok mást. Bárki megtalálhatja a számára megfelelő területet, legyen az szakmai vagy kreatív munka.

A Fiverr rendkívül felhasználóbarát és egyszerűen kezelhető. 

A regisztráció után könnyedén létrehozhatsz egy profilt, ahol bemutathatod a szakmai adataidat és a kínált szolgáltatásaidat. Az eladók a szolgáltatásaikat részletesen leírhatják, hogy az ügyfelek pontosan tudják, mit kapnak a pénzükért.

A tranzakciók a Fiverr belső rendszerén keresztül zajlanak. 

Az ügyfelek a kiválasztott szolgáltatásért fizetnek, és az eladók a megrendelés teljesítése után kapják meg a fizetésüket. A platform biztosítja az ügyfelek és az eladók védelmét, és a visszajelzések és értékelések rendszere segít az elégedettség és a minőség fenntartásában.

Ebben a bejegyzésben további részleteket érdekes részletet fogok megosztani, például hogyan kezdj el árulni a Fiverr-en, hogyan keress pénzt, és még sok más hasznos információt. 

Megvizsgáljuk a Fiverr adózási kérdéseit, és bemutatom a platform előnyeit és hátrányait is.

Tehát ha kíváncsi vagy a Fiverr-re és szeretnél többet megtudni arról, hogyan működik és hogyan lehet vele pénzt keresni, akkor ne hagyd ki ezt az útmutatót!

Tartalomjegyzék

Mi az a Fiverr?

mi-az-a-fiverr

A Fiverr egy online piactér, ahol az emberek különböző digitális szolgáltatásokat kínálnak és vásárolhatnak. Az oldal alapelve az, hogy az eladók kisebb vagy nagyobb projektekért cserébe pénzt kérhetnek, amit az ügyfelek (vásárlók) fizetnek ki nekik. 

Az elnevezés a platform árait jelképezi: az alapárak öt dollártól indulnak (ezért is nevezték el Fiverr-nek), de természetesen lehetőség van nagyobb összegekért is szolgáltatásokat nyújtani.

A Fiverr rendkívül sokféle kategóriát foglal magában, ide tartoznak például a grafikai tervezés, a programozás, a marketing, a fordítás, a zeneszerzés és a szövegírás szolgáltatások. Az oldalon bárki megtalálhatja a számára megfelelő kategóriát, legyen szó szakmai szolgáltatásról vagy kreatív munkáról.

Hogyan működik a Fiverr?

A Fiverr rendkívül egyszerű és felhasználóbarát felülettel rendelkezik. 

Az első lépés a regisztráció, amelyet néhány egyszerű lépés után könnyedén elvégezhetsz. 

Miután regisztráltál, azonnal létrehozhatsz egy profilt és hozzáadhatod a szakmai adataidat, az érdeklődési területeidet, valamint az általad kínált szolgáltatások leírását.

Az oldalon mindenki lehet eladó és vásárló is egyben. Ha eladóként szeretnél tevékenykedni, akkor kínálhatsz különböző szolgáltatásokat a választott kategóriában. Fontos, hogy a szolgáltatásod pontosan legyen leírva, hogy az ügyfelek pontosan tudják, mit kapnak a pénzükért.

Ha vásárlóként szeretnél lépni, akkor böngészhetsz a kategóriák között, és kiválaszthatod a számodra megfelelő szolgáltatást. Olvashatsz más felhasználók véleményeit és értékeléseit az eladókról, így könnyebben tudsz választani.

Ahogy ezt korábban írtam a tranzakciók a Fiverr belső rendszerén keresztül történnek. 

Az ügyfelek a kiválasztott szolgáltatásért fizetnek, amelyet az oldal tart vissza egy bizonyos jutalékért cserébe. Az eladók pedig a megrendelés teljesítése után kapják meg a pénzüket.

Hogyan kezdj el árulni a Fiverr-en?

Ha eladóként szeretnél tevékenykedni a Fiverr-en, néhány lépés segítségével könnyedén elkezdheted a szolgáltatásod árulást.

Válaszd ki a kategóriát: Gondold át, hogy milyen szolgáltatást szeretnél kínálni, és válaszd ki a hozzá legmegfelelőbb kategóriát.

Hozz létre egy profilt: Készíts egy vonzó és informatív profiloldalt, amely bemutatja a képességeidet és a szolgáltatásod részleteit. Figyelj a megfelelő kulcsszavakra és a minőségi tartalomra.

Határozd meg az árakat: Árazd be a szolgáltatásodat a piaci viszonyokhoz igazodva. Ne felejtsd el figyelembe venni a munkára fordított időt és erőforrásokat.

Helyezkedj el a versenytársak között: Böngészd át a hasonló szolgáltatásokat nyújtó eladók profiljait, és próbálj kiemelkedni valamilyen módon. Egyedi megközelítés, jobb ár vagy kiváló minőség lehet az előnyöd.

Építsd a márkád: Kezdetben érdemes lehet kisebb árakat vagy akár ingyenes munkát kínálni annak érdekében, hogy megszerezd az első vásárlókat és jó értékeléseket. Ez segíthet a hosszú távú üzleti kapcsolatok kialakításában.

Hogyan keress pénzt a Fiverr-en?

Ahhoz, hogy pénzt keress a Fiverr-en, néhány fontos tipp segítségével növelheted az esélyeidet:

Kiváló minőségű munka: Mindig minőségi munkát adj ki a kezeid közül. Legyen kifogástalan a szolgáltatásod minősége, és törekedj a vásárlók elégedettségére.

Kapcsolatépítés: Kommunikálj az ügyfelekkel, és tartsd őket naprakészen a munka állapotáról. Fontos, hogy jó kapcsolatot alakíts ki a vásárlóiddal, hiszen elégedettségük és ajánlásuk kulcsfontosságú.

Ajánlások és értékelések: Kérj visszajelzést és értékeléseket a vásárlóktól. Az elégedett ügyfelek pozitív értékelései segíthetnek újabb ügyfelek megszerzésében.

Marketing és promóció: Ne felejtsd el reklámozni a Fiverr profilodat a közösségi média platformokon és a szakmai hálózatokon. Érdemes lehet saját weboldalt vagy portfóliót készíteni, hogy bemutathasd a munkáidat.

Fiverr adózás

Fontos figyelmet fordítani a Fiverr által generált jövedelem adózási kérdéseire is. 

Ahogy bármilyen más online jövedelem esetén, fontos lehet adózási tanácsot kérni egy helyi adótanácsadótól vagy könyvelőtől annak érdekében, hogy megfelelően kezeld az adózással kapcsolatos kötelezettségeket és elkerüld az esetleges problémákat.

Hasznos Fiverr tippek kezdőknek

Első benyomás: Hozz létre egy vonzó és professzionális profiloldalt, ami meggyőzi a vásárlókat arról, hogy érdemes veled dolgozni.

Kiemelkedő szolgáltatások: Próbálj valami egyedülállót és kreatívat nyújtani a versenytársakhoz képest. Mutasd meg az ügyfeleknek, hogy miért érdemes téged választani.

Jó kommunikáció: Légy aktív és segítőkész a vásárlóiddal való kommunikációban. Készségesen válaszolj a kérdéseikre, és tartsd őket naprakészen a projektekkel kapcsolatban.

Ügyfélszolgálat: Nagyon fontos az elégedett ügyfelek megtartása és a jó hírnév kialakítása érdekében. Ügyelj arra, hogy a vásárlók elégedettek legyenek a szolgáltatásoddal, és ha esetleg problémák merülnének fel, igyekezz gyorsan és hatékonyan megoldani azokat.

Fiverr előnyei és hátrányai

Mint minden más online platformnak, a Fiverrnek is megvannak a maga előnyei és hátrányai.

Előnyei

 • Széles körű lehetőségek: A Fiverr sokféle kategóriát kínál, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelő területet, ahol kínálhatja a szolgáltatásait.
 • Rugalmasság: Te döntheted el, hogy mikor és hogyan szeretnél dolgozni. Önállóan beállíthatod az árakat és az elérhetőségi időpontokat.
 • Nemzetközi ügyfélkör: A Fiverr lehetővé teszi, hogy világszerte ügyfelekkel dolgozz együtt, ami új lehetőségeket és perspektívákat nyit meg.

Hátrányai

 • Nagy a verseny: A Fiverr egy népszerű platform, így sok eladóval kell versenyezned a megrendelésekért. Fontos, hogy kiemelkedj valamilyen módon a tömegből.
 • Alacsony árak: Sok vásárló alacsony árakat vár el, és lehet, hogy versenyképes árakat kell kínálnod az eladásaidhoz.
 • Jutalékrendszer: A Fiverr levon egy bizonyos jutalékot minden tranzakcióból, amit érdemes figyelembe venni a bevételeid tervezésekor.

Gyakran ismételt kérdések a Fiverr-el kapcsolatban

Hogyan lehet megbízható vásárlókat találni a Fiverr-en?

A Fiverr-en megbízható vásárlókat találni érdekében néhány dolgot tehetünk:

 • Olvassuk el alaposan a vásárlók értékeléseit és véleményeit az adott személy profiljában.
 • Ellenőrizzük a vásárlók által korábban leadott megrendelések számát és az elégedett vásárlók arányát.
 • Kérjünk referenciákat vagy korábbi ügyféllel való kapcsolatot a vásárlóval, ha úgy érezzük, hogy ez segítheti a bizalmat.
 • Kizárólag olyan vásárlókkal dolgozzunk, akiknek teljes profilja és korábbi visszajelzései vannak.

Hogyan árazzam be szolgáltatásomat a Fiverr-en?

Az árak meghatározása a Fiverr-en fontos szempont a sikeres eladás érdekében. Néhány tényezőt figyelembe kell venni:

 • Mérlegeljük a munkára fordított időt, az erőforrásokat és a szakértelmet.
 • Vizsgáljuk meg a versenytársak árait a hasonló szolgáltatásokért.
 • Értékeljük a saját képességeinket és tapasztalatunkat.
 • Kínáljunk különleges csomagokat és extra szolgáltatásokat, amelyekkel kiemelkedhetünk a többi eladó közül.

Mennyi időbe telhet, amíg elkezdek pénzt keresni a Fiverr-en?

A pénzkeresés időtartama változó lehet a Fiverr-en. Néhány tényező befolyásolhatja:

 • Profilunk minősége és vonzereje.
 • A versenytársak száma és a kategória népszerűsége.
 • A marketing tevékenységeink hatékonysága a platformon kívül (pl. közösségi média promóció).
 • Az elégedett ügyfelek visszatérése és ajánlása.
 • Egyes eladók azonnal elkezdhetnek pénzt keresni, míg másoknak több időre van szükségük, hogy felépítsék ügyfélkörüket és hírnevüket.

Milyen fizetési módokat támogat a Fiverr?

A Fiverr számos különböző fizetési módot támogat, hogy megkönnyítse a tranzakciókat. A leggyakoribbak közé tartoznak:

 • Hitelkártya (Mastercard, Visa, American Express stb.).
 • PayPal.
 • Banki átutalás (bankfüggő lehet).
 • Fiverr Revenue Card (elérhető néhány országban).
 • Fiverr egyenleg (a Fiverr-en elért bevételek egyenlege).
 • A különböző fizetési módok elérhetősége országonként eltérő lehet, ezért érdemes ellenőrizni a Fiverr hivatalos oldalát a legfrissebb információkért.

Mennyi jutalékot von le a Fiverr a tranzakciókból?

A Fiverr levon egy jutalékot minden eladásból, amit általában a vásárló fizet. 

Az alapjutalék általában 20% a teljes fizetés összegéből. 

Tehát ha egy szolgáltatást 100 dollárért kínálunk, a Fiverr 20 dolláros jutalékot von le, és 80 dollárt kapunk meg. Fontos figyelembe venni ezt a jutalékot, amikor meghatározzuk az árakat és a bevételeinket tervezzük.

Konklúzió

Összességében a Fiverr egy izgalmas és sok lehetőséget kínáló online piactér, ahol számos szakértelmünkkel pénzt kereshetünk. Az előre meghatározott lépések és a fent említett tippek segítségével indulhatsz el a Fiverr-en való árulás útján, és kiépítheted a saját online vállalkozásodat.

Kovács Dávid

Kovács Dávid

Szia! Dávid vagyok. Vállalkozásoknak segítek több bevételt generálni online. Ezt a weboldalt azért hoztam létre, hogy mindezt megtanítsam neked, lépésről-lépésre. Ha többet szeretnél tudni rólam, írj nekem bátran.
kovacs-david

Kovács Dávid

ELFOGADSZ TŐLEM EGY VIDEÓT?

Ha vállalkozó vagy, vagy vállalkozást akarsz indítani és több fizető ügyfelet szerezni, akkor ez a videó neked szól! 

kovacs-david

Kovács Dávid

10 MÓDSZER, HOGY NÖVELD VÁLLALKOZÁSOD ONLINE

Ha szeretnéd növelni vállalkozásod forgalmát 2023-ban, akkor ez az ingyenesen letölthető e-Book kimondottan neked szól!

INDÍTSD EL VÁLLALKOZÁSOD ÉS LEGYÉL TELE ÜGYFELEKKEL

kovacs-david

Kovács Dávid

VAN MÁR WEBOLDALA VÁLLALKOZÁSODNAK?

Csatlakozz a több száz sikeres ügyfelünkhöz!

„Elkészült weboldalunk egy héten belül bevételt termelt.”
Sipos Máté, Greypixel Geometrics Kft.