Affiliate marketing jelentése: teljes útmutató kezdőknek

Az affiliate marketing az online marketing egyik izgalmas és hatékony módszere, amely lehetővé teszi, hogy részesedést kapj az általad közvetített értékesítésekből. 

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy te egy partnerprogram résztvevőjeként reklámozol más vállalatok termékeit vagy szolgáltatásait, és minden sikeres tranzakcióért jutalékot kapsz.

De miért éppen az affiliate marketinget válaszd? 

Nos, az egyik legnagyobb előnye az, hogy nem kell saját terméket fejlesztened vagy készleteket kezelned. Ehelyett egyszerűen választhatsz olyan termékeket vagy szolgáltatásokat, amelyekre úgy gondolod, hogy érdekelhetik a célközönségedet, és segítségükkel pénzt kereshetsz.

Az affiliate marketingben a siker kulcsa a megfelelő partnerprogram megtalálása. Számos vállalat kínál ilyen programokat, amelyek lehetővé teszik számodra, hogy kapcsolódj hozzájuk és promótálhasd termékeiket vagy szolgáltatásaikat. Például az Amazon Affiliate Program egy népszerű lehetőség, amely széles választékot kínál a termékeket illetően.

De nem csak az Amazon az egyetlen lehetőség. Számos más nagy vállalat is rendelkezik saját affiliate programmal, mint például az eBay, a ClickBank, a Shopify, csak hogy néhányat említsek. 

Ezek az affiliate programok különböző kereskedelmi területeken működnek, így lehetőséged van megtalálni azokat a termékeket vagy szolgáltatásokat, amelyek leginkább illeszkednek az érdeklődésedhez és a célközönségedhez.

A következő részben részletesebben ismertetem majd, hogyan kezdj hozzá az affiliate marketinghez, lépésről lépésre. Megosztok veled hasznos tippeket és stratégiákat, amelyek segítségével sikeres lehetőségeket teremthetsz a pénzkeresésre az affiliate marketingen keresztül.

Vágjunk is bele, de először kezdjük az alapokkal!

Tartalomjegyzék

Mi az az affiliate marketing?

affiliate-marketing

Az affiliate marketing az online marketing egyik formája, amelyben az affiliate (vagy partner) a vállalatok termékeit vagy szolgáltatásait promótálja, és jutalékot kap az általa közvetített értékesítésekből. Az affiliate marketingben az affiliate egy közvetítő szerepet tölt be a vállalat és a vásárló között.

Az affiliate marketing rendkívül népszerűvé vált az internet világában, mivel mind a vállalatoknak, mind az affiliációban részt vevő partnereknek számos előnyt nyújt.

A vállalatok számára az affiliate marketing lehetőséget teremt a termékeik vagy szolgáltatásaik hatékony és nagyszabású reklámozására. Az affiliate partnerek segítségével elérhetik új célcsoportokat és piacokat, és növelhetik az értékesítést. Az affiliate marketing a vállalatok számára is költséghatékony megoldást jelenthet, mivel csak akkor kell jutalékot fizetniük, ha ténylegesen sikeres tranzakció következik be.

Az affiliate marketingben részt vevő partnerek számára pedig lehetőség nyílik a passzív jövedelem megszerzésére. Az affiliate partnerek kiválasztják a megfelelő termékeket vagy szolgáltatásokat, és azokat promótálják a saját online platformjaikon, például weboldalakon, blogokon, közösségi médiában vagy e-mailekben. Amikor egy látogató vagy vásárló az affiliate partner által közvetített linken keresztül vásárol, az affiliate jutalékot kap az értékesítésből.

Az affiliate marketing számos formája létezik. Ez lehet például az értékesítési jutalék alapú modell, amelyben az affiliate jutalékot kap minden eladás után. Vannak továbbá kattintás alapú programok, ahol az affiliate akkor kap jutalékot, ha a látogató rákattint a promóciós linkre, függetlenül attól, hogy vásárol-e vagy sem. Ezenkívül léteznek még a regisztráció alapú vagy lead-generáló programok is, ahol az affiliate jutalékot kap a regisztrációk vagy a vezetékek számáért.

Az affiliate marketing rendkívül dinamikus és rugalmas módszer a pénzkeresésre az online térben. Az affiliate partnereknek azonban fontos megérteniük a hatékony promóciós technikákat és az affiliate programok működését annak érdekében, hogy sikeresek legyenek ebben a területen.

Hogyan működik az affiliate marketing?

affiliate-marketing-működése

Az affiliate marketing egy olyan üzleti modell, amelyben az affiliate (vagy partner) promótálja egy vállalat termékeit vagy szolgáltatásait az interneten keresztül. Az affiliate marketing a következő lépésekből áll:

Regisztráció az affiliate programban: Az affiliate-nek regisztrálnia kell az adott vállalat affiliate programjában. Ez lehet egy közvetlen partnerprogram, amelyet maga a vállalat működtet, vagy egy affiliate hálózat, amely több vállalat programját egyesíti.

Kiválasztás termékek vagy szolgáltatások közül: Az affiliate-nek kiválasztania kell, hogy melyik terméket vagy szolgáltatást szeretné promótálni. Általában választhat az affiliate programban rendelkezésre álló termékek vagy szolgáltatások közül az érdeklődési köre, célközönsége és az elvárások alapján.

Affiliate link vagy hivatkozások használata: Az affiliate-nek egyedi affiliate linket vagy hivatkozást kap, amely azonosítja és követi az általa közvetített forgalmat. Az affiliate linket a promóciós anyagokban, mint például weboldalakon, blogbejegyzésekben, közösségi média posztokban vagy e-mailekben helyezheti el.

Látogatók irányítása az affiliate linken keresztül: Amikor valaki rákattint az affiliate linkre, átirányítják a vállalat weboldalára vagy termékoldalára. Az affiliate linken keresztüli látogatókat azonosítják, és nyomon követik a tevékenységüket, például az oldal megtekintéseit és vásárlásait.

Jutalék megszerzése: Az affiliate akkor kap jutalékot, amikor a látogató valamilyen cselekvést hajt végre, például vásárol a vállalattól az affiliate linken keresztül. A jutalék összege általában meghatározott százalék az értékesítési összegből, bár lehet fix összeg vagy más típusú jutalék is.

Jutalék nyomon követése és kifizetés: Az affiliate program általában nyomon követi az affiliate tevékenységet és a generált értékesítéseket. Az affiliate-nak lehetősége van az affiliate program felületén ellenőrizni a jutalékokat és azok állapotát. A jutalékokat rendszeresen, például havonta vagy negyedévente fizetik ki az affiliate-nek, amennyiben eléri a minimális kifizetési küszöböt.

Az affiliate marketingben a sikerhez fontos az eredmények nyomon követése, a hatékony promóciós technikák alkalmazása, valamint a tartós és bizalomépítő kapcsolat kiépítése az olvasókkal vagy látogatókkal.

Affiliate marketing a gyakorlatban

Az affiliate marketing a gyakorlatban számos módon valósulhat meg. 

Néhány példa a következők:

Blogolás: Ha rendelkezel egy népszerű bloggal, affiliate marketinget alkalmazhatsz a posztjaidban. Kiválaszthatsz olyan termékeket vagy szolgáltatásokat, amelyek relevánsak a blog témájával és a közönséged érdeklődésével. Az affiliate linkeket vagy banner hirdetéseket elhelyezheted a blogbejegyzésekben, és jutalékot kaphatsz, ha a látogatók vásárolnak a linken keresztül.

YouTube videók: Ha YouTube csatornával rendelkezel, affiliate marketinget is alkalmazhatsz a videóidban. Beszélhetsz és bemutathatod a különböző termékeket vagy szolgáltatásokat, és elhelyezhetsz affiliate linkeket vagy hivatkozásokat a videó leírásában. Amikor a nézők az affiliate linken keresztül vásárolnak, jutalékot kaphatsz.

E-mail marketing: Ha rendelkezel egy e-mailes feliratkozói listával, az affiliate marketinget használhatod az e-mail kampányokban. Elküldhetsz ajánló e-maileket a termékekről vagy szolgáltatásokról, és az e-mailekben elhelyezhetsz affiliate linkeket. Ha a feliratkozók a linken keresztül vásárolnak, jutalékot kaphatsz.

Közösségi média promóció: Az affiliate marketinget alkalmazhatod a közösségi médiában is, például Instagram, Facebook vagy TikTok. Megoszthatsz posztokat vagy történeteket a termékekről vagy szolgáltatásokról, és elhelyezhetsz affiliate linkeket a posztokban vagy a profilodban. Amikor a követőid vásárolnak a linken keresztül, jutalékot kaphatsz.

Fontos azonban, hogy az affiliate marketinget etikusan és átláthatóan alkalmazd!

Mindig jelezd a közönségednek, hogy az adott tartalomban affiliate linkek vannak, és csak olyan termékeket vagy szolgáltatásokat promótálj, amelyeket valóban támogatsz és hiszel bennük. A tartalom legyen informatív és értékes a közönség számára, és ne csak a promócióra korlátozódjon.

Továbbá, fontos, hogy figyeld az affiliate program feltételeit és az eredményeket nyomon kövesd. Elemzed a kattintásokat, az értékesítéseket és a jutalékot kapcsolódó statisztikákat az affiliate program felületén, és ezek alapján finomítsd a promóciós stratégiádat.

Az affiliate marketing egy olyan lehetőség, amely pénzkeresést kínál az online térben, de a sikerhez elkötelezettség, kitartás és a célcsoport megismerése szükséges.

Affiliate marketing előnyei és hátrányai

Az affiliate marketingnek számos előnye van, de ugyanakkor vannak olyan hátrányai is. 

Előnyök

 • Költséghatékony: Az affiliate marketingben az affiliate-nek nem kell saját terméket fejlesztenie vagy készleteket kezelnie. A vállalatok gondoskodnak a termékfejlesztésről, gyártásról és raktározásról. Az affiliate-nek csak a promócióra és a forgalom generálására kell összpontosítania.
 • Rugalmasság: Az affiliate marketing rendkívül rugalmas. Az affiliate-nek szabadon választhatja meg a promótálni kívánt termékeket vagy szolgáltatásokat, és saját munkaidejét és ütemtervét is meghatározhatja. Ez lehetővé teszi az affiliate számára, hogy a saját érdeklődésének és üzleti stratégiájának megfelelően dolgozzon.
 • Passzív jövedelem: Az affiliate marketing lehetővé teszi a passzív jövedelem megszerzését. Miután az affiliate elhelyezte a promóciós anyagokat és linkeket, a látogatók vagy vásárlók önmagukban generálják a jövedelmet. Az affiliate akár alvás közben is pénzt kereshet, mivel az online platformok 24/7 elérhetők.
 • Növekvő bevételpotenciál: Az affiliate marketingben nincs felső korlát a bevételre. Az affiliate jutalékot kap az általa közvetített értékesítésekből, így a növekvő forgalommal és konverzióval arányosan nőhet a bevétel is. A hatékony promóciós technikák és a nagyobb látogatottság segítségével az affiliate növelheti a jövedelmét.

Hátrányok

 • Verseny: Az affiliate marketing egy népszerű és elterjedt terület, így sok versenytárs lehet. Az affiliate-nek ki kell emelkednie a tömegből és kreatív módon kell promótálnia a termékeket vagy szolgáltatásokat ahhoz, hogy sikeres legyen.
 • Függés a vállalattól: Az affiliate marketingben az affiliate függ a vállalattól vagy az affiliate hálózattól. Az affiliate-nek nincs kontrollja a termékfejlesztési folyamatok, az értékesítési árak vagy az ügyfélszolgálat felett. Ha a vállalat változtat a program feltételein vagy megszünteti az affiliate programot, az befolyásolhatja az affiliate jövedelmét.
 • Idő és energia: Az affiliate marketing sikeres megvalósítása időt és energiát igényel. Az affiliate-nek tartalmakat kell létrehoznia, forgalmat kell generálnia és az eredményeket követnie. Az eredmények nem mindig azonnaliak, és a sikeres affiliate marketinghez kitartás és elkötelezettség szükséges.
 • Bizalmi kérdések: Az affiliate-nek bizalomépítő tevékenységet kell folytatnia az olvasóival vagy látogatóival. Az affiliate-nek hitelesnek és megbízhatónak kell tűnnie ahhoz, hogy a látogatók megbízzanak az ajánlásaiban és hajlandók legyenek vásárolni a közvetített linkeken keresztül.

Mindenekelőtt fontos megjegyezni, hogy az affiliate marketing sikeréhez az elhivatottság, a megfelelő készségek és a tartós erőfeszítés szükségesek.

Affiliate marketing szabályai

Az affiliate marketing terén számos szabály és irányelv létezik, amelyeket az affiliate-nek be kell tartania. Ezek a szabályok segítenek biztosítani a tisztességes és etikus gyakorlatot az affiliate marketingben, valamint védelmet nyújtanak mind az affiliate-nek, mind a fogyasztóknak. A következők néhány fontos szabály az affiliate marketing terén:

 1. FTC irányelvek: Az Egyesült Államokban a Federal Trade Commission (FTC) az affiliate marketinget szabályozó irányelveket adott ki. Az irányelvek szerint az affiliate-nek nyilvánvalónak kell lennie, hogy az általa közvetített tartalom vagy ajánlások affiliate linkeket vagy hivatkozásokat tartalmaznak. Az affiliate-nek jelöléssel vagy kifejezéssel jeleznie kell, hogy jutalékot kap a közvetített értékesítésekből.
 2. GDPR és adatvédelem: Az Európai Unióban az általános adatvédelmi rendelet (GDPR) szabályozza az adatvédelmet és az adatkezelést. Az affiliate-nek gondoskodnia kell arról, hogy a látogatók adatait biztonságosan kezeljék, és csak az adatvédelmi irányelveknek megfelelően használják fel.
 3. Partnerprogram szabályai: Az affiliate-nek alaposan meg kell ismernie az adott partnerprogram vagy affiliate hálózat feltételeit és szabályait. Ezek a szabályok meghatározzák az affiliate tevékenységének korlátait, a promóciós módszereket, a jutalékstruktúrát és más fontos részleteket.
 4. Valós tartalom: Az affiliate-nek valós és releváns tartalmakat kell létrehoznia. A promóciós anyagoknak valódi értéket kell nyújtaniuk a közönségnek, és hiteles ajánlásokat kell tartalmazniuk. Az átláthatóság és a tisztesség kiemelten fontos az affiliate marketingben.
 5. Spam elkerülése: Az affiliate-nek el kell kerülnie a spam-küldést, vagyis nem szabad kéretlenül küldenie promóciós anyagokat vagy ajánlásokat. Az e-mail marketingben például a CAN-SPAM Act irányelveit kell betartani, amelyek szabályozzák az e-mailek küldését és a leiratkozási lehetőségeket.
 6. Törvényi és etikai követelmények: Az affiliate-nek be kell tartania a helyi törvényi előírásokat és a kereskedelmi gyakorlati szabályokat. Fontos az általános etikai alapelvek betartása, mint például a tisztesség, a megbízhatóság és a fogyasztói védelem.

Az affiliate-nek alaposan meg kell ismernie és betartania ezeket a szabályokat, hogy biztosítsa az átlátható és etikus affiliate marketing gyakorlatát. Az adott országban vagy régióban érvényes jogszabályok és irányelvek alapján további specifikus szabályok is lehetnek.

Érdemes alaposan tanulmányozni az adott területre vonatkozó jogi előírásokat és szakmai irányelveket az affiliate marketing sikeres és törvényes gyakorlása érdekében.

Hogyan lehet affiliate marketinggel pénzt keresni?

Az affiliate marketing egy hatékony módja lehet a pénzkeresésnek az online térben. Íme néhány lépés, amelyek segíthetnek ebben:

 1. Válassz egy jól teljesítő affiliate programot: Keresd meg azokat a vállalatokat vagy affiliate hálózatokat, amelyek magas minőségű termékeket vagy szolgáltatásokat kínálnak, és versenyképes jutalékot biztosítanak az affiliate-nek. Olyan termékeket vagy szolgáltatásokat válassz, amelyek relevánsak az érdeklődésedhez és a célközönségedhez.
 2. Építs fel egy online jelenlétet: Hozz létre egy weboldalt, blogot vagy YouTube-csatornát, amelyen megoszthatod az affiliate termékekkel vagy szolgáltatásokkal kapcsolatos értékes tartalmakat. Az online jelenlét segítségével vonzó és informatív tartalmakat hozhatsz létre, amelyekkel növelheted a látogatók számát és a potenciális vásárlókat.
 3. Ismertesd meg a termékeket vagy szolgáltatásokat: Használj különböző promóciós módszereket, például írj értékesítést elősegítő cikkeket, készíts bemutató videókat vagy posztolj ajánlásokat a közösségi médiában. Célod, hogy értéket nyújts a közönségednek, és meggyőzd őket arról, hogy az adott termék vagy szolgáltatás hasznos lehet számukra.
 4. Használj követési linkeket és cookie-kat: Fontos, hogy a promóció során használj egyedi affiliate linkeket vagy hivatkozásokat, amelyeket az affiliate program biztosít számodra. Ezek a linkek nyomon követik a látogatók aktivitását, és lehetővé teszik a jutalékod nyomon követését. A cookie-k segítségével az affiliate program rögzíti a látogatók tevékenységét, még akkor is, ha nem azonnal vásárolnak.
 5. Építs kapcsolatot a közönséggel: Foglalkozz a közösséggel és a látogatókkal, és építs ki tartós kapcsolatot velük. Válaszolj a kérdéseikre, adj értékes tanácsokat és támogatást. A közösség bizalmának megszerzése kulcsfontosságú az affiliate marketingben.
 6. Elemző és finomító munka: Kövesd nyomon az eredményeket, például a látogatottságot, a konverziókat és a jutalékot. Elemezd, mely promóciós módszerek működnek a legjobban, és finomítsd a stratégiádat az eredmények alapján. Kísérletezz új ötletekkel és fejleszd a készségeidet az affiliate marketing terén.

Fontos megérteni, hogy az affiliate marketing sikere időt és elkötelezettséget igényel. Az eredmények nem mindig azonnal érkeznek, és az erőfeszítésed arányos lesz a jutalékkal.

Kitartás és kitűzött célok elérése segíthet abban, hogy az affiliate marketing által pénzt keress az online térben.

Affiliate marketing példa

Tegyük fel, hogy Jessica egy élelmiszerblogot vezet, amely receptekkel és egészséges táplálkozással foglalkozik. Jessica regisztrált az egyik nagy élelmiszer affiliate programban, és választott néhány egészséges élelmiszert, amelyeket promótálni szeretne.

Jessica elkezd írni blogbejegyzéseket a kedvenc egészséges receptjeiről. Ezekben a bejegyzésekben ajánlást tesz a használt alapanyagokra, például teljes kiőrlésű lisztre vagy gluténmentes tésztára. Az ajánlások tartalmaznak egyedi affiliate linkeket az affiliate programból, amelyekre a látogatók kattinthatnak, hogy megtudják, hol vásárolhatják meg az alapanyagokat.

Amikor a látogatók a blogbejegyzésben található affiliate linkeken keresztül vásárolnak, a vállalat rögzíti az affiliate linken keresztül érkező értékesítést. Ezután a vállalat jutalékot fizet Jessica-nek az általa közvetített értékesítésből.

Jessica továbbá videókat készít az egészséges receptek elkészítéséről és megosztja őket a YouTube-csatornáján. A videók leírásában elhelyez affiliate linkeket az alapanyagokhoz vagy konyhai eszközökhöz, amelyeket a videóban használ. Amikor a nézők a linkeken keresztül vásárolnak, Jessica jutalékot kap az affiliate programból.

Ezen kívül Jessica aktív közösségi média jelenléttel rendelkezik, és rendszeresen posztol egészséges recepteket és ételfotókat az Instagramon. Az Instagram posztok leírásában is elhelyez affiliate linkeket vagy hivatkozásokat a receptben használt alapanyagokhoz. Amikor az Instagram követői vásárolnak a linkeken keresztül, Jessica jutalékot kap az affiliate programból.

Az affiliate marketing révén Jessica pénzt kereshet a blogján, YouTube-csatornáján és Instagram-fiókján keresztül. Az értékesítés és a jutalék összege attól függ, hogy mennyi látogatója vagy követője vásárol a promóciók révén.

Ez egy példa az affiliate marketingre, de fontos megjegyezni, hogy az eredmények és a jutalék mértéke változóak lehetnek, és attól függenek, hogy mennyire hatékonyak a promóciós tevékenységek, mennyire relevánsak a termékek vagy szolgáltatások a közönség számára, és mennyi forgalmat generál az affiliate.

Népszerű affiliate marketing területek

Az affiliate marketinget számos területen alkalmazzák, és néhány népszerű terület közé tartozik:

E-kereskedelem: Az e-kereskedelem a legelterjedtebb és legnépszerűbb terület az affiliate marketingben. Az affiliate partnerek promótálják különböző online áruházak termékeit, beleértve ruházatot, elektronikai cikkeket, háztartási eszközöket, szépségápolási termékeket és még sok mást.

Utazás és turizmus: Az utazási és turisztikai iparágban is elterjedt az affiliate marketing. Az affiliate partnerek lehetőséget kapnak, hogy promótálják a repülőjegyeket, szállodákat, nyaralóhelyeket, utazási csomagokat és egyéb utazási szolgáltatásokat.

Egészség és szépség: Az egészség- és szépségiparban is nagy a kereslet az affiliate marketingre. Az affiliate partnerek promótálják a táplálékkiegészítőket, wellness termékeket, kozmetikumokat, bőrápolási termékeket és egyéb egészség- és szépségápolási termékeket.

Technológia és szoftverek: A technológiai termékek és szoftverek területén is elterjedt az affiliate marketing. Az affiliate partnerek promótálhatnak például okostelefonokat, laptopokat, szoftvereket, webes szolgáltatásokat és egyéb technológiai termékeket.

Pénzügyi szolgáltatások: A pénzügyi szolgáltatások, például banki számlák, hitelkártyák, befektetési számlák és biztosítások terén is alkalmazható az affiliate marketing. Az affiliate partnerek ajánlhatják ezeket a termékeket és szolgáltatásokat, és jutalékot kaphatnak azoknak, akik az ajánlásuk alapján igénybe veszik a szolgáltatást.

Fontos megjegyezni, hogy az affiliate marketing gyakorlatilag bármilyen iparágban alkalmazható, amelyben termékek vagy szolgáltatások értékesítése történik. Az affiliate marketing sikeres alkalmazásához fontos, hogy az affiliate-nek érdeklődést mutasson az adott terület iránt, és releváns és értékes tartalmakat kínáljon a közönségének.

Affiliate marketing programok külföldön

amazon-affiliate-program

Az affiliate marketing programok szerte a világon elérhetőek és népszerűek. Több nagy nemzetközi affiliate hálózat és program van, amelyek lehetővé teszik az affiliate-nek, hogy külföldi cégek termékeit vagy szolgáltatásait promótálja. Itt van néhány népszerű külföldi affiliate marketing program:

Amazon Associates: Az Amazon Associates program lehetővé teszi az affiliate-nek, hogy a világ legnagyobb online áruházában, az Amazonban található termékeket promótálja. Az Amazon Associates program számos országban elérhető, és a partnerek jutalékot kaphatnak az Amazonon generált értékesítésekből.

ClickBank: A ClickBank egy jelentős affiliate marketing platform, amely számos digitális terméket és szolgáltatást kínál, például e-könyveket, tréningeket, szoftvereket és még sok mást. A ClickBank partnerek globálisan promótálhatják ezeket a termékeket, és jutalékot kaphatnak az értékesítésekből.

CJ Affiliate: A CJ Affiliate (korábban Commission Junction) egy ismert affiliate hálózat, amely több mint 3000 globális hirdetőt foglal magában. A CJ Affiliate programban résztvevő partnerek különböző kategóriákban találhatnak termékeket vagy szolgáltatásokat, és promótálhatják azokat a világ különböző régióiban.

Rakuten Affiliate Network: A Rakuten Affiliate Network (korábban LinkShare) egy másik nagy affiliate hálózat, amely több mint 1000 hirdetőt foglal magában. A Rakuten Affiliate Network globális jelenléttel rendelkezik, és lehetőséget nyújt az affiliate-nek a különböző országokban található cégek termékeinek és szolgáltatásainak promótálására.

Ezek csak néhány példa a külföldi affiliate marketing programokra, de még számos más lehetőség is létezik. Ha érdekel a külföldi piacokon történő affiliate marketing, érdemes alaposan tanulmányozni a különböző affiliate hálózatokat és programokat, és megtalálni azokat, amelyek relevánsak az érdeklődési körödhöz és célkitűzéseidhez.

Affiliate marketing programok Magyarországon

alza-affiliate-program

Magyarországon is számos affiliate marketing program és hálózat érhető el, amelyek lehetőséget nyújtanak az affiliate-nek a termékek vagy szolgáltatások promótálására. Itt van néhány példa a magyarországi affiliate marketing programokra.

Notino.hu Affiliate Program:

Notino.hu, Európa egyik legnagyobb online parfüm- és kozmetikai áruháza, vonzó lehetőséget kínál az affiliate partnerek számára. Az affiliate program révén az együttműködő partnerek jutalékot kaphatnak minden olyan vásárlásra, amelyet a partner által generált látogatók hajtanak végre a Notino.hu weboldalán. A magas minőségű termékek és a széles választék vonzó lehet azoknak az affiliate-eknek, akik szépségápolási vagy parfüm témában szeretnének pénzt keresni az online térben.

Bonami.hu Affiliate Program:

A Bonami.hu egy stílusos online bútor- és lakberendezési áruház, amely különleges és trendi termékeket kínál az otthonod szépítéséhez. Az affiliate partnerek számára az üzleti együttműködés lehetősége áll rendelkezésre, így a partneroldalak látogatói elérhetik a Bonami.hu termékeket. Az affiliate partnerek jutalékot kapnak az általuk generált vásárlásokért és az oldalra irányított forgalomért. Azoknak, akik érdeklődnek az otthoni dekoráció, belsőépítészet vagy design témák iránt, ez az affiliate program kiváló lehetőséget jelenthet.

Aboutyou.hu Affiliate Program:

Az Aboutyou.hu egy divatáruház, amely több ezer divatos terméket kínál a legjobb márkáktól. Az affiliate partnerek számára a Aboutyou.hu Affiliate Program nyújt lehetőséget arra, hogy megoszthassák a legújabb trendeket és divatirányzatokat látogatóikkal, és jutalékot kapjanak az általuk generált eladásokért. Az Aboutyou.hu széles termékválasztéka és az ismert márkák jelenléte vonzóvá teszi az affiliate-ek számára, akik a divat és stílus témájában szeretnének pénzt keresni.

Alza.hu Affiliate Program:

Az Alza.hu egy elismert elektronikai és technológiai áruház, amely számos kategóriában kínál termékeket, például okostelefonok, számítástechnika, háztartási készülékek és még sok más. Az Alza.hu Affiliate Program lehetőséget nyújt az affiliate-eknek arra, hogy megoszthassák az Alza.hu termékeit és ajánlatait az oldalukon, és jutalékot kapjanak az általuk generált eladásokért. Azok számára, akik technológiai termékekkel, elektronikával vagy háztartási eszközökkel kapcsolatos tartalmakkal foglalkoznak, ez az affiliate program kiváló lehetőséget jelenthet.

Ezek csak néhány példa a magyarországi affiliate marketing programokra. 

További magyar affiliate programot itt találsz

Fontos azonban, hogy alaposan tanulmányozd az egyes programok feltételeit, jutalékstruktúráját és a közvetített termékek vagy szolgáltatások relevanciáját a célközönség szempontjából. A legjobb választást a saját érdeklődésed, a célkitűzéseid és a közönséged igényei alapján kell meghoznod.

Hogyan kezdj el egy affiliate marketing üzletet?

Kövesd az alábbi lépéseket, ha affiliate marketingben gondolozokol.

 • Válaszd ki a megfelelő affiliate programot vagy hálózatot.
 • Regisztrálj az affiliate programba és kapj egyedi affiliate linkeket.
 • Készíts tartalmat, mint blogbejegyzések, videók vagy közösségi média posztok.
 • Promótáld az affiliate linkeket és ajánld a termékeket vagy szolgáltatásokat a közönségednek.
 • Kövesd nyomon az eredményeket, az értékesítéseket és a jutalékot.
 • Finomítsd a stratégiádat és növeld a bevételt az affiliate marketing által.
 • Építs tartós kapcsolatokat az olvasóiddal vagy követőiddel.
 • Legyél kitartó és elkötelezett a siker eléréséért.

Affiliate marketing adózás

Magyarországon az affiliate marketing bevételeinek adózási szabályai a következők:

Adóregisztráció: Amennyiben az affiliate marketingből származó jövedelmed meghaladja a jogszabályokban meghatározott küszöbértéket, akkor adóregisztrációt kell végezned a NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) felé.

Személyi jövedelemadó (SZJA): Az affiliate marketingből származó jövedelemet általában a személyi jövedelemadó terheli. A jövedelemadó mértéke progresszív, vagyis az adókulcs a jövedelem nagyságától függ. A pontos adókulcsot az adóévben érvényes törvények határozzák meg.

Egyéb járulékok: Az affiliate marketingből származó jövedelemre a társadalombiztosítási járulékok (TB járulék) nem terhelnek, mivel ezek az általános forgalmi adóból (ÁFA) kerülnek finanszírozásra.

Általános forgalmi adó (ÁFA): Az affiliate marketing során az ÁFA kezelése függ a termékek vagy szolgáltatások jellegétől. Az affiliate-nek nem kell külön adót fizetnie az affiliate jutalékokra, mivel azok nem minősülnek áruértékesítésnek vagy szolgáltatásnyújtásnak. Azonban, ha az affiliate terméket vagy szolgáltatást promótál, amelyek ÁFÁ-val terheltek, akkor az adott termék vagy szolgáltatás ÁFÁ-ját a vásárló fizeti meg.

Fontos megjegyezni, hogy az adózási szabályok és előírások változhatnak, ezért mindig ajánlott konzultálni egy adószakértővel vagy a NAV-val annak érdekében, hogy a saját helyzetben és joghatóságban pontos információkat kapj. 

Az adózási kötelezettségek pontos megértése és betartása fontos annak érdekében, hogy törvényesen és helyesen adózhass az affiliate marketingből származó jövedelmed után.

Affiliate marketing gyakori kérdések

Mit jelent az affiliate marketing?

Az affiliate marketing egy olyan üzleti modell, ahol az affiliate (üzleti partner) jutalékot kap, amikor más vállalatok termékeit vagy szolgáltatásait promótálja, és a közvetített értékesítésekből származó bevétel alapján keres pénzt.

Mennyi időbe telik pénzt keresni az affiliate marketinggel?

Az affiliate marketing eredményeinek eléréséhez időre és elkötelezettségre van szükség. Az eredmények nem mindig azonnal érkeznek, és a siker elérése hosszabb időt vehet igénybe. Fontos folyamatosan dolgozni a tartalmak létrehozásán, a forgalom növelésén és a kapcsolatépítésen a közönséggel. A kitartás és a folyamatos munka segíthet a hosszú távú sikerek elérésében.

Mennyi pénzt lehet keresni az affiliate marketinggel?

Az affiliate marketing bevétele jelentősen változó lehet, és függ a promóciós tevékenységek hatékonyságától, a választott termékektől vagy szolgáltatásoktól, valamint a generált forgalomtól és konverzióktól. Nincs felső határ a keresett összegre, és néhány affiliate jelentős bevételt érhet el. Fontos azonban megjegyezni, hogy az affiliate marketingben történő pénzkeresés időt, energiát és elkötelezettséget igényel.

Milyen promóciós módszereket lehet alkalmazni az affiliate marketingben?

Az affiliate marketingben számos promóciós módszer alkalmazható. Ezek közé tartozik a tartalommarketing, mint a blogbejegyzések vagy videók létrehozása, az e-mail marketing, a közösségi média promóció, a bannerhirdetések, a PPC (Pay-Per-Click) hirdetések és még sok más. Fontos a releváns és értékes tartalom létrehozása, valamint az a képesség, hogy megfelelően kommunikálj és motiválj a közönségedet.

Melyek a legfontosabb tippek az affiliate marketingben való sikereskedéshez?

Válaszd ki a megfelelő affiliate programot és termékeket a célközönséged számára. Hozz létre értékes és minőségi tartalmat, ami releváns a termékekkel vagy szolgáltatásokkal.

Promótáld az affiliate linkeket stratégiailag a látogatók figyelmének felkeltéséhez. Építs kapcsolatot a közönséggel, válaszolj kérdéseikre és nyújts értéket számukra.

Kövesd nyomon az eredményeket, elemezd a konverziókat és finomítsd a stratégiádat az eredmények alapján.

Ezek az általános tippek, de fontos a folyamatos tanulás, kísérletezés és az üzleti stratégia finomítása az affiliate marketing sikeres gyakorlásához.

Konklúzió

Az affiliate marketingnek számos előnye van, mint például a költséghatékonyság, a rugalmasság és a passzív jövedelem lehetősége. Ha elkötelezett vagy, kitartó vagy és rendelkezel a megfelelő tudással és stratégiával, az affiliate marketing nagyszerű lehetőséget jelenthet számodra a pénzkeresésre az online térben.

Összességében, az affiliate marketing egy dinamikus és sokoldalú üzleti modell, amely jelentős bevételi potenciállal rendelkezik.

Ha elég időt, energiát és erőfeszítést fektetsz bele, képes vagy sikeres affiliate vállalkozást építeni és pénzt keresni az interneten. Azonban fontos a folyamatos tanulás, a piac megértése és a felhasználók igényeinek megfelelően történő alkalmazkodás ahhoz, hogy az affiliate marketingben valóban sikeres legyél.

Kovács Dávid

Kovács Dávid

Szia! Dávid vagyok. Vállalkozásoknak segítek több bevételt generálni online. Ezt a weboldalt azért hoztam létre, hogy mindezt megtanítsam neked, lépésről-lépésre. Ha többet szeretnél tudni rólam, írj nekem bátran.
kovacs-david

Kovács Dávid

ELFOGADSZ TŐLEM EGY VIDEÓT?

Ha vállalkozó vagy, vagy vállalkozást akarsz indítani és több fizető ügyfelet szerezni, akkor ez a videó neked szól! 

kovacs-david

Kovács Dávid

10 MÓDSZER, HOGY NÖVELD VÁLLALKOZÁSOD ONLINE

Ha szeretnéd növelni vállalkozásod forgalmát 2023-ban, akkor ez az ingyenesen letölthető e-Book kimondottan neked szól!

INDÍTSD EL VÁLLALKOZÁSOD ÉS LEGYÉL TELE ÜGYFELEKKEL

kovacs-david

Kovács Dávid

VAN MÁR WEBOLDALA VÁLLALKOZÁSODNAK?

Csatlakozz a több száz sikeres ügyfelünkhöz!

„Elkészült weboldalunk egy héten belül bevételt termelt.”
Sipos Máté, Greypixel Geometrics Kft.