Weboldal készítés tippek kezdő online vállalkozóknak

Több éve készítek weboldalakat és ebben a cikkben azokat a tippeket szeretném veled megosztani amik hasznosak lehetnek számodra.

A weboldal készítés egy elég összetett feladat, azonban egy jól felépített online marketing stratégia első pontjának kell lennie. 

Weboldal nélkül nehéz az üzenetet átadni a potenciális vásárlóknak.

Vágjuk bele, és nézzük meg, hogyan hozhatsz létre vizuálisan és tartalmilag vonzó weboldalt amely egyedülálló módon képviseli vállalkozásod az online térben.

Tartalomjegyzék

Weboldal készítés tippek, trükkök, taktikák

weboldal-készítés-tippek

Fontos tudni azt, hogy egy jó weboldal több megfelelően elvégzett folyamat összessége. A jó hírem az, hogy ez mind elsajátítható egyesével és könnyedén beépíthető. Ha ezeket a tanácsokat követed akkor garantálom neked, hogy a végeredmény számokban mérhető lesz.

1. Letisztult webdizájn

Amikor valaki rámegy a weboldalra elsőként a dizájnt fogja látni. A másodperc törtrésze alatt dönti el a látogató, hogy ez egy jó weboldal vagy sem. Ezért nagy hangsúlyt kell fektetni arra, hogy a weboldalad jól nézzen ki asztali számítógépen és mobil eszközön egyaránt.

Győződj meg arról, hogy weboldalad választ ad a potenciális ügyfél, vásárló kérdéseire. Többek között arra, hogy ki vagy Te, mit képvisel a vállalkozásod. Gondold át, hogy milyen első benyomást szeretnél kelteni, és milyen üzenetet szeretnél feléjük közvetíteni. 

A trükk az, hogy ne zsúfold túl a weboldalad szöveges tartalommal, képekkel vagy videókkal. Sokan abba a hibába esnek, hogy mindent meg akarnak mutatni egy oldalon. A kevesebb néha több.

Emellett nagyon fontos az is, hogy az oldalon megjelenített logó tükrözze azt amivel foglalkozol.

2. Mobilbarát weboldal

Már egyre kevesebbet találkozunk olyan weboldalakkal amik mobil eszközökre nincsenek optimalizálva, de még mindig nagyon fontos megemlíteni ezt a témát.

Napjainkban egy weboldalra a forgalom többnyire mobil eszközről érkezik, így nagyon fontos, hogy egy minőségi felhasználói élményt biztosítsunk nekik. Legyen egyszerű, letisztult és optimaliás legyen bármilyen eszközön amit ügyfelünk használhat.

Emellett nem csak a felhasználók hanem a Google kereső is preferálja a mobilra optimalizált weboldalakat.

3. Minőségi képek

Győződj meg róla, hogy a holnapod egyértelműen bemutatja az általad értékesített terméket vagy szolgáltatást. Amennyiben nincsenek professzionális képeid amiket meg tudsz jeleníteni a weboldaladon, akkor javaslom a stock képek illetve stock videók használatát.

Fontos, hogy a termékfotók illetve grafikai elemek és leírások tiszták, élesek és megfelelőek legyenek. Lehet egy szép weboldalad, de ha a termékfotóid szörnyen néznek ki, akkor hiába van forgalom az oldaladon senki nem fog vásárolni.

Tehát ha jók a képek az már fél siker.

4. Betöltési idő

Te sem szeretsz várni arra, hogy egy weboldal teljesen betöltődjön igaz? 

Egy gyors, pattogós weboldal elengedhetetlen ahhoz, hogy bemutasd szolgáltatásod vagy termékeid. Sokszor ez dönti el, hogy hajlandóak lesznek megvásárolni a termékedet vagy szolgáltatásodat vagy sem.

Rendszeresen ellenőrizd weboldalad, ellenőrizd a tárhely szolgáltatót ha gond van, optimalizáld a weboldaladon elhelyezett képeket, hogy a lehető leggyorsabb weboldalt biztosítsd ügyfeleidnek.

Ez egy olyan weboldal készítés tipp, amit ha nem veszel figyelembe akkor sok ügyféltől eleshetsz.

5. Megfelelő színek

A színek tudatos használata a weboldalak tervezésében kritikus fontosságú. 

A színek jelentést és érzelmeket keltenek, gyakran tudatalatti szinten. Stratégiailag használva a színek erőteljes eszközt jelentenek a márka üzenetének közvetítésében és a márka felismerhetőségének megteremtésében.

A gombok színeinek meghatározása is fontos szerepet játszanak egy weboldal esetében. Ezért én azt javaslom, hogy a Call to action gomboknak olyan színt válassz ami cselekvésre ösztönzi a látogatókat.

6. Felhasználói élmény

Vedd figyelembe azt, hogy amikor a leendő ügyfeled meglátogatja weboldalad, jellemzően konkrét információt keres. Ritka az amikor a teljes weboldalad tartalmát elolvassák. Egy jól összerakott, megfelelően strukturált weboldalt sokkal inkább preferálnak a felhasználók mint egy kaotikus oldalt.

Tehát amikor a weboldalt tervezet, vagy újraépíted, akkor vedd figyelembe ezt a tényezőt és próbáld meg magad a felhasználó helyébe képzelni.

7. Tartalom

A felsorolt weboldal készítés tippek közül ezt tartom a legfontosabbnak. Egy rosszul megírt weboldal miatt a látogató hamar kilép az oldalról. Egy jól megírt főcím és alcím nagy értéket ad weboldaladnak és látogatóinak egyárant. Ha ügyes vagy akkor akár egy két mondatban össze tudod foglalni a termékeid illetve a szolgáltatásaid előnyeit.

Ügyelj arra, hogy weboldaladon a tartalom releváns legyen és ha tegező hangnemben írtad az egyik oldalt akkor kövesd ezt a többi oldalon is.

Emellett a friss aktuális anyagok, termékinformációk, nyitvatartási idők, árváltozások naprakész megjelenítése és fontos.

8. Keresőoptimalizálás

A SEO egy rendkívül speciális terület, és jelentős munkát, időt igényel az elsajátítása. Azonban ezt az online marketing stratégiát nem szabad figyelmen kívül hagyni amikor weboldalunkat készítjük. A SEO lehetővé teszi, hogy weboldalunkra ingyenes, úgynevezett organikus forgalmat tereljünk, anélkül, hogy a Google-nek fizetnénk ezért.

A weboldalunk mellett fontos szerepet játszanak a SEO-ban az oldalunkra mutató linkek minősége és mennyisége. Ez az úgynevezett linképítés

Ez nem térül meg azonnal, viszont ez egy olyan hosszú távú befektetés amit ha az elején nem kezdesz el később bánni fogsz.

9. Munka kiszervezése

Ha nincs tapasztalatod szövegírás vagy akár weboldal készítésben akkor javaslom, hogy fogadj fel egy szakembert. Hatalmas előnyt jelent az, ha olyasvalaki írja meg a szöveged aki tudja, hogy hogyan kell ezt profin csinálni. Egy jól megírt weboldal tartalom sokat segíthet vállalkozásod online bevételén.

Rengeteg szabadúszó van aki szívesen segít a terveid megvalósításában. Végezz egy gyors keresést a Google keresőben és biztos vagyok benne, hogy megtalálod a számodra megfelelő partnert a munkára.

10. Konkurencia elemzés

Weboldal készítés tippek közé tartozik az is, hogy megnézed a konkurencia oldalait. 

Cégek több millió forintot költenek weboldalukra, így inspirációként nagyon hasznosak lehetnek számodra. Nézd meg milyen szöveget, milyen színt, milyen felépítését és milyen értékesítési tölcsér az amit használnak weboldalukon.

Konklúzió

Most, hogy elolvastad ezeket a weboldalkészítési tippeket, itt az ideje, hogy megvalósítsd őket! 

Kezdjed azzal, hogy összeállítasz egy listát azokról a dolgokról, amelyeket megvalósítasz. 

Ezután kezdd el megtervezni és felépíteni weboldalad, és használd ezeket a tippeket útmutatóként. És ne felejtsen el tesztelni, tesztelni, tesztelni, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a kívánt eredményeket kapod.

Kovács Dávid

Kovács Dávid

Szia! Dávid vagyok. Vállalkozásoknak segítek több bevételt generálni online. Ezt a weboldalt azért hoztam létre, hogy mindezt megtanítsam neked, lépésről-lépésre. Ha többet szeretnél tudni rólam, írj nekem bátran.
kovacs-david

Kovács Dávid

ELFOGADSZ TŐLEM EGY VIDEÓT?

Ha vállalkozó vagy, vagy vállalkozást akarsz indítani és több fizető ügyfelet szerezni, akkor ez a videó neked szól! 

(Csatlakozz a 100+ vállalkozóhoz, akinek már segítettem)

kovacs-david

Kovács Dávid

10 MÓDSZER, HOGY NÖVELD VÁLLALKOZÁSOD ONLINE

Ha szeretnéd növelni vállalkozásod forgalmát 2023-ban, akkor ez az ingyenesen letölthető e-Book kimondottan neked szól!

INDÍTSD EL VÁLLALKOZÁSOD ÉS LEGYÉL TELE ÜGYFELEKKEL

kovacs-david

Kovács Dávid

VAN MÁR WEBOLDALA VÁLLALKOZÁSODNAK?

Csatlakozz a több száz sikeres ügyfelünkhöz!

„Elkészült weboldalunk egy héten belül bevételt termelt.”
Sipos Máté, Greypixel Geometrics Kft.