Céges weboldal készítés: Részletes útmutató kezdőknek (2024)

Egy vállalkozás online jelenlétének elengedhetetlen része egy céges weboldal készítése.

A weboldal nem csak egy digitális névjegykártya, hanem egy hatékony eszköz az ügyfélszerzéshez, az információ megosztásához, és a vállalkozás növekedéshez. 

Ha egy céges weboldal készítés az, amin töröd a fejed, akkor ez a teljes útmutató segíteni fog neked minden lépésben.

Tartalomjegyzék

Mire jó egy céges weboldal?

céges-weboldal-készítés

Mielőtt belemerülünk a részletekbe a weboldal készítés folyamatával kapcsolatban, szükséges megértenünk, hogy miért is olyan fontos egy vállalkozás számára egy ilyen online jelenlét.

Egy céges weboldal számos célra és feladatra használható, és számos előnnyel jár a vállalkozás számára. 

Az alábbiakban összefoglalom, hogy mire is jó egy céges weboldal!

Céges weboldal készítés előnyei

1. Online láthatóság

Az interneten való megjelenéssel elérheted azokat az embereket, akik keresik a termékeidet vagy szolgáltatásaidat. A weboldalad a nap 24 órájában elérhető, így bármikor felfedezhető vagy elérhető vagy.

2. Hitelesség és profizmus

Egy jól kialakított céges weboldal hitelességet kölcsönöz vállalkozásodnak. A potenciális ügyfelek gyakran az interneten keresgélnek, mielőtt döntenek, és egy professzionálisan kinéző weboldal segíthet megnyerni a bizalmukat.

3. Információ megosztás és kommunikáció

A weboldal lehetőséget nyújt az információk és üzenetek hatékony megosztására. Az ügyfelek itt találják meg a kapcsolati információkat, az árakat, a termék- vagy szolgáltatás leírásokat, és kapcsolatba léphetnek veled pár kattintással.

4. Marketing és értékesítés

A weboldal alkalmas az értékesítésre és online marketingre is. Tudsz itt promóciókat közzétenni, hírleveleket küldeni, és akár online vásárláslásra ösztönözni.

5. Analitikai adatok gyűjtése

A weboldal segít az adatok gyűjtésében és az eredmények elemzésében. Megtudhatod, hogy melyik oldalak a legnépszerűbbek, és hogyan reagálnak az emberek a különböző online marketing stratégia részeként létrehozott kampányokra.

6. Versenyelőny

A konkurenciához képest egy jól működő weboldal versenyelőnyt biztosít. A fogyasztók gyakran válogatnak az online kínálatból, és egy modern, felhasználóbarát weboldal segíthet elnyerni őket.

Most, hogy tisztában vagyunk a céges weboldal készítés előnyeivel, lássuk, hogyan készítheted el a sajátodat!

Céges weboldal készítés alapjai

A sikeres céges weboldalaknak bizonyos alapokra kell épülniük. 

Nézzük meg, milyen oldalak szükségesek egy céges weboldalon.

Milyen oldalak szükségesek egy céges weboldalon?

Egy sikeres céges weboldal több fontos oldalt tartalmaz.

1. Főoldal

A főoldal az első benyomást kelti a látogatókban. Röviden, de hatékonyan mutass be mindent, amit a vállalkozásodról tudniuk kell. Itt lehetőség van a cég nevének és logójának bemutatására, valamint a legfontosabb információk megjelenítésére.

2. Bemutatkozás

A bemutatkozó oldalon részletesen ismertesd a vállalkozásod történetét, értékeit és célokat. Beszélj arról, mi teszi különlegessé a cégedet, és miért érdemes veled üzletet kötni.

3. Szolgáltatások vagy termékek

Itt adj részletes információkat a kínált szolgáltatásokról vagy termékekről. Használj képeket, videókat, árakat, leírásokat és egyéb releváns információkat. Fontos, hogy a látogatók könnyen megtalálják azt, amit keresnek.

4. Kapcsolat

Az elérhetőségek mellett itt helyezd el a térképet és egy kapcsolati űrlapot is, hogy könnyen felvehessék veled a kapcsolatot. A kapcsolati oldal segít az ügyfél kommunikációban és az üzenetek fogadásában.

5. Blog

Ha tervezel tartalmak rendszeres közzétételét, itt találhatók a cikkek és bejegyzések. A blog segít abban, hogy tartalommal bővítsd az oldalt és pozicionáld magad szakértőként a területeden.

6. Referenciák és sikertörténetek

Az elégedett ügyfelek véleménye és sikertörténetei hozzájárulhatnak a hitelesség növeléséhez. Ha vannak pozitív visszajelzéseitek, itt jelenítsd meg őket.

7. Gyakori kérdések (FAQ)

A potenciális ügyfelek gyakran felteszik ugyanazokat a kérdéseket. Egy FAQ (Frequently Asked Questions) szakasz segíthet nekik a válaszok gyors megtalálásában és az időspórolásban.

Céges weboldal készítés lépései

Most pedig részletesen nézzük meg a céges weboldal készítés folyamatát lépésről lépésre.

1. Lépés: Domain név választás

A domain név választás az első lépés egy céges weboldal készítése során. A domain név a weboldalad címe az interneten. Válaszd ki gondosan, hogy könnyen megjegyezhető és célnak megfelelő legyen. Gondolj arra is, hogy a domain neved tükrözze a vállalkozásod nevét vagy témáját.

Hogyan válasszunk megfelelő domain nevet?

 • Legyen rövid és könnyen megjegyezhető. A hosszú és bonyolult domain nevek nehezen maradnak meg az emberek fejében.
 • Használj releváns kulcsszavakat. Ha lehetséges, építsd be a fő kulcsszavakat a domain nevedbe, ami segíthet a keresőmotorokban való jobb rangsorolásban.
 • Kerüld az ékezeteket és speciális karaktereket. Ezek megnehezíthetik a domain cím megjegyzését és beírását.
 • Vizsgáld meg a domain elérhetőségét. Használj domain név keresőt, hogy megnézd, a kiválasztott név elérhető-e még.

2. Lépés: Tárhely vásárlás

A weboldal fájljait valahol tárolni kell. Válassz egy megbízható tárhelyszolgáltatót, és válaszd ki a megfelelő csomagot a vállalkozásod méretének és igényeinek megfelelően.

Mire figyelj a tárhely vásárlásnál?

 • Teljesítmény: A gyors és megbízható tárhely alapvető fontosságú. Győződj meg róla, hogy a választott szolgáltató biztosítja a weboldalad számára szükséges teljesítményt.
 • Támogatás: Válaszd azt a szolgáltatót, amelyik jó támogatást nyújt. Amikor technikai problémákkal szembesülsz, fontos, hogy gyorsan segítséget kapj.
 • Bővíthetőség: Előfordulhat, hogy vállalkozásod növekedni fog, és több erőforrásra lesz szükséged. Győződj meg róla, hogy a tárhelyszolgáltatód lehetővé teszi a bővítést.

3. Lépés: Domain és tárhely összekötés

A domain nevedet be kell állítani, hogy kapcsolódjon a tárhelyedhez. Ezt általában a domain szolgáltatód felületén teheted meg.

Hogyan kösd össze a domain nevet a tárhellyel?

 • Nameserverek beállítása: A tárhelyszolgáltatódtól kapott nameservereket kell beállítanod a domain szolgáltatód felületén.
 • DNS beállítások ellenőrzése: Győződj meg róla, hogy a DNS beállítások helyesen vannak konfigurálva, hogy a domain neved a megfelelő webhelyre mutasson.

4. Lépés: Tartalomkezelő telepítés

A tartalomkezelő rendszer (Content Management System, CMS) segítségével könnyen kezelheted és frissítheted a weboldalad tartalmát. Többféle CMS létezik, de a WordPress a legnépszerűbb és felhasználóbarát. Telepítsd a választott CMS-t a tárhelyedre.

Miért használjunk tartalomkezelő rendszert?

 • Felhasználóbarát: A CMS-ek felhasználóbarát felülettel rendelkeznek, így akár kezdők is könnyen kezelhetik a weboldalt.
 • Testreszabhatóság: Sokféle sablon és bővítmény elérhető a CMS-ekhez, amelyekkel testre szabhatod a weboldaladat.
 • Tartalomfrissítés: A CMS segítségével egyszerűen és gyorsan frissítheted a weboldal tartalmát anélkül, hogy programozói ismeretekre lenne szükség.

5. Lépés: Sablon kiválasztása (WordPress)

Egy sablon a weboldal kinézetét határozza meg. Válaszd ki a vállalkozásod stílusához és célcsoportodhoz legjobban illő sablont. A sablonok számos testreszabható elemet kínálnak, így könnyedén alkalmazkodhatsz a vállalkozásod arculatához.

Mit vegyél figyelembe a sablon választásnál?

 • Responszív tervezés: Győződj meg róla, hogy a sablon reszponzív, vagyis mobilbarát, mivel egyre többen használnak okostelefonokat és tableteket.
 • Design stílus: A sablonnak illeszkednie kell a vállalkozásod stílusához és színvilágához.
 • Testreszabhatóság: Ellenőrizd, hogy milyen mértékben testreszabható a sablon, és hogy lehet-e rajta könnyen változtatni.

6. Lépés: Oldalak elkészítése

Hozd létre a fontos oldalakat, mint a főoldal, bemutatkozás, szolgáltatások, kapcsolat stb. Gondosan tervezd meg és optimalizáld őket. Minden oldalnak egyértelmű célja és üzenete kell, hogy legyen.

Hogyan tervezzünk hatékony weboldal oldalakat?

 • Célkitűzések: Határozd meg minden oldal célját. Például, a kapcsolati oldal célja lehet az ügyfelekkel való kapcsolattartás, míg a szolgáltatások oldal célja azok bemutatása.
 • Struktúra: Gondold át az oldalak struktúráját és az információk logikus elrendezését.
 • Használhatóság: Ügyelj a felhasználói élményre. Az oldalak legyenek könnyen navigálhatók, és az információk könnyen elérhetők.

7. Lépés: Logó készítés

A logó az arculatod része. Készíts vagy vásárolj egy logót, ami illeszkedik a weboldaladhoz és a vállalkozásodhoz. A logó legyen egyszerű, de felismerhető és emlékezetes.

Mit kell tartalmaznia egy jó logónak?

 • Egyszerűség: A logónak letisztultnak és egyszerűnek kell lennie.
 • Egyediség: Az egyedi design és színek segítenek a logónak kitűnni.
 • Konzisztencia: A logó stílusa és színei legyenek összhangban a weboldalad egészével és a vállalkozásod arculatával.

8. Lépés: Weboldal szövegírás (SEO alapján)

A weboldal szövegeit SEO szempontok alapján írd meg, hogy könnyen megtalálható legyen a keresőkben. Használj releváns kulcsszavakat a szövegben, címeket és meta leírásokat. Ne felejtsd el a minőségi tartalmat és a bekezdéseket, hogy könnyen olvasható legyen.

Hogyan írjunk hatékony weboldal tartalmat SEO szempontból?

 • Kulcsszavak használata: Végezz el egy kulcsszókutatást és azokat a kulcsszavakat használd, amelyek a vállalkozásodhoz és az oldal tartalmához kapcsolódnak.
 • Minőségi tartalom: A tartalomnak informatívnak és értékesnek kell lennie a látogatók számára.
 • Címek és alcímek: Használj címeket és alcímeket, hogy strukturált legyen a tartalom.
 • Linképítés: Készíts belső linkeket az oldaladon, és építs külső linkeket is, hogy növeld a weboldal hitelességét.

9. Lépés: Céges weboldal tesztelés

Teszteld a weboldaladat különböző böngészőkben és eszközökön, hogy biztosítsd a megfelelő működést a látogatók számára. Ellenőrizd a betöltési sebességet, a linkeket és a mobilbarát kialakítást.

Mit kell ellenőrizni a weboldal tesztelésekor?

 • Böngésző kompatibilitás: Ellenőrizd, hogy az oldal megfelelően működik-e az összes népszerű böngészőben (Chrome, Firefox, Safari stb.).
 • Mobilbarát kialakítás: A weboldalnak reszponzívnak kell lennie, hogy jól működjön kisebb képernyőkön is.
 • Link ellenőrzés: Győződj meg róla, hogy minden link működik és a megfelelő oldalra mutat.

10. Lépés: Céges weboldal élesítés

Miután mindent beállítottál és teszteltél, élesítsd a céges weboldaladat. Győződj meg róla, hogy a domain név megfelelően be van állítva, és a weboldal megjelenik az interneten.

Mit kell tenni a weboldal élesítésekor?

 • Domain beállítása: Ellenőrizd, hogy a domain név a tárhelyre mutat és megfelelően konfigurált.
 • Google Analytics és Search Console beállítása: Regisztrálj a Google Analytics és a Google Search Console szolgáltatásokba, hogy nyomon követhesd az oldal teljesítményét és az organikus keresési eredményeket.
 • Bővítmények telepítése: Használj biztonsági bővítményeket és SEO eszközöket a weboldalad védelmére és optimalizálására.

Céges weboldal készítés árak

Az árak nagyban függenek a munka mennyiségétől és a szolgáltatásoktól. A domain név és a tárhely költségek mellett gondolj a tervezési, fejlesztési és karbantartási költségekre is. Ne felejtsd el a tartalom frissítését és az esetleges bővítéseket sem.

Milyen költségei vannak egy céges weboldalnak?

 • Domain név regisztráció: Általában évente kell fizetni, és az ár függ a domain végződéstől (pl. .com, .hu stb.) és a szolgáltatótól.
 • Tárhely: A tárhely szolgáltatótól és a választott csomagtól függően változik az ár.
 • Weboldal tervezés és fejlesztés: Ez a költség a weboldal tervezésének és fejlesztésének munkadíját tartalmazza. A szakértői és minőségi munka általában magasabb költséget jelent.
 • Karbantartás és frissítések: Ne felejtsd el a hosszú távú karbantartási költségeket és a tartalom frissítését.

Konklúzió

Egy céges weboldal készítése komplex folyamat, de a megfelelő lépések és tervezés segíthetnek abban, hogy sikeres online jelenlétet építs. 

Fontos, hogy tartsd szem előtt a látogatókat és az ügyfeleket, és gondoskodj róla, hogy a weboldalad könnyen megtalálható és használható legyen. Ne feledd, hogy a weboldal egy hosszú távú befektetés lehet vállalkozásod sikerében.

Remélem, hogy ez a teljes útmutató segített eligazodni a céges weboldal készítés világában, és inspirációt adott a saját projektjedhez.

Ha további kérdéseid vannak vagy segítségre van szükséged a weboldalad készítésében, ne habozz kérdezni tőlem vagy szakértők segítségét kérni!

Kovács Dávid

Kovács Dávid

Szia! Dávid vagyok. Vállalkozásoknak segítek több bevételt generálni online. Ezt a weboldalt azért hoztam létre, hogy mindezt megtanítsam neked, lépésről-lépésre. Ha többet szeretnél tudni rólam, írj nekem bátran.
kovacs-david

Kovács Dávid

ELFOGADSZ TŐLEM EGY VIDEÓT?

Ha vállalkozó vagy, vagy vállalkozást akarsz indítani és több fizető ügyfelet szerezni, akkor ez a videó neked szól! 

kovacs-david

Kovács Dávid

10 MÓDSZER, HOGY NÖVELD VÁLLALKOZÁSOD ONLINE

Ha szeretnéd növelni vállalkozásod forgalmát 2023-ban, akkor ez az ingyenesen letölthető e-Book kimondottan neked szól!

INDÍTSD EL VÁLLALKOZÁSOD ÉS LEGYÉL TELE ÜGYFELEKKEL

kovacs-david

Kovács Dávid

VAN MÁR WEBOLDALA VÁLLALKOZÁSODNAK?

Csatlakozz a több száz sikeres ügyfelünkhöz!

„Elkészült weboldalunk egy héten belül bevételt termelt.”
Sipos Máté, Greypixel Geometrics Kft.