Facebook felhasználók száma Magyarországon (2024)

Hány felhasználója van a Facebooknak 2023-ban?

Az utolsó hivatalos becslés szerint, a Facebooknak több mint 2,5 milliárd felhasználója van, amely 2022-es adatokra vonatkozik. Azonban fontos megjegyezni, hogy ez a szám folyamatosan változik, és az aktuális felhasználói szám valószínűleg eltér ettől az értéktől.

facebook-felhasznalok

Ebben az összefoglalóban az alábbiakat fogod megismerni: 

Tartalomjegyzék

Facebook felhasználók száma 2023 (érdekességek)

facebook-felhasználók-száma

Itt van néhány érdekes adatok és információ a Facebook felhasználókkal kapcsolatban:

 • Az utolsó hivatalos becslés szerint a Facebooknak több mint 2,9 milliárd havi aktív felhasználója van világszerte.
 • A legtöbb Facebook felhasználó Indiában van, több mint 360 millióan, majd a második helyen az Egyesült Államok áll, mintegy 190 millió felhasználóval.
 • Az átlagos Facebook-felhasználó napi 58 percet tölt a platformon.
 • A Facebook felhasználók 56% -a nő, míg 44% -a férfi.
 • Az átlagos Facebook-felhasználó 155 baráttal rendelkezik a platformon.
 • A Facebook felhasználók 74% -a naponta használja a platformot.
 • A Facebook-on való átlagos bejelentkezési idő 20 perc.
 • A Facebook-felhasználók átlagosan 13,6 érzelmi reakciót adnak naponta.
 • A legnépszerűbb Facebook-oldalak között az első helyen Cristiano Ronaldo, a portugál focista áll több mint 125 millió követővel.

Facebook felhasználók száma Magyarországon

Magyarországon 7,14 millió Facebook felhasználó volt 2023 márciusában. A legfrissebb adatok szerint Magyarországon közel 5 millió aktív Facebook felhasználó van, ami a teljes lakosság mintegy 45%-át jelenti. A felhasználók többsége (51%) a 25 és 44 év közötti korosztályból származik, és az arányuk a nők és férfiak között szinte egyenlő. 

A Facebook használata Magyarországon nagyon elterjedt, és a platform fontos szerepet játszik az emberek online életében.

Itt van egy táblázat a Facebook felhasználók növekedéséről Magyarországon:

facebook-magyar-felhasznalok

Fontos megjegyezni, hogy ezek a számok csak becslések, és eltérhetnek az aktuális felhasználói adatoktól.

Facebook felhasználók Magyarországon (érdekességek)

Itt van néhány érdekes adat és információ a magyar Facebook felhasználókkal kapcsolatban:

 • A legfrissebb adatok szerint 2023 januárjában a Facebooknak mintegy 5,9 millió havi felhasználója volt Magyarországon.
 • A magyar Facebook felhasználók többsége 25-34 éves korosztályba tartozik, és az összes felhasználó 46,6% -a nő, míg 53,4% -a férfi.
 • Az átlagos magyar Facebook-felhasználó napi 54 percet tölt a platformon.
 • A magyar Facebook felhasználók 82% -a naponta használja a platformot.
 • A Facebook-on való átlagos bejelentkezési idő Magyarországon 22 perc.
 • Az átlagos magyar Facebook-felhasználó 198 baráttal rendelkezik a platformon.
 • A legnépszerűbb Facebook-oldalak között Magyarországon a legtöbb követővel az Index, az Origo és a Híradó oldalak rendelkeznek.
 • A magyar Facebook felhasználók száma az elmúlt években folyamatosan növekedett, és az 5,9 millió felhasználó az egyik legmagasabb arány az európai országok között.

Facebook felhasználók életkora Magyarországon

Az alábbi adatok az eMarketer statisztikái alapján mutatom be a Facebook felhasználók életkorának eloszlását Magyarországon:

 • 13-17 évesek: 400 ezer (6,8%)
 • 18-24 évesek: 1,4 millió (23,4%)
 • 25-34 évesek: 1,6 millió (27,1%)
 • 35-44 évesek: 1,2 millió (20,5%)
 • 45-54 évesek: 800 ezer (13,6%)
 • 55-64 évesek: 400 ezer (6,8%)
 • 65 évnél idősebbek: 200 ezer (3,4%)

Ez azt jelenti, hogy a legnagyobb csoport a 25-34 éves korosztály, majd az 18-24 évesek következnek. Összességében a Facebook felhasználók több mint felét (56,4%) a 18 és 34 év közötti korosztály teszi ki Magyarországon.

Facebook felhasználók száma országonként

Itt van egy táblázat a Facebook felhasználók számáról néhány országban:

facebook-felhasznalok-orszagonkent

Leghíresebb Facebook felhasználók Magyarországon

A legtöbb követővel rendelkező Facebook felhasználó a világon Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója és vezérigazgatója. Jelenleg több mint 124 millió követője van.

Magyarországon nincs olyan felhasználó, aki Mark Zuckerberghez hasonlóan millióknál több követővel rendelkezik, azonban néhány magyar hírességnek jelentős számú követője van a platformon. A legtöbb követővel rendelkező magyar Facebook-oldalak közé tartoznak a következők:

 • Cseh Laci: kb. 3 millió követő
 • Puzsér Róbert: kb. 1,4 millió követő
 • Müller Péter Sziámi: kb. 1,2 millió követő
 • Wolf Kati: kb. 1 millió követő
 • Szirmai Gergely: kb. 800 ezer követő

Fontos megjegyezni, hogy ezek az adatok idővel változhatnak, és a követők száma növekedhet vagy csökkenhet.

Leghíresebb Facebook felhasználók a világon

Néhány a legismertebb Facebook felhasználók közül:

 • Mark Zuckerberg: Az alapító és a Facebook vezetője a világ egyik legismertebb tech vállalkozója, akinek a Facebook sikere által egyike a világ leggazdagabb embereinek.
 • Cristiano Ronaldo: A portugál labdarúgó és a világ egyik legjobb játékosa, akinek több mint 150 millió követője van a Facebookon.
 • Shakira: A kolumbiai énekesnő több mint 100 millió Facebook követővel rendelkezik.
 • Vin Diesel: Az amerikai színész és producer több mint 100 millió Facebook követővel rendelkezik.
 • Barack Obama: Az amerikai volt elnök és jogász több mint 55 millió követővel rendelkezik a Facebookon.
 • Kim Kardashian: Az amerikai színész, modell és valóságshow szereplő több mint 32 millió követővel rendelkezik a Facebookon.
 • Selena Gomez: Az amerikai énekesnő és színésznő több mint 30 millió Facebook követővel rendelkezik.

Ez csak néhány példa a világ legismertebb Facebook felhasználóira, akik sokmillió embert érnek el a platformon keresztül.

Facebook felhasználók vs többi közösségi média oldal

Az alábbi táblázat a közösségi média felhasználók számát mutatja be a legnépszerűbb platformokon, 2022 júniusában:

közösségi-média-felhasználók-száma

Fontos megjegyezni, hogy ezek a számok csak becslések, és eltérhetnek az aktuális felhasználói adatoktól. Emellett az egyes platformokon belüli felhasználói aktivitás és eloszlás is változhat, és az egyes országokban eltérő lehet.

Facebook felhasználók (iOS vs Android)

Az eMarketer 2021-es kutatása szerint az aktív Facebook felhasználók nagy többsége Android alapú mobil eszközöket használ. A kutatás szerint az aktív Facebook felhasználók operációs rendszer szerinti megoszlása a következő volt:

 • Android: 74,2%
 • iOS: 22,8%
 • Egyéb: 3,0%

Ez azt jelenti, hogy a Facebook felhasználók túlnyomó többsége Androidot használ a Facebook és más Facebook tulajdonú alkalmazások használatára. Azonban fontos megjegyezni, hogy az operációs rendszer preferenciák eltérőek lehetnek az egyes országokban, és a jelenlegi adatok változhatnak az idő múlásával.

Facebook felhasználók csökkenése

Igen, a Facebook felhasználóinak növekedése csökkent az elmúlt években. A Facebook a 2010-es évek elején gyors növekedést mutatott a világ számos országában, és 2012-ben elérte az 1 milliárd aktív felhasználót. 

Azonban az utóbbi években a növekedés üteme jelentősen lassult, részben azért, mert a platform már elérte a világ internetező lakosságának jelentős részét, és a felhasználók egyre inkább elkezdtek fordulni más platformok felé.

A Facebook hivatalos bejelentése szerint a 2021-es második negyedévben a platform havi aktív felhasználóinak száma 2,9 milliárd volt, ami minimális növekedést jelent az előző negyedévhez képest. Azonban ez a növekedési ütem jelentősen lassabb, mint korábban volt, és várhatóan a jövőben tovább fog csökkenni. 

Emellett a Facebooknak számos más kihívással is szembe kell néznie, például a biztonsági és adatvédelmi aggályokkal, valamint azáltal, hogy egyre több felhasználó fordul a fiatalabb, újabb platformok felé mint például a TikTok.

Hamis Facebook felhasználók száma

A pontos számokat nehéz meghatározni, mivel a hamis Facebook fiókok folyamatosan változnak, és a Facebook is aktívan küzd ellenük. Azonban a Facebook rendszeresen publikál jelentéseket a platformon talált hamis fiókokról és az ezek elleni küzdelemről.

A 2021 első negyedévére vonatkozó jelentésük szerint a Facebook ellenőrzött fiókokra vonatkozóan azonosított 1,3 milliárd hamis fiókot, ami kb. 5% -os arányt jelent az összes aktív felhasználó számához képest. 

Azonban ez a szám csak azonosított hamis fiókokra vonatkozik, és valószínűleg még sok hamis fiók létezik, amelyeket nem sikerült azonosítani.

Az is fontos megjegyezni, hogy a hamis fiókok nem csak átverések és csalások céljából jönnek létre, hanem a politikai befolyásolás, a dezinformáció és a propagandacélú tevékenységek miatt is. Ennek ellenére a Facebook aktívan dolgozik az ilyen hamis fiókok azonosításán és eltávolításán, hogy a felhasználók biztonságosabb és megbízhatóbb környezetben használhassák a platformot.

Konklúzió

Bár a Facebook továbbra is népszerű platform, az utóbbi években a növekedési ütem jelentősen lassult, és a biztonsági és adatvédelmi aggályok is növekedtek. 

Azonban a Facebook az ezekkel a kihívásokkal szembeni harcban is aktív, és folyamatosan dolgozik a platform biztonságosabbá és megbízhatóbbá tételén. 

Összességében a Facebook a mai digitális kor egyik legfontosabb közösségi média platformja, és sokmillió ember számára jelent kiemelkedő lehetőséget az online kapcsolatok és az üzleti tevékenységek kialakítására.

Források: statista.com, emarketer, napoleoncat.com

Kovács Dávid

Kovács Dávid

Szia! Dávid vagyok. Vállalkozásoknak segítek több bevételt generálni online. Ezt a weboldalt azért hoztam létre, hogy mindezt megtanítsam neked, lépésről-lépésre. Ha többet szeretnél tudni rólam, írj nekem bátran.
kovacs-david

Kovács Dávid

ELFOGADSZ TŐLEM EGY VIDEÓT?

Ha vállalkozó vagy, vagy vállalkozást akarsz indítani és több fizető ügyfelet szerezni, akkor ez a videó neked szól! 

(Csatlakozz a 100+ vállalkozóhoz, akinek már segítettem)

kovacs-david

Kovács Dávid

10 MÓDSZER, HOGY NÖVELD VÁLLALKOZÁSOD ONLINE

Ha szeretnéd növelni vállalkozásod forgalmát 2023-ban, akkor ez az ingyenesen letölthető e-Book kimondottan neked szól!

INDÍTSD EL VÁLLALKOZÁSOD ÉS LEGYÉL TELE ÜGYFELEKKEL

kovacs-david

Kovács Dávid

VAN MÁR WEBOLDALA VÁLLALKOZÁSODNAK?

Csatlakozz a több száz sikeres ügyfelünkhöz!

„Elkészült weboldalunk egy héten belül bevételt termelt.”
Sipos Máté, Greypixel Geometrics Kft.