Vállalkozás ötletek nőknek 2024-ben

Ismerd meg a legjobb vállalkozási ötleteket nőknek!

Te is küzdesz a megfelelő ötlet kiválasztásával? Ne aggódj, sokan vannak ezzel így. A környezetemben élők tapasztalatai alapján pontosan tudom, hogy nőként nem olyan egyszerű érvényesülni a mai világban.

Ha sikeres vállalkozó szeretnél lenni, akkor a sikerhez vezető út rögös lehet, viszont nem szabad, hogy feladd azzal és nem viszed végig az ötletedet. 

Vállalkoznál, de nem tudod pontosan, hogy mi lenne a megfelelő irány? A „Vállalkozás ötletek nőknek” cikkemben azonnal hasznosítható tippeket adok, hogy milyen típusú vállalkozásokat érdemes indítanod nőként!

Akármi is a célod, indíthatsz egy egyéni vállalkozást, de gondolkodhatsz nagyban is. Ez csak rajtad múlik!

Vedd figyelembe a következő pontokat, és válaszd ki az anyagi helyzetednek, idődnek és képzettségednek leginkább megfelelő vállalkozást!

Tartalomjegyzék:

Mire van szükséged?

vállalkozás-ötletek-nőknek-borítókép

Plusz bevételt szeretnél a főállás mellett? Feladod a munkádat, hogy otthon maradhass a gyermekeiddel? Vagy egyszerűen csak vállalkozóvá akarsz válni? A válasz teljesen mindegy, a lényeg, hogy bele akarsz vágni!

Mit szeretsz csinálni?

Válassz valamit, amiért szenvedélyesen rajongsz! A saját vállalkozás elindítása sok időt, energiát, és áldozatot igényet, ezért nagyon fontos, hogy olyat vállalkozást válassz amin hajlandó leszel évekig dolgozni.

Miben vagy jó?

Ha zenész, szövegíró, grafikus vagy fotós vagy, akkor ez már egy jó kiindulási alap ahhoz, hogy elindulj az úton. Talán van egy hobbid is, például gyertyakészítés, festés vagy varrás, amiről tudod, hogy piacra tudnád dobni. Csak azonosítanod kell a képességeidet és már meg is van az ötlet amire fel tudsz húzni egy vállalkozást.

Mit szeretnél megtanulni?

Néha olyan dolgok érdekelnek minket, amelyeket még meg kell tanulnunk. De sosem késő megtanulni egy új készséget, vagy csiszolni egy régit, amivel már rendelkezel, és sosem késő vállalkozásba kezdeni, ha van ambíciód. A lényeg, hogy legyél nyutott a tanulásra hiszen ha vallálkozást indítasz akkor rengeget új dologgal fogsz tanálkozni.

Vállalkozás ötletek nőknek

Ha már eldöntötted, hogy vállalkozást szeretnél indítani, és még mindig azon gondolkodsz, hogy mi lenne számodra a megfelelő irány, akkor nézd meg a következő listát, ami segíthet a döntésben!

Most pedig nézzük meg az egyes női vállalkozás ötleteket, hogy körültekintően hozhasd meg a legjobb döntést számodra! 

Szeretnéd növelni vállalkozásod online marketinggel?

WEB – legyen a Te weboldalad az egyértelmű választás a konkurencia helyett.

SEO – skálázd a weboldalad látogatóit egy bevált SEO stratégáival.

PPC – online hirdetéssel lépj a következő szintre, és érd el üzleti céljaid.

1. Indíts blogot

Szerintem a „vállalkozás ötletek nőknek” cikkemben ez az egyik legmegfelelőbb munka azon hölgyek számára, akik rugalmas munkára vágynak, vagy otthon vannak a gyerekekkel. Előnye, hogy rugalmas munkaidőben dolgozhatsz, ahogyan csak szeretnél. Csak arra van szükséged, hogy létrehozz egy weboldalt, és cikkeket írj bármiről, amiről csak szeretnél.

Blogot indíthatsz attól függően, hogy milyen az érdeklődési köröd,- például utazás, ételek, baba-mama téma vagy akár a főzés. Bármi, amiben azt érzed, hogy profi vagy és érdekel! Egy idő után jövedelmező vállalkozást építhetsz fel a segítségével.

Szerezhetsz bevételt szponzorációból, hirdetés elhelyezésből, termék eladásból vagy akár affiliate marketingből.

2. Affiliate marketing

Az affiliate marketing egy olyan hirdetési teljesítményalapú marketing tevékenység, amelyben egy vállalat kompenzál azért, hogy forgalmat vagy leadeket generálsz a vállalat termékeire és szolgáltatásaira. 

Népszerűsíted az adott terméket, és a vállalat minden egyes eladásából származó profit egy részét megkapod. Napjainkban az affiliate marketing az egyik legnépszerűbb módja annak, hogy az emberek pénzt keressenek online. Szuper példája a passzív jövedelemnek.

3. Szabadúszó író

A szabadúszó írás során pénzért írsz különböző tartalmakat, miközben nem egy cég vagy szervezet alkalmazásában állsz. A szabadúszó írók az ügyfeleik által igényelt írott szövegeket elkészítik az otthonukból, vagy egy bérelt irodából.

A legtöbb szabadúszó író a projektbe fektetett munka mennyiségétől függően számít fel díjat. Ez minden írónál eltérő díjszabás, így te találhatod ki, hogy mennyiért szeretnéd értékesíteni a szolgáltatásodat.

4. Lektor

A lektor biztosítja, hogy az írott tartalom mentes legyen minden tipográfiai, nyelvtani, helyesírási, vagy formázási hibától. A lektor ítélőképességét, készségét, tudását és tapasztalatát felhasználva ellenőrzi, hogy a szerző, a szerkesztő és a tervező/gépíró munkája kielégítő-e, és megjelöli a módosítandó tartalmakat. Komolyabb szövegeknél biztosítani kell, hogy a tartalom mentes legyen a különböző nyelvtani hibáktól. Ha elég szemfüles vagy, akkor ez jó vállalkozás ötlet lehet számodra.

5. Könyvelő

A könyvelés része a pénzügyi folyamatnak minden vállalkozásnál. Ilyenek lehetnek a vásárlások, eladások, bevételek és kifizetések egy magánszemély vagy egy szervezet/vállalat részéről. Ha jó vagy a számok világában, és rendelkezel a megfelelő kéépesítéssel, akkor még vállalkozóként, az otthonodból is elláthatod ezt a fajta munkát.

Nem kell mást tenned mint készíteni egy weboldalt, feladni egy Google vagy Facebook hirdetést és jöhetnek is a potenciális ügyfelek.

6. Közösségi média influencer

A közösségi média influencer olyan felhasználó a közösségi médiában, aki kivívta a követők figyelmét. Egy közösségi média influencer nagyszámú közönséghez fér hozzá, és hitelessége, valamint elérhetősége révén képes meggyőzni másokat. Ezt úgy éri el, hogy aktív online jelenlétet tart fenn a közösségi csatornákon, mint például a Facebookon, a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a különböző blogbejegyzéseken, képeken vagy videókon keresztül.

Itt is vannak különböző tematikájú influencerek, hiszen van akinek a témája az utazás, szépségápolás, divat vagy akár a sport ami kiváló vállalkozás ötlet nőknek, hiszen ezekre lehet építeni webshopot vagy egyéb szolgáltatást.

7. Life coach

Szeretsz segíteni az embereknek? Ha igen, akkor talán foglalkoztat a gondolat, hogy életvezetési tanácsadó legyél. Néhány ember nehezen tudja feldolgozni a gondjait a mindennapi élete során, és emiatt alternatív megoldást keresnek. Életvezetési tanácsadással segíthetsz rajtuk. Ráadásul ha minősített életvezetési tanácsadó vagy, akkor jelentős bevételre tehetsz szert!

8. Átírás

Az átirat egy olyan dokumentum, amelyet úgy hoznak létre, hogy begépelnek mindent, ami egy hanganyagban, vagy akár egy videóban elhangzik. Az audio- vagy videótartalom átírásának többféle módja van. Általában a feliratozási munkák átírása sokkal időigényesebb, mivel órákban, percekben, másodpercekben, vagy képkockákban kell naplózni a szövegeket, és az átírónak elegendő időt kell hagynia arra, hogy a néző minden egyes feliratot elolvashasson a képernyőn.

9. Add bérbe ingatlanod

A vállalkozás ötletek nőknek cikkemben kiemelném ezt a részt. Ugyan nem vállalkozásról van szó, viszont az ingatlanokból származó passzív jövedelem egy igen jövedelmező üzleti ötlet. Ha van rá lehetőséged, akkor fektess be egy ingatlanba! Hosszútávon megtérülő befektetést jelenthet a számodra, ráadásul havi szinten bevételt termel, ha kiadod!

10. Fotózás

Ha szereted a fotózást, akkor ez egy olyan dolog, ami jelentősen megtérülhet számodra. Egy fényképezőgép, valamint kiegészítők vásárlásával kezdd! Viszont tudnod kell, ha belevágsz az üzletbe, akkor portfóliót kell építened. Esküvőkön, rendezvényeken, partikon és más különleges alkalmakon kell helyt állnod. 

Használd a közösségi médiát, hogy minél több ember tudjon az új munkádról. Képeidet beküldheted a magazinokba, vagy feltöltheted őket online, amiért fizetést is kaphatsz, valamint komoly hírnévre tehetsz szert.

11. Közösségi média menedzser

Amikor megszületett a vállalkozás ötletek nőknek cikk, akkor sokat gondolkodtam azon, hogy mennyire vigyem bele az online marketinges szakmákat a listába. Szerintem ez is pont egy olyan terület, amit akár gyerek mellett is csinálhatsz az otthonodból, és rendkívül jövedelmező szakma lehet. 

A közösségi média menedzserek feladata egy vállalat képviselete az összes közösségi csatornán. Válaszolnak a hozzászólásokra és tartalmat készítenek. Ezek a szakértők útmutatást nyújtanak egy szervezet online jelenlétének javításához. Szinte minden vállalkozás felismerte a közösségi média marketingben rejlő értéket és hasznot, így számos lehetőséget nyitva állhat előtted is, ha érzed magadban az erőt.

Szóval ha érdekel a közösségi média és szeretnél vele pénzt keresni akkor ez a vállalkozás kiváló lehet számodra.

12. Utazási iroda

Az utazási iroda olyan magán kiskereskedő, aki a szállások nevében utazással és turizmussal kapcsolatos szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek. Az utazási irodák szabadtéri szabadidős tevékenységeket, légitársaságokat, autóbérlést, körutazásokat, szállodákat, vasutakat, utasbiztosításokat, szervezett utakat, és autókölcsönzési szolgáltatásokat is kínálnak. Ha profi vagy utak szervezésében akkor akár saját vállalkozást is indíthatsz, vagy bármelyik ügynökségnél is dolgozhatsz.

13. Belsőépítész

Ha kreatívnak tartod magad és szívesen dekorálnál lakásokat vagy házakat, a lakberendezés jövedelmező üzleti ötlet lehet a számodra. A belsőépítészek funkcionálissá és széppé teszik a belső tereket. A belsőépítész meghatározza a helyigényeket, és kiválasztja az alapvető elemeket, például a színeket, a világítást és az anyagokat. Tudniuk kell rajzolni, tervrajzokat olvasni, így elengedhetetlen a szakmai képesítés, vagy a kellő mennyiségű tapasztalat. Ehhez a munkához kell egy iroda, ahol beszélgethetsz az ügyfelekkel, megmutathatod nekik az anyagokat és a referenciáidat, így kezdőként inkább egy céghez érdemes elmenned tapasztalatot szerezni.

Ezt követően pedig elindíthatod saját vállalkozásod is!

14. Élelmiszeripari vállalkozás

Ha szeretsz főzni, akkor senki sem akadályozhat meg abban, hogy olyan élelmiszeripari vállalkozó legyél, mint egy cukrász, vagy egy street food-os. Mindössze a főzéshez és a felszolgáláshoz szükséges helyiségre van szükséged, ha nem tervezel mobil ételkiszolgálást. Bármit főzhetsz, amiben úgy érzed, hogy profi vagy! 

Manapság népszerűek például a food truckok. Tervezhetsz valamit a tudatos vásárlók számára is, ha friss és helyi forrásból származó, alacsony zsírtartalmú élelmiszereket szerzel be.Igazából csak a Te kreativitásodon múlik, hogy mit választasz iránynak. Kezdő lépésként egy Instagram profil tökéletes lehet, ahova feltöltöd a receptjeidet.

15. Tőzsdei kereskedés

Aki részvényeket vásárol és ad el, az tőzsdével foglalkozik. A tőzsde arra a koncepcióra épül, hogy összekapcsolja a vevőket és az eladókat, akik a vállalatok részvényeivel kívánnak kereskedni. Komoly előképzettséget igénylő terület, így csak akkor vágj bele, ha biztos vagy a tudásodban! 

16. Napközi otthon

A bölcsődének, óvodának is nevezett napközi otthon olyan intézmény, amely csecsemők és kisgyermekek felügyeletét, gondozását biztosítja napközben. Ha szereted a gyerekeket, ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy belevágj egy otthoni gyermekgondozási vállalkozásba. Üzemeltethetsz akár napközi otthont vagy privát ovit. Az árakat , és a feltételeket ebben az esetben Te szabod meg. 

17. Otthoni online kurzus

Az otthoni vállalkozás indításának egyik legjobb része, hogy valami olyasmit tudsz karriereddé tenni, amit szeretsz, illetve amiben profi vagy! Kezdj el online órákat tartani azoknak, akiknek szükségük lehet a segítségedre. Ilyen például a nyelvtanulás, a főzés vagy akár a festés. 

Az online oktatás egy remek vállalkozási ötlet nők számára, amihez nem szükséges sok pénzt befektetni.

18. Fitness edző

Sokan azért mozognak, hogy megőrizzék az egészségüket. Ha a testmozgás szerelmese vagy, a fitness edzői pálya kielégítő karrier lehet a számodra. Ez egy nagyszerű vállalkozás ötlet nők számára. Nemcsak pénzt kereshetsz, hanem az egészségedet is megőrizheted. Konditeremben, és online egyaránt tarthatsz órákat vagy akár tanácsadást. 

Viszont megfelelő szakképesítésre mindenképp szükséged lesz, mielőtt elkezded fitness edzői pályafutásodat! Készülj fel arra is, hogy az edzések kezdetén kevesebbet fogsz keresni, de amint találsz elegendő mennyiségű vendéget, elkezdhetsz akár szponzori támogatást is kapni! 

19. Esküvőszervezés

Az esküvőszervezés népszerű és izgalmas szakma. Ez az üzlet azonban tapasztalatot és jó induló tőkét igényelhet. A saját vállalkozás beindításához számos alkalmazottra vagy partnerre lesz szükséged. Ráadásul az esküvők különböző hagyományokkal járhatnak, amelyekhez Neked és a csapatodnak tudnotok kell. 

Ha már van néhány szerződés a portfóliódban, akkor egyre több és több esküvői eseményt tervezhetsz. Ügyfeleid számát az online portfóliód közzétételével bővítheted tovább, egy weboldal vagy közösségi oldal formájában.

20. Egészségügy az idősek számára

Az idősek gyakran igénylik, hogy valaki gondoskodjon róluk. Néha csak egy társra van szükségük, hogy beszélgessenek velük, vagy segítsenek a ház körül. Sokan gondozót vagy társalkodónőt keresnek. Miért ne ragadnád meg az alkalmat, és kezded el magad hirdetni?

21. Szappankészítés

A „Vállalkozás ötletek nőknek” cikk egyik legjobb kézműves vállalkozás ötlete, különösen, ha otthonosan mozogsz ezen a területen. Mivel a biotermékek polcai egyre nagyobbak, az emberek bizonytalanok azzal kapcsolatban, hogy mi az autentikus és mi nem az. Szeretik a kézműves, és természetes dolgokat, így a szappankészítés egy jó üzleti modell lehet, ha elég kreatív vagy. Szappankészítő vállalkozóként viszont a sikerhez elengedhetetlen egy világos terv. Illetve azt se felejtsd el, hogy bizonyos állami engedélyek és licencek szükségesek egy kézműves szappan üzlet működtetéséhez!

22. Taníts vagy oktass

A tanítás egy másik otthoni vállalkozás ötlet anyukák számára. Ha az otthonodban tanítasz, akkor sok diákot kell szerezned ahhoz, hogy tisztességes jövedelemre tegyél szert. Ha azonban az online oktatást választod, magas díjat számíthatsz fel, és már néhány diákból is elegendő pénzt kereshetsz. Az online korrepetálás rendkívül divatos  üzleti modell és sok tanár választja a hagyományos tanítás helyett. 

23. Tortakészítés

Ha ügyes szakács vagy és szeretsz sütni, akkor a tortakészítés tökéletes választás a számodra. Könnyen kitűnhetsz a többiek közül, ha elhatároztad magad. A sütemények iránti kereslet általában különleges alkalmakkor, például Halloween és Karácsony alkalmával megnőhetnek, így az ilyen alkalmakkor sok pénzt kereshetsz. Ha elég kreatív vagy, és látványos desszerteket készíthetsz, akkor komoly ügyfélkörre tehetsz szert! Viszont ehhez elengedhetetlen a profi online jelenlét kialakítása. Jó ötlet lehet a süteményekre/tortákra felépíteni egy szép Instagram profilt, ahol szélesebb körben is bemutatkozhatsz!

24. Rendezvényszervező

Sok embernek hiányzik a szakértelem és az idő ahhoz, hogy maguk szervezzenek rendezvényeket, hiszen valljuk be, ez gyakran idegörlő lehet több 100 fő esetén. A rendezvényszervezők megadhatják ezeknek a különleges eseményeknek a jól megérdemelt figyelmet. Ez lehet hivatalos esemény vagy csak egy születésnapi parti. Kezdhetsz például kisebb helyi rendezvényekkel, ahol megismernek Téged, és tovább ajánlanak másoknak is!

Konklúzió

Vannak kimondottan vállalkozás ötletek nőknek? Ahogy látod igen, vannak!

Természetesen ezeket végezhetik férfiak is, de tapasztalatom alapján ezek azok az ötletek amiket nők is nagy szeretettel végeznek.

Elsőre biztos Te is megrémültél ettől, de ha már van egy szuper ötleted, akkor jó úton haladsz a céljaid elérése felé! Olyan területet válassz, ami a szenvedélyed, és jó vagy abban, amit csinálsz! Tehát összpontosíts a készségeire és azokra a dolgokra, amelyeket szívesen csinálnál. 

Ez kiváló lehetőség lehet arra, hogy nagyszerű üzleti ötletekkel rukkolj elő. 

Kovács Dávid

Kovács Dávid

Szia! Dávid vagyok. Vállalkozásoknak segítek több bevételt generálni online. Ezt a weboldalt azért hoztam létre, hogy mindezt megtanítsam neked, lépésről-lépésre. Ha többet szeretnél tudni rólam, írj nekem bátran.
kovacs-david

Kovács Dávid

ELFOGADSZ TŐLEM EGY VIDEÓT?

Ha vállalkozó vagy, vagy vállalkozást akarsz indítani és több fizető ügyfelet szerezni, akkor ez a videó neked szól!

(Csatlakozz a 100+ vállalkozóhoz, akinek már segítettem)

kovacs-david

Kovács Dávid

10 MÓDSZER, HOGY NÖVELD VÁLLALKOZÁSOD ONLINE

Ha szeretnéd növelni vállalkozásod forgalmát 2023-ban, akkor ez az ingyenesen letölthető e-Book kimondottan neked szól!

INDÍTSD EL VÁLLALKOZÁSOD ÉS LEGYÉL TELE ÜGYFELEKKEL

kovacs-david

Kovács Dávid

VAN MÁR WEBOLDALA VÁLLALKOZÁSODNAK?

Csatlakozz a több száz sikeres ügyfelünkhöz!

„Elkészült weboldalunk egy héten belül bevételt termelt.”
Sipos Máté, Greypixel Geometrics Kft.