Milyen vállalkozást indítsak? 5 hasznos tipp a döntéshez

Vállalkozást szeretnél indítani, de még nem tudod, hogy milyet? Akkor jó helyen jársz!

Sokszor felteszik nekem azt a kérdés, hogy milyen vállalkozást indítsak? Ebben a cikkben megosztok veled pár hasznos tippet ami segíteni fog a döntésben.

Egy vállalkozás elindítása sok időt, erőfeszítést, pénzt és elkötelezettséget igényel.

Amikor keményen dolgozol, és időt szánsz egy vállalkozás indítására, akkor biztos Te is elbizonytalanodsz, hogy ez a megfelelő vállalkozás a számodra.

Vannak emberek, akik személyiségük miatt alkalmasak egy gyorsétterem vagy egy körömszalon vezetésére. De a sok lehetőség mellett nehéz eldönteni, hogy milyen vállalkozásba vágjon bele az ember, a nehezen megkeresett pénzével és értékes idejével. 

Ismerem ezt a helyzetet. A jelenlegi vállalkozásom, a tizenegyedik vállalkozásom! Sok különböző modellt és iparágat kipróbáltam, mire megtaláltam a személyiségemhez, erősségeimhez és érdeklődési körömhöz illőt.

Szeretném, ha neked nem kellene tíz vállalkozást indítanod, mielőtt megtalálnád az igazit. Íme hat kérdés, amit fel kell tenned magadnak, mielőtt kiválasztod a számodra megfelelő vállalkozást!

Tartalomjegyzék

Milyen vállalkozást indítsak?

milyen-vállalkozást-indítsak-borítókép

Mindig is szerettem volna hatást gyakorolni az emberekre.

Ez izgat és motivál. Hihetetlenül kifizetődő, és nagyon jól illik hozzám, hogy megmutatom, hogyan kell weboldal készíteni, amivel pénzt lehet keresni, és felszabadítani az emberekben lévő kreativitást. 

Mi a szenvedélyed?

Mi az a dolog, amin mindig gondolkodsz? Mi tesz téged boldoggá? Mondjuk szeretsz rejtvényeket kirakni. Nem azt mondom, hogy rejtvényfejtő céget kellene alapítanod, de egy olyan munka, amely problémamegoldással jár, tökéletesen megfelelhet neked.

Hasonlóképpen, ha nem szeretsz emberekkel beszélgetni, akkor egy tanácsadó cég alapítása nem lenne megfelelő számodra. 

Gondold át, hogy mi az, ami motivál! 

Így nem kell azon törnöd a fejed naphosszat, hogy „milyen vállalkozást indítsak?”

Melyek a jelenlegi üzleti modell trendek? 

Nem azt mondom, hogy csak azért indíts vállalkozást, mert az éppen divatos. De ha odafigyelsz egy iparág népszerűségére, az nagyszerű módja annak, hogy meglásd, megvalósítható lenne-e a vállalkozásod?

Például nem javasolnám, hogy 2022-ben DVD-kölcsönzőt indíts. Győződj meg róla, hogy az üzlet, amelybe befektetsz, tíz év múlva is létezni fog, és szükség lesz rá!

Értékeld a készségeidet és képességeidet!

Az önismeret igazi szupererő. Ha tudod, miben vagy jó, és miben nem, az sokat számíthat a sikeredben. Részletorientált vagy, vagy a részletektől kiütést kapsz? 

Mindig is középszerű voltam, ha táblázatkezelésről van szó; ha könyveléssel foglalkoznék, az katasztrofális lenne (pedig az eredeti végzettségem könyvelő).

De szeretek kreatív online marketing stratégiával előállni, így az emberekkel való munka ideális számomra. 

Mennyi pénzed van befektetni?

Tegyük fel, hogy van 500,000 forintod, amit befektethetsz, és nem több. Egy étterem nem lenne megfelelő számodra, mert sokkal több pénzt igényel.

Inkább valami olyanba érdemes gondolkodni, amit alacsony költségen tudsz elindítani.

Fontos tudni, hogy milyen vállalkozások jelentenek praktikus lehetőséget a számodra. Úgy gondolom, hogy a pénztárcádhoz mérten kell kiválasztanod azt, hogy milyen vállalkozást indíts.

Azon túl, hogy mennyi pénzt tudsz befektetni a vállalkozásodba, egy másik szempont, amit figyelembe kell venned, hogy mennyi bevételre van szükséged. 

Ha hét számjegyű jövedelmet szeretnél, akkor valószínű, nem ezer forintos szolgáltatást vagy terméket érdemes árulni.

Az online pénzkeresés egyik bevált módszere az online tanítás, azonban tapasztalatom alapján ehhez rengeteg szakértelem szükséges, és a felfuttatása is időbe telik.

Ha például, olyan szolgáltatást szeretnél árulni, amire mindig van igény (pl: asztalos, tetőfedő, kertrendező) akkor ehhez, nem kell más mint egy weboldal és online hirdetés.

Biztos most is azon jár az eszed, hogy akkor milyen vállalkozást indítsak?

Mennyire szeretnél részt venni a vállalkozásban? 

Csak egy menedzsert akarsz felvenni és elsétálni? Vagy tetszik az ötlet, hogy aktívan részt vegyél a vállalkozásodban?

Egyes üzleti modellek (mint például az én cégemé) aktívabb tulajdonjogot igényelnek, mert magukban foglalják az ügyfelek személyes szintű megismerését. Viszont néhány erősen rendszerezett, személyes szolgáltatást nyújtó márka jobban megfelelhet a számodra akkor, ha teljes munkaidős menedzsert szeretnél felvenni, és inkább távollévő tulajdonosként szeretnél tevékenykedni.

Személy szerint úgy vélem, hogy a vállalkozások (különösen az újak) profitálnak abból, ha a tulajdonos aktívabb, teljes munkaidős szerepet vállal. A legtöbb sikert azoknál a vállalkozásoknál tapasztaltam, amelyeknek az első néhány évben részt vevő tulajdonosa van. 

Mi a legnagyobb megtérülésed? 

Szerinted mi a legnagyobb megtérülés a vállalkozásodba történő befektetésből? A családdal töltött idő? A munkaidő-beosztás rugalmassága? 

A pénz soha nem volt a legnagyobb motivációm.

Ehelyett mindig is úgy tekintettem a megtérülésemre, hogy időt tölthetek a szeretteimmel, a magam ura lehetek, és azt csinálhatom, amit szeretek.

Manapság egy vállalkozás elindítása és felfuttatása egész egyszerű, ha tudod, hogy mik a megfelelő lépések.

Sok esetben nem kell más hozzá, mint egy felhasználóbarát weboldal, egy jól összerakott online hirdetés és már is kezdődhet az értékesítés.

Remélem, hogy a kérdések áttekintése után tisztázod az értékeidet, prioritásaidat és motivációidat, hogy jobban leszűkíthesd a megfelelő vállalkozás körét.

Egy vállalkozás tulajdonlása hihetetlenül kifizetődő, és a leghálásabb, ha olyan vállalkozás tulajdonosa vagy, amely nagyszerűen illeszkedik a személyiségedhez és a képességeidhez.

Hidd el, Te is képes vagy rá!

Kovács Dávid

Kovács Dávid

Szia! Dávid vagyok. Vállalkozásoknak segítek több bevételt generálni online. Ezt a weboldalt azért hoztam létre, hogy mindezt megtanítsam neked, lépésről-lépésre. Ha többet szeretnél tudni rólam, írj nekem bátran.
kovacs-david

Kovács Dávid

ELFOGADSZ TŐLEM EGY VIDEÓT?

Ha vállalkozó vagy, vagy vállalkozást akarsz indítani és több fizető ügyfelet szerezni, akkor ez a videó neked szól! 

(Csatlakozz a 100+ vállalkozóhoz, akinek már segítettem)

kovacs-david

Kovács Dávid

10 MÓDSZER, HOGY NÖVELD VÁLLALKOZÁSOD ONLINE

Ha szeretnéd növelni vállalkozásod forgalmát 2023-ban, akkor ez az ingyenesen letölthető e-Book kimondottan neked szól!

INDÍTSD EL VÁLLALKOZÁSOD ÉS LEGYÉL TELE ÜGYFELEKKEL

kovacs-david

Kovács Dávid

VAN MÁR WEBOLDALA VÁLLALKOZÁSODNAK?

Csatlakozz a több száz sikeres ügyfelünkhöz!

„Elkészült weboldalunk egy héten belül bevételt termelt.”
Sipos Máté, Greypixel Geometrics Kft.