Milyen vállalkozást indítsak? 5 hasznos tipp a döntéshez

Vállalkozást szeretnél indítani, de még nem tudod, hogy milyet? Akkor jó helyen jársz!

Sokszor felteszik nekem azt a kérdés, hogy milyen vállalkozást indítsak? Ebben a cikkben megosztok veled pár hasznos tippet ami segíteni fog a döntésben.

Bármilyen vállalkozás elindítása sok időt, erőfeszítést, pénzt és elkötelezettséget igényel.

Amikor keményen dolgozol, és időt szánsz egy vállalkozás indítására, akkor biztos Te is elbizonytalanodsz, hogy ez a megfelelő vállalkozás a számodra.

Vannak emberek, akik személyiségük miatt alkalmasak egy gyorsétterem vagy egy körömszalon vezetésére. De a sok lehetőség mellett nehéz eldönteni, hogy milyen vállalkozásba vágjon bele az ember, a nehezen megkeresett pénzével és értékes idejével. 

Ismerem ezt a helyzetet. A jelenlegi vállalkozásom, a tizenegyedik vállalkozásom! Sok különböző modellt és iparágat kipróbáltam, mire megtaláltam a személyiségemhez, erősségeimhez és érdeklődési körömhöz illőt.

Szeretném, ha neked nem kellene tíz vállalkozást indítanod, mielőtt megtalálnád az igazit. Íme hat kérdés, amit fel kell tenned magadnak, mielőtt kiválasztod a számodra megfelelő vállalkozást!

Tartalomjegyzék

Mi a szenvedélyed? 

milyen-vállalkozást-indítsak-borítókép

Mindig is szenvedélyesen szerettem volna hatást gyakorolni az emberekre. Ez izgat és motivál. Hihetetlenül kifizetődő, és nagyon jól illik hozzám, hogy megtanítom, hogyan kell kódolni és felszabadítani az emberekben lévő kreativitást. 

Mi a szenvedélyed? Mi az a dolog, amin mindig gondolkodsz? Mi tesz téged boldoggá? Mondjuk szeretsz rejtvényeket kirakni. Nem azt mondom, hogy rejtvényfejtő céget kellene alapítanod, de egy olyan munka, amely problémamegoldással jár, tökéletesen megfelelhet neked.

Hasonlóképpen, ha nem szeretsz emberekkel beszélgetni, akkor egy tanácsadó cég alapítása nem lenne megfelelő számodra. 

Gondold át, hogy mi az, ami motivál! 

Így nem kell azon törnöd a fejed naphosszat, hogy „milyen vállalkozást indítsak?”

Melyek a jelenlegi üzleti modell trendek? 

Nem azt mondom, hogy csak azért indíts vállalkozást, mert az éppen divatos. De ha odafigyelsz egy iparág népszerűségére, az nagyszerű módja annak, hogy meglásd, megvalósítható lenne-e a vállalkozásod?

Például nem javasolnám, hogy 2022-ben DVD-kölcsönzőt indíts. Győződj meg róla, hogy az üzlet, amelybe befektetsz, tíz év múlva is létezni fog, és szükség lesz rá!

Értékeld a készségeidet és képességeidet!

Az önismeret igazi szupererő. Ha tudod, miben vagy jó, és miben nem, az sokat számíthat a sikeredben. Részletorientált vagy, vagy a részletektől csalánkiütést kapsz? 

Mindig is középszerű voltam, ha táblázatkezelésről van szó; ha könyveléssel foglalkoznék, az katasztrofális lenne (pedig az eredeti végzettségem könyvelő- milyen ironikus nem?)

De szeretek kreatív marketingötletekkel előállni, így az emberekkel való munka ideális számomra. 

Mennyi pénzed van befektetni?

Tegyük fel, hogy van 100 000 forintod, amit befektethetsz, és nem több. Egy Mcdonald’s étterem nem lenne megfelelő számodra, mert sok pénzt igényel. Fontos tudni, hogy milyen vállalkozások jelentenek praktikus lehetőséget a számodra. Úgy gondolom, hogy a méretednek megfelelően kell megvágnod a ruhádat.

Azon túl, hogy mennyi pénzt tudsz befektetni a vállalkozásodba, egy másik nagyszerű szempont, amit figyelembe kell venned, hogy mennyi bevételre van szükséged személyesen. 

Ha hét számjegyű jövedelmet szeretnél pótolni, akkor valószínű, hogy hatalmas vállalkozás az oktatási ágazatban nem lesz megfelelő a számodra. Míg ha csak annyi pénzt keresel, hogy teljes munkaidőben utazhass Balira, akkor nem biztos, hogy olyan vállalkozásra van szükséged, amely ennyi pénzt termel. 

Biztos most is azon jár az eszed, hogy akkor milyen vállalkozást indítsak?

Mennyire szeretnél részt venni az üzletben? 

Csak egy menedzsert akarsz felvenni és elsétálni? Vagy tetszik az ötlet, hogy aktívan részt vegyél a vállalkozásodban?

Egyes üzleti modellek (mint például az én cégemé) aktívabb tulajdonjogot igényelnek, mert magukban foglalják az ügyfelek személyes szintű megismerését. Viszont néhány erősen rendszerezett, személyes szolgáltatást nyújtó márka jobban megfelelhet a számodra akkor, ha teljes munkaidős menedzsert szeretnél felvenni, és inkább távollévő tulajdonosként szeretnél tevékenykedni.

Személy szerint úgy vélem, hogy a vállalkozások (különösen az újak) profitálnak abból, ha a tulajdonos aktívabb, teljes munkaidős szerepet vállal. A legtöbb sikert azoknál a vállalkozásoknál tapasztaltam, amelyeknek az első néhány évben részt vevő tulajdonosa van. 

Mi a legnagyobb megtérülésed? 

Szerinted mi a legnagyobb megtérülés a vállalkozásodba történő befektetésből? A családdal töltött idő? A munkaidő-beosztás rugalmassága? Örökséget hagysz hátra?

A pénz soha nem volt a legnagyobb motivációm. Ehelyett mindig is úgy tekintettem a megtérülésemre, hogy időt tölthetek a szeretteimmel, a magam ura lehetek, és örökséget hagyhatok magam után.

Remélem, hogy a kérdések áttekintése után tisztázod az értékeidet, prioritásaidat és motivációidat, hogy jobban leszűkíthesd a megfelelő vállalkozás körét. Egy vállalkozás tulajdonlása hihetetlenül kifizetődő, és a leghálásabb, ha olyan vállalkozás tulajdonosa vagy, amely nagyszerűen illeszkedik a személyiségedhez és a képességeidhez.

Hidd el, Te is képes vagy rá!

Kovács Dávid

Kovács Dávid

Szia! Dávid vagyok. Vállalkozásoknak segítek több bevételt generálni online. Ezt a weboldalt azért hoztam létre, hogy mindezt megtanítsam neked, lépésről-lépésre. Ha többet szeretnél tudni rólam, írj nekünk bátran.
Scroll to Top
kovacs-david

Kovács Dávid

VAN MÁR WEBOLDALA VÁLLALKOZÁSODNAK?

Csatlakozz a több száz sikeres ügyfelünkhöz!

“Elkészült weboldalunk egy héten belül bevételt termelt.”
Sipos Máté, Greypixel Geometrics Kft.

kovacs-david

Kovács Dávid

INGYENES ONLINE VÁLLALKOZÁS ÉPÍTÉS TANFOLYAM 🎁

Ha online vállalkozást szeretnél indítani akkor ez a videós tanfolyam kimondottan neked szól.