10 vállalkozás tipp kezdő vállalkozóknak

Milyen vállalkozás tippeket javaslok kezdőknek? Ha most kezdesz bele egy új vállalkozásba és aggódsz a kudarc miatt, akkor ezek az üzleti és személyes jellegű tippek nyújtják majd a legjobb esélyt a sikerre. Ebben a cikkben megosztok veled néhány hasznos tippet vállalkozás indításához és menedzseléséhez.

Tartalomjegyzék

1. Légy szenvedélyes

Nem kell szeretned bármilyen vállalkozást, amit indítasz, de szenvedéllyel kell hozzáfordulnod.

Rengeteg időt és energiát készülsz annak szentelni, hogy egy vállalkozást indíts és felépíts egy sikeres üzletet, így az nagyon fontos, hogy valóban átéld és élvezd azt, amit csinálsz. Legyen szó akár horgászbérletek üzemeltetéséről, fazekasságról vagy pénzügyi tanácsadásról. Bármi is legyen a célod, azt teljes erőbedobással kell végezned, másképpen nincs értelme.

Mindenekelőtt légy teljesen őszinte magaddal: megfelelő ember vagy arra, hogy vállalkozást indíts?

Tudsz hosszú órákon keresztül dolgozni?

Be tudod fogadni a kritikát és elbírod a nyomást?

Meg tudsz küzdeni a pénzügyi bizonytalansággal?

Írd össze az okokat, amiért vállalkozást szeretnél kezdeni és döntsd el, hogy ez hozzád illik-e. Fontos, hogy tisztában légy a motivációiddal, hiszen ezek hajtják majd a szenvedélyes munkamorálodat és szolgálnak majd erőforrásként a nehéz helyzetekben.

Egy vállalkozás alapítójának lenni néha nagyon magányos út és nem áll rendelkezésre elég idő egy napban, hogy mindent véghez vigyél. A nagy sikerektől a hatalmas kudarcokig, ha nem a szenvedély az üzemanyagod minden egyes lépésnél, a munkád csak nehezebbé válik.

Emlékezz miért kezdtél vállalkozásba és hagytad, hogy a szenvedélyed hajtson.

2.Kezdj bele addig, amíg még alkalmazott vagy

A legtöbben nem tudunk sokáig pénz nélkül élni. Hosszú időbe telhet, mire az új vállalkozásod valóban nyereséget termel, így ezzel is számolnod kell. Azzal, hogy a vállalkozás indítása közben még alkalmazott vagy, pénzt tudsz félretenni, amíg az indulási folyamaton végigmész.

3. Ne egyedül csináld

Szükséged van egy háttérországra, egy támogató rendszerre, amíg vállalkozásod beindul és tulajdonképpen utána is.

Egy családtag vagy barát, akinek ötleteket adhatsz, és aki megértően hallgatja végig a legújabb vállalkozásindítási válságot, felbecsülhetetlen értékű. Még jobb, ha egy mentorra bukkantál, vagy ha jogosultságod van rá, hogy jelentkezz egy vállalkozásindítási programra.

Ha vállalkozást indítasz, a tapasztalt útmutatás a legjobb döntés minden támogató rendszer közül.

Értsd meg a különbséget a két tevékenység között: magadnak dolgozni és vállalkozást építeni. Ha vállalkozást szeretnél felfuttatni, ki kell fejlesztened egy rendszert és módszereket, amelyek lehetővé teszik más emberek felbérlését, hogy megcsinálják munkát, amíg te tervezel.

A növekedés lehetőségét csökkented, ha nem hozol be más embereket a vállalkozásba, akik neked dolgoznak.

4. Szerezz ügyfeleket

Ne várj addig, amíg hivatalosan be nem indul a vállalkozásod. Vágj bele az ügyfélszerzésbe még előtte!

Kutass fel lehetséges ügyfeleket, vásárlókat, hogy már kéznél legyenek abban az esetben, ha fut a vállalkozás, mert nélkülük nem tud majd fennmaradni. Végezz kapcsolatépítést és létesíts újakat.

Termékeidet vagy szolgáltatásaidat add el kedvező áron vagy akár ajándékozd őket. A piaci stratégiák kiépítését nem lehet túl korán elkezdeni.

5. Írj egy üzleti tervet

Egy másik hasznos tipp vállalkozás indításához az üzleti terv.

A fő ok, amiért először üzleti tervet kell készítened, ha vállalkozás indításán gondolkodsz, az az, hogy ez segíthet elkerülni, hogy időt és pénzt süllyessz egy olyan ötletbe, amely a végén füstbe megy.

Egy üzleti terv elemi része a kezdésnek.

Ez a te térképed és habár nem kőbe vésett szabályként kell értelmezni, mert mindig fejlődhet és alakulhat, de magába kell foglalnia hosszútávú terveket, számításokat és előrejelzéseket. Minden lépésnek, ha lehetséges, kiszámíthatónak kell lennie, hogy tudd mikor kell belenyúlnod az alapba és a befektetésekbe.

6. Végezz kutatást

Végezz el annyi kutatást, amennyit csak tudsz.

Tudj meg többet a piacodról, az elvárásokról, a versenytársakról. Beszélj lehetséges fogyasztókkal, támogatókkal, forgalmazókkal és volt munkatársakkal. Teszteld le az ötleteidet és teszteld a piacodat. 

Ez egy kihagyhatatlan lépés, mielőtt üzleti tervet írnál.

Az üzleti terv megírásával rengeteg kutatást végzel, de ez csak a kezdet. Amikor egy új vállalkozást indítasz, szakértővé kell válnod az iparágban, a termékeiddel és a szolgáltatásaiddal kapcsolatos területeken, ha még nem vagy az.

Nagyszerű öltet, ha még a vállalkozás elindítása előtt csatlakozol egy kapcsolódó iparági vagy szakmai egyesülethez.

7. Fordulj szakmai segítséghez

Természetesen az, hogy vállalkozást indítasz, az nem azt jelenti, hogy mindenben szakértőnek kell lenned.

Ha nem vagy könyvelő, alkalmazz egyet.

Ha szerződést kell írnod, és nem vagy ügyvéd, akkor bérelj fel egyet. Hosszú távon több időt és esetleg pénzt is elszórsz, ha olyan dolgokat próbálsz saját magadtól megcsinálni, amelyekben nem rendelkezel megfelelő képesítéssel.

Még a legkitartóbb és hosszú életű sikeres vállalkozásoknak is szüksége van segítségre, hogy új ötletekhez jussanak és terveket gyártsanak, tehát egy kezdő vállalkozásnak ezek alapján soha nem kéne egyedül elindulnia.

Egy megfelelő tanács, mentorálás és támogatás segíthet a vállalkozásod növekedésében, a jogi ügyekben, az alapban és a befektetésben, a kutatásban, a megtervezésben, a termékfejlesztésben, a munkáltatói ügyekben és még nagyon sok minden másban…

8. Bizonyosodj meg arról, hogy a pénz elegendő

Ez egy elég nagy falat kihívás, mivel először el kell költened a pénzt, majd vissza kell keresned.

Léteznek azonban olyan módszerek is, amikkel bebiztosíthatod az alapodat a források széleskörű skálájának egyikével vagy kölcsönt is vehetsz fel. A legtöbb vállalkozás elején a kereslet nehezen kezd el áramlani.

Keresd meg a lehetséges befeketetőket vagy hitelezőket.

Találj ki egy pénzügyi tartaléktervet. Ne számíts arra, hogy elindítasz egy vállalkozást, majd a bankban első kézből nyújtják át az ehhez szükséges összeget. A hagyományos hitelezők általában nem szeretik az új ötleteket.

Az biztosan igaz, hogy számos problémát kell figyelembe venni a tőkénél. Nyeregbe kell venned a kiadásaidat és elég pénzzel kell rendelkezned, hogy beindítsd a vállalkozásodat.

A vállalkozás tippek közé tartozik, hogy megtanulod kezelni a pénzt.

9. Légy szakmai

Tudatnod kell az emberekkel, hogy minden, ami veled és az üzleteddel kapcsolatos, azt egy komoly vállalkozást működtető szakember vezeti.

Ez azt jelenti, hogy minden ehhez szükséges kelléket, például professzionális névjegykártyát, üzleti telefont és üzleti e-mail címet is be kell szerezned.

Az emberekkel pedig udvarias és szakmai módon bánj.

10. Szerezd meg a szükséges jogi és adózási feltételeket

A rendetlenséget utólag sokkal nehezebb és drágább is kibogózni.

Járj utána, a legfontosabb jogi és adózási feltételeknek már a legelején! Be kell-e jegyeztetni a vállalkozást?

Rendelkezni kell-e munkásbiztosítással, vagy foglalkozni kell-e bérszámfejtési adókkal? Hogyan befolyásolja majd az általad választott vállalkozási forma a jövedelmadó helyzetét?

Ismerd meg a jogi és adózási kötelezettségeidet, mielőtt elindítod vállalkozásodat, és ennek megfelelően működtesd azt.

A vállalkozás tippek követése zökkenőmentesebbé és kevésbé stresszes folyamattá teheti egy új vállalkozás elindítását, valamint nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az általad választott vállalkozás tartósan fennmaradjon és virágozzon.

Kovács Dávid

Kovács Dávid

Szia! Dávid vagyok. Vállalkozásoknak segítek több bevételt generálni online. Ezt a weboldalt azért hoztam létre, hogy mindezt megtanítsam neked, lépésről-lépésre. Ha többet szeretnél tudni rólam, írj nekem bátran.
kovacs-david

Kovács Dávid

ELFOGADSZ TŐLEM EGY VIDEÓT?

Ha vállalkozó vagy, vagy vállalkozást akarsz indítani és több fizető ügyfelet szerezni, akkor ez a videó neked szól! 

(Csatlakozz a 100+ vállalkozóhoz, akinek már segítettem)

kovacs-david

Kovács Dávid

10 MÓDSZER, HOGY NÖVELD VÁLLALKOZÁSOD ONLINE

Ha szeretnéd növelni vállalkozásod forgalmát 2023-ban, akkor ez az ingyenesen letölthető e-Book kimondottan neked szól!

INDÍTSD EL VÁLLALKOZÁSOD ÉS LEGYÉL TELE ÜGYFELEKKEL

kovacs-david

Kovács Dávid

VAN MÁR WEBOLDALA VÁLLALKOZÁSODNAK?

Csatlakozz a több száz sikeres ügyfelünkhöz!

„Elkészült weboldalunk egy héten belül bevételt termelt.”
Sipos Máté, Greypixel Geometrics Kft.