25 Vállalkozás ötlet fiataloknak 2024-ben

Fiatal vagy és szeretnél vállalkozni? Attól még, hogy nem rendelkezel kellő mennyiségű tapasztalattal, még számos lehetőség nyitva áll előtted, amiből pénzt kereshetsz! 

Rengeteg olyan „pozíció” van, ami könnyű pénzkereseti lehetőséget biztosíthat mindenféle előképzettség nélkül. 

Ha pedig vállalkoznál, arra is van lentebb pár tippem. Hidd el, hogy az üzleti siker nem kor függvénye, és bárkinek eszébe juthat egy olyan nagy ötlet, ami megváltoztatja az egész életét!

Ebben a cikkben megosztok veled pár munkát, amelyekkel könnyedén pénzt kereshetsz akár suli mellett is. 

Tartalomjegyzék

Mitől lesz egy fiataloknak való vállalkozás jó?

vállalkozás-ötlet-fiataloknak-borító

Van néhány kritérium, amely megkönnyíti egy vállalkozás indítását és működtetését a fiatalok számára. 

Elvégre egy teljes órarend mellett kell dolgozniuk, és valószínűleg korlátozott erőforrásokkal rendelkeznek – beleértve az induló tőkét is. 

A következő, fiataloknak szóló kisvállalkozási ötletek értékelése során tartsd szem előtt ezeket a dolgokat. Számos vállalkozás ötlet, fiataloknak segít abban, hogy megvalósítsák önmagukat!

1. Otthoni vagy könnyen hozzáférhető munka

A tinédzser korától függően az A-ból, B-be jutás komoly gondot jelenthet. Azoknak a fiataloknak, akik még nem elég idősek a vezetéshez, vagy még csak tanulnak, az otthoni vállalkozás sokkal könnyebben működtethető.

2. Rugalmas munkaidő

Ahogy sok felnőtt, aki mellékállásba kezd, a fiatalok is teljes munkaidőben dolgoznak, miközben elindítják vállalkozásukat. Bár az iskola hagyományosan nem számít „munkának”, minden hétköznapjukból nyolc-tíz órát vesz el, a tanórán kívüli programoktól függően. Egy vállalkozás által rugalmas munkaidővel rendelkezhet, amely lehetővé teszi, hogy esténként és hétvégén is dolgozzanak.

3. Alacsony pénzügyi befektetés

Míg a legtöbb potenciális vállalkozó a lehető legkisebb pénzügyi befektetést szeretné eszközölni új vállalkozásába, a legtöbb fiatalnak korlátozott megtakarításai vannak, és minimálisan férnek hozzá külső finanszírozáshoz (különösen, ha nem akarják, hogy „anya és apa bankja” legyen a végcél). 

A fiatalok számára olyan vállalkozás ötlet kiválasztása, amely alacsony költségű pénzügyi befektetéssel jár, kulcsfontosságú a sikerhez. Minél kevesebb dologra van szükség az üzlet működtetéséhez, annál kevesebbet kell megvásárolniuk, mielőtt belevágnak.

25 vállalkozás ötlet fiataloknak

Nagyon sok klassz üzleti ötlet van fiataloknak. Ha a tinik táborát erősíted, akkor kezdhetsz valami hagyományos dologgal, például bébiszitterkedéssel a környéken vagy a gyerekek házi feladatban való segítésével, -de a technológia rengeteg más, új lehetőség előtt is megnyitotta az ajtókat.

1. Autómosás

Mindenki szereti, ha az autója fényes és újszerű, de nem mindenkinek van ideje a mosásra. Egy autómosó vállalkozás egyszerűen elindítható, – csak egy vödörre, puha szivacsra, ablaktisztítóra, és egy polírpasztára van szükség a fényezéshez. Ez egy remek hétvégi munka lehet a fiatalok számára.

2. Gyermekgondozás

Egy bevált üzleti ötlet tiniknek a gyermekfelügyelet vagy bébiszitterkedés működtetése. Hétvégén vagy akár hét közben, iskola után segíthetsz a szomszédoknak vagy családbarátoknak azzal, hogy vigyázol a kisgyermekeikre. Ha szeretnél kitűnni a konkurencia közül, sok közösség kínál helyi tanfolyamokat a gyermekgondozással és a bébiszitterkedéssel kapcsolatban.

3. Állatfelügyelet vagy kutyasétáltatás

Az állatszerető fiatalok számára nincs is jobb módja annak, hogy időt töltsenek az állatokkal és vállalkozást indítsanak, mint az állatsimogatás vagy a kutyasétáltatás. Mindkét vállalkozás rugalmas munkaidőt kínál, és az ügyfeleid biztosítják az összes szükséges kelléket, a póráztól a jutalomfalatig és egyebekig.

4. Kertgondozás

Ha a tini gyermeked egyik kedvenc házimunkája a fűnyírás, akkor már rendelkezik az ehhez az üzlethez szükséges készségekkel. Különösen népszerű időszak a fűgondozási vállalkozás számára a nyár, amikor a tinédzsereknek sok szabadideje van.

5. Takarítás

Bármelyik gyerek, aki már segített a ház körüli munkákban, valószínűleg már ismeri az összes olyan készséget, amire egy megbízható takarító vállalkozás indításához szükség van. A közeli háztulajdonosok valószínűleg szívesen fizetnének egy tinédzsernek azért, hogy segítsen nekik port törölni, felmosni és porszívózni az otthonukat.

6. Sofőr

Azoknak a fiataloknak, akik vezetnek, a szomszédoknak vagy barátoknak történő megbízások felajánlása egyszerű módja lehet egy kis pénzkeresésnek. Ez az üzlet különösen hasznos lehet azoknak, akik az otthonukhoz vannak kötve vagy mozgásukban korlátozottak. Ráadásul ez az üzleti ötlet nem igényel speciális készségeket, és ők maguk határozhatják meg a munkaidejüket.

7. Szezonális házimunkák

Egy másik szezonális üzlet fiatalok számára a szezonális házimunkákban való segítségnyújtás. A legtöbb háztulajdonosnak nincs sok szabadideje, de mégis azt szeretnék, hogy otthonuk szép és rendezett legyen az ünnepek alatt. A fiatalok úgy indíthatják el vállalkozásukat, hogy az évszakok váltakozásakor alkalmi munkákat végeznek, például ünnepi díszek és fények fel- és leszerelését, hólapátolást, levelek gereblyézését, ajándékcsomagolást és még sok mást.

8. Kézzel készített kézműves termékek értékesítése

A kézművességben jó művészi képességekkel rendelkező fiatalok csiszolhatják képességeiket, és alkotásaik eladásával pénzt is kereshetnek. Ez lehet egy helyi vállalkozás, vagy létrehozhatnak egy saját üzleti weboldalt is, hogy nagyobb közönségnek adhassák el kézműves termékeiket. 

9. Üdvözlőkártyák készítése

Az egyik konkrét kézműves ötlet, amelyet a fiatalok készíthetnek és eladhatnak, az az üdvözlőkártyák készítése. Sokan visszatérnek a kézzel írott üzenetekhez is. Személyre szabott minták vagy szemet gyönyörködtető művészi alkotások készítésével a fiatalok könnyen eladhatják saját üdvözlőkártyáikat, amelyeket a barátok és a családtagok használhatnak.

10. Művészeti oktató

A rajzolás, festés vagy bármilyen más művészeti tevékenység végzésének képessége ugyanolyan készség, mint a bonyolult matematikai egyenletek megoldásának képessége. Azoknak a tiniknek, akik üzleti ötletet keresnek, és jók a művészetben, érdemes megfontolniuk, hogy művészeti tanárként indítsanak vállalkozást. Ahogy fentebb is említettem, számos vállalkozás ötle segít a fiataloknak abban, hogy megvalósítsák önmagukat. Ez is egy ilyen lehet- órákat adhatsz társaidnak vagy fiatalabb környékbeli gyerekeknek. 

11. Zenész

Nem minden művész dolgozik tollal a kezében – néhányan a zenében élik ki tehetségüket. Azok számára, akik szenvedélyesen szeretnek zenélni vagy zenét írni, a tinédzser évek lehetőséget kínálnak arra, hogy összeálljanak a barátaikkal, zenekart alapítsanak, vagy helyben lépjenek fel. Ez egy jó vállalkozás ötlet fiataloknak, amely ráadásul nagyon szórakoztató is lehet.

12. Zeneórák

A zenei hajlamú fiatalok, akiket nem érdekel egy zenekar alapítása, érdekelheti őket a zeneórák adása. Akár zongorán, gitáron, hegedűn vagy más hangszeren jeleskednek, biztos, hogy van piaca ennek a képességnek.

13. Piaci árus

A termelői piacok általában remek lehetőséget kínálnak arra, hogy kézzel készített termékeket értékesítsenek a helyi körzetben, és a fiatalok számára könnyű módja lehet annak, hogy vállalkozásba kezdjenek, valamint az otthonukhoz közel értékesítsék portékáikat. Akár kézműves termékeket, akár élelmiszereket vagy kézzel készített szépségápolási termékeket árulnak, számos lehetőség van az ilyen típusú vállalkozásokra. Ne feledd, hogy szükség lehet egy szülőre, aki ténylegesen lefoglalja a standot és felügyeli a működést!

14. Gyertyakészítő

Egy egyszerű kézműves foglalkozás, amely mindig keresett: a gyertyák készítése. Azok számára, akik fiataloknak szóló vállalkozás ötletet keresnek, ez egy olyan eladható kézművesség, amelyet könnyű megtanulni, és nem igényel rengeteg előzetes befektetést. 

15. Online kereskedelem

Érdekes és egyszerű üzleti ötlet tiniknek az online kereskedelem. Azok számára, akik jártasak az interneten, ez egy egyszerű üzlet lehet, amely tisztességes nyereséget hoz. A “kiskereskedelmi arbitrázs” lényege, hogy jó minőségű árucikkeket találjunk alacsony áron, majd egy másik piacon magasabb áron adjuk tovább. Sokan, akik ilyen online üzletet indítanak, a helyi garázsvásáron találnak tárgyakat, majd tovább értékesítik azokat jófogáson vagy a Facebook Marketplace-en.

16. Grafikus

A technikában jártas, művészi hajlamú tinédzserek számára lehetőség nyílik grafikai tervezői vállalkozás indítására. Ez lehet olyan egyszerű, mint néhány menő dizájn elkészítése, majd pólókon való elhelyezése a barátoknak, vagy magában foglalhatja a helyi vállalkozások marketing munkáinak szabadúszóként történő elvégzését.

17. Technológiai oktató

Míg egyes idősebb felnőttek nem tudják, hogyan kell használni az okostelefonokat, tableteket vagy számítógépeket, a gyerekek ezen a technológián nőnek fel, és mindenkinél jobban ismerik azt. Ha a tinédzserednek van türelme és képessége, akkor technológiai korrepetitorként kereshet némi plusz pénzt.

18. Blogger

Számos vállalkozás ötlet fiataloknak mutat útmutatást. Viszont a legtöbb nem tér ki az aktív online jelenlétre. Pedig egy csipetnyi technológiai tudással, némi írói készséggel és egy adott téma iránti szenvedéllyel a tinédzsered elindíthat egy vállalkozást egy blogon keresztül. Ne feledd, hogy ez az üzleti ötlet kicsit több időbe telik, mire nyereséget termel. Először is közönséget kell szerezniük, majd lehetőségük lesz arra, hogy hirdetőkkel és affiliate partnerekkel társuljanak, hogy bevételt szerezzenek. Ha azonban optimalizálni tudják a blogjukat, ez egy egyszerű módja lehet a plusz pénzkeresésnek.

19. Podcaster

A podcast világa még mindig viszonylag új és növekvő terület. A bloghoz hasonlóan a tinédzsernek is szenvedélyre van szüksége egy adott téma iránt, és arra, hogy tisztességes követőtábort tudjon kiépíteni, de ha ez megvan, bevételre tehet szert azáltal, hogy hirdetőket talál, akik érdekeltek abban, hogy hirdetéseket helyezzenek el a podcastjukban. 

20. Közösségi média influencer

Ahogy azt a legtöbb fiatal már tudja, rengeteg híresség van, akik azzal keresnek pénzt, hogy a közösségi média platformjaikon beszélnek a termékekről. Ez közösségi média influencer néven vált ismertté. Sok márka keres olyan helyi személyiségeket is, akiknek erős követői vannak. 

21. Élőben streamelő játékos

A videojátékokat szerető tinik számára nincs is nagyobb álom, mint videojátékokkal pénzt keresni. Az élőben streamelő játékosok pontosan ezt teszik. Az egyik legnépszerűbb oldal az ilyen típusú vállalkozásba való belevágáshoz a Twitch.

22. Fotós vagy videós

Egy kis befektetéssel vagy némi ügyességgel az okostelefonhoz, a fiatalok is indíthatnak vállalkozást fotósként vagy videósként. Ezen a vállalkozási típuson belül számos rés létezik, így a fiatalok specializálódhatnak kisállat fotózásra, eseményekre, családi portrékra vagy helyi vállalkozások számára közösségi médiatartalmak készítésére.

23. Webdesigner

A vállalkozás ötlet fiataloknak cikk egyik legösszetettebb pozíciója, hiszen itt szükség van némi informatikai ismeretre is. Viszont egy kis tudás nagyban támogathatja ezt a fiataloknak szóló üzleti ötletet. Sok kisvállalkozásnak szüksége van weboldalra, és nem biztos, hogy van készpénze arra, hogy szakembert alkalmazzon. Azzal, hogy kedvezményes áron kínálják szolgáltatásaikat, a fiatalok webdesignerként saját vállalkozást indíthatnak. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy gyakorolják a készségeket és némi extra pénzt keressenek.

24. Adatrögzítő

A legtöbb jövőbeli szakmához a fiataloknak tudniuk kell, hogyan kell használni a táblázatkezelőket (excel) és hogyan kell adatokkal dolgozni. E készségek elsajátításához a fiatalok adatbevitellel foglalkozó vállalkozást indíthatnak. Ez a fajta vállalkozás rugalmas munkarendet kínál, és lehetőséget nyújt egy fontos új készség elsajátítására.

25. Alkalmazás fejlesztés

Manapság bárki készíthet alkalmazást vagy online játékot, beleértve a fiatalokat is. Ha a tinédzsernek van egy nagyszerű ötlete és technikai képességei, hogy megvalósítsa, akár vállalkozó is válhat belőle. Az elkészült alkalmazásokat és játékokat aztán különböző alkalmazásboltokban lehet szerepeltetni, amelyek a profit egy százalékát visszaadják az alkotónak.

Összességében, ha szeretnél segíteni a fiataloknak, hogy egy kis pénzt keressenek, ez a 25 vállalkozás ötlet fiataloknak remek kiindulópont lehet. Egy vállalkozás indításával a fiatalok olyan készségek elsajátításában részesülhetnek, amelyek hasznosak lesznek, bárhová is sodorja őket az élet.

A fiatalok nem csak felelősséget tanulnak, de közben még pénzt is keresnek!

Kovács Dávid

Kovács Dávid

Szia! Dávid vagyok. Vállalkozásoknak segítek több bevételt generálni online. Ezt a weboldalt azért hoztam létre, hogy mindezt megtanítsam neked, lépésről-lépésre. Ha többet szeretnél tudni rólam, írj nekem bátran.
kovacs-david

Kovács Dávid

ELFOGADSZ TŐLEM EGY VIDEÓT?

Ha vállalkozó vagy, vagy vállalkozást akarsz indítani és több fizető ügyfelet szerezni, akkor ez a videó neked szól!

(Csatlakozz a 100+ vállalkozóhoz, akinek már segítettem)

kovacs-david

Kovács Dávid

10 MÓDSZER, HOGY NÖVELD VÁLLALKOZÁSOD ONLINE

Ha szeretnéd növelni vállalkozásod forgalmát 2023-ban, akkor ez az ingyenesen letölthető e-Book kimondottan neked szól!

INDÍTSD EL VÁLLALKOZÁSOD ÉS LEGYÉL TELE ÜGYFELEKKEL

kovacs-david

Kovács Dávid

VAN MÁR WEBOLDALA VÁLLALKOZÁSODNAK?

Csatlakozz a több száz sikeres ügyfelünkhöz!

„Elkészült weboldalunk egy héten belül bevételt termelt.”
Sipos Máté, Greypixel Geometrics Kft.