ChatGPT felhasználók száma (2024)

A ChatGPT mesterséges intelligenciával működő chatbot rövid idő alatt több millió felhasználót szerzett.

Az OpenAI által kifejlesztett ChatGPT az egyik legforradalmibb mesterséges intelligencia alkalmazás, amely az elmúlt évek során hatalmas népszerűséget szerzett. 

2023-ban a ChatGPT felhasználók száma folyamatosan növekszik, és az alábbi adatok bemutatják, hogy milyen lendülettel hódítja meg a világot. Ez köszönhető annak, hogy a ChatGPT használata nagyon egyszerű, és nagyon hasznos a felhasználók számára.

De vajon hány felhasználója van a ChatGPT-nek?

Ebben a cikkben ezt fogjuk megvizsgálni!

Tartalomjegyzék

ChatGPT felhasználók száma (2023)

A legfrissebb adatok szerint a ChatGPT jelenleg több mint 100 millió felhasználóval rendelkezik

A weboldal pedig 2023 septemberében közel 1,5 milliárd latogatót generált. A SimilarWeb alapján a ChatGPT a világ 26. leglátogatottabb weboldala.

chatgp-felhasznalok-szama

Ezt a felhasználó és forgalomnövekedést egy rekordot jelentő három hónapos időszak alatt (2023 áprilisától – 2023 júniusáig) sikerült elérni.

ChatGPT felhasználókkal kapcsolatos érdekességek

ChatGPT jelenleg több mint 100 millió felhasználója van.

Az első és egyben lenyűgöző adat, hogy a ChatGPT már most több mint 100 millió felhasználót számlál világszerte. Ez azt mutatja, hogy az emberek széles körben elfogadják és használják az AI (Artificial Intelligence) rendszert, mind munkahelyi célokra, mind személyes projektjeik megvalósítására.

ChatGPT mindössze 5 nap alatt elért 1 millió felhasználót.

Forrás: statista.com

Az ChatGPT bevezetése után mindössze öt napra volt szüksége ahhoz, hogy átlépje az 1 millió felhasználót. Ez a robbanásszerű növekedés világosan mutatja, hogy az emberek érdeklődnek az AI alapú szöveggenerálás iránt, és azt, hogy az OpenAI termékei nagyon gyorsan elterjednek.

Az openai.com havi szinten mintegy 1,5 milliárd látogatót fogad.

chatgpt-látogató-számok

Forrás: similarweb.com 

Az OpenAI hivatalos weboldala, az openai.com, az egyik legkeresettebb AI-val kapcsolatos oldal a világon. Havi szinten mintegy 1 milliárd látogatót vonz, ami azt mutatja, hogy az emberek nagy érdeklődést mutatnak az AI fejlesztéseivel kapcsolatban.

A ChatGPT közösségi média forgalmának közel 60%-a YouTube-ról érkezik.

chatgpt-közösségi-média-forgalma

Forrás: similarweb.com

Az ChatGPT-t használók közösségi média aktivitásának több mint 60%-a a YouTube-on történik. Ez azt jelzi, hogy az ChatGPT videós tartalmak iránti érdeklődése is kiemelkedő, és hogy a YouTube egy fontos platform az AI rendszer terjedésében és népszerűsítésében.

A ChatGPT felhasználók 13%-a amerikai.

chatgpt-felhasználók-geográfia

Az Amerikai Egyesült Államok az egyik legnagyobb felhasználói bázissal rendelkezik az ChatGPT-n belül. 13%-a az összes felhasználónak amerikai, ami az AI rendszer globális elterjedtségét és elfogadását mutatja az Egyesült Államokban.

ChatGPT felhasználók demográfiai adatok

Az OpenAI által fejlesztett ChatGPT az egyik legnépszerűbb mesterséges intelligencia szöveggeneráló rendszer a világon, és 2023-ban is hatalmas népszerűségnek örvend. A ChatGPT felhasználói bázisának demográfiai jellemzői számos érdekes adatot tárhatnak fel a felhasználók közösségéről. Ebben a részben megvizsgáljuk azokat a legfrissebb adatokat, amelyek az ChatGPT felhasználói demográfiáját mutatják be.

ChatGPT felhasználók neme

Forrás: similarweb.hu

Az adatok alapján az ChatGPT felhasználók 58%-a férfi, míg 42%-a nő. Ez azt mutatja, hogy a rendszer széles körű elfogadottságot élvez mindkét nem képviselői körében. Az AI-alapú szöveggenerálás egyre inkább a nemek közötti egyenlőséget is tükrözi.

ChatGPT felhasználók kora

Forrás: similarweb.com

Az ChatGPT felhasználók demográfiai adatai alapján a legnagyobb arányban a 25-34 éves korosztály használja a rendszert, és ez teszi ki a felhasználók 35%-át. Következő legnagyobb arányban az 18-24 éves korosztály található, ami további jelentős 30%-ot tesz ki. Ez azt mutatja, hogy a fiatalabb generációk különösen nyitottak az AI-alapú technológiákra és azok alkalmazásaira.

ChatGPT felhasználók földrajzi eloszlása

chatgpt-felhasználók-geográfia

Az ChatGPT felhasználói bázisának földrajzi eloszlása sokféle nemzetet és régiót ölel fel. Ebben a cikkben a legfrissebb adatok alapján megvizsgáljuk az ChatGPT felhasználói eloszlását különböző országok és régiók szerint.

Az ChatGPT felhasználók eloszlása országok szerint:

  • Amerikai felhasználók: 13%
  • Indiai felhasználók: 8%
  • Japán felhasználók: 4%
  • Brazíliai felhasználók: 3%
  • Kolumbiai felhasználók: 3%
  • Egyéb országok: 69%

Amerikai felhasználók

Az amerikai felhasználók aránya az ChatGPT közösségében 13%. Ez azt mutatja, hogy az Egyesült Államokban az AI-alapú szöveggenerálás széles körben elterjedt, és az emberek szívesen használják az OpenAI rendszerét különböző célokra, ideértve a tartalomgyártást, kutatást és üzleti felhasználást is.

Indiai felhasználók

Az indiai felhasználók 8%-os aránya azt mutatja, hogy India is fontos piac az ChatGPT számára. Az indiaiak széleskörűen használják az AI rendszert oktatási célokra, tartalomkészítésre és az üzleti területeken is.

Japán felhasználók

Japánban az ChatGPT is jelentős népszerűségnek örvend, hiszen a felhasználók 4%-a japán. A rendszer segíthet a japán felhasználóknak az információk gyorsabb eléréseben és a szöveggenerálási feladatok hatékonyabb végrehajtásában.

Brazíliai és Kolumbiai felhasználók

Brazília és Kolumbia is része az ChatGPT közösségének, hiszen mindkét országban 3% a felhasználók aránya. Az AI rendszer segíthet a portugál és spanyol nyelvet beszélő felhasználóknak tartalom készítésében és kommunikációjuk javításában.

Egyéb országok

Az egyéb országokba sorolt felhasználók a globális változatosságot és a ChatGPT globális elfogadottságát tükrözik. Az AI-alapú szöveggenerálás globális eszközként szolgál, amely számos nyelvet és kultúrát ölel fel.

Az ChatGPT felhasználói bázisának földrajzi eloszlása változatos és sokszínű, tükrözve az AI-alapú technológia globális elterjedését és népszerűségét. Az ChatGPT világszerte használt eszköz, amely segíti a felhasználókat a különböző nyelveken és kultúrákban való kommunikációban és tartalomgyártásban. Az OpenAI továbbra is fejleszti a rendszert, hogy még szélesebb körben elérhetővé tegye a világ minden részén.

Konklúzió

A ChatGPT felhasználói számának gyors növekedése és a különböző felhasználói statisztikák azt mutatják, hogy az AI-alapú szöveggenerálás egyre fontosabb szerepet játszik a mindennapi életünkben és a különböző iparágakban. 

Az OpenAI továbbra is fejleszti az ChatGPT-t, így várhatóan még több felhasználó csatlakozik a platformhoz a következő években, miközben az AI technológia folyamatosan előrehalad és alkalmazkodik az újabb kihívásokhoz és lehetőségekhez. 

A ChatGPT felhasználóinak száma 2023-ban csak egy kis részét mutatja meg az AI terjedésének és fejlődésének a globális színtéren.

Kovács Dávid

Kovács Dávid

Szia! Dávid vagyok. Vállalkozásoknak segítek több bevételt generálni online. Ezt a weboldalt azért hoztam létre, hogy mindezt megtanítsam neked, lépésről-lépésre. Ha többet szeretnél tudni rólam, írj nekem bátran.
kovacs-david

Kovács Dávid

ELFOGADSZ TŐLEM EGY VIDEÓT?

Ha vállalkozó vagy, vagy vállalkozást akarsz indítani és több fizető ügyfelet szerezni, akkor ez a videó neked szól!

(Csatlakozz a 100+ vállalkozóhoz, akinek már segítettem)

kovacs-david

Kovács Dávid

10 MÓDSZER, HOGY NÖVELD VÁLLALKOZÁSOD ONLINE

Ha szeretnéd növelni vállalkozásod forgalmát 2023-ban, akkor ez az ingyenesen letölthető e-Book kimondottan neked szól!

INDÍTSD EL VÁLLALKOZÁSOD ÉS LEGYÉL TELE ÜGYFELEKKEL

kovacs-david

Kovács Dávid

VAN MÁR WEBOLDALA VÁLLALKOZÁSODNAK?

Csatlakozz a több száz sikeres ügyfelünkhöz!

„Elkészült weboldalunk egy héten belül bevételt termelt.”
Sipos Máté, Greypixel Geometrics Kft.