WordPress weboldal készítés árak Magyarországon (2024)

Mennyibe kerül egy WordPress weboldal?

A WordPress weboldal készítés árak 150.000 – 500.000 forint közé esnek átlagosan Magyarországon. Ha érdekel, hogy pontosan mennyibe is kerül egy modern WordPress weboldal, vagy részletesen szeretnél olvasni a WordPress weboldal készítés árakról, akkor jó helyen jársz!

Az árak eltérőek lehetnek, hiszen ez függ a weboldal bonyolultságától és az extráktól.

Az online jelenlét ma már nem luxus, hanem egy elengedhetetlen eszköz a vállalkozások és személyes márkák számára, hogy elérjék és vonzzák az ügyfeleket. 

WordPress, mint tartalomkezelő rendszer, az egyik legnépszerűbb és legmegbízhatóbb eszköz a weboldalak létrehozásához és kezeléséhez. 

Ebben a cikkben részletesen belemegyünk abba, hogy mennyibe kerül egy WordPress weboldal készítése, és bemutatom, hogy hogyan befolyásolják az árat a különböző tényezők.

Tartalomjegyzék

Mi az a WordPress?

Mielőtt mélyebben megvizsgálnánk a WordPress weboldal készítés árakat, nézzük meg röviden, mi is a WordPress. A WordPress egy ingyenes és nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén készítsenek és kezeljenek weboldalakat. 

Az intuitív felhasználói felület és a számtalan elérhető sablon és bővítmény teszi a WordPress-et az egyik legnépszerűbb platformmá a weboldalak készítéséhez.

Mennyibe kerül egy WordPress weboldal készítése?

A WordPress weboldal készítés árak széles skálán mozognak, és számos tényezőtől függnek. 

Fontos megérteni, hogy az árat meghatározza a projekt jellege, a kívánt funkcionalitás, a tervezési igények és az alkalmazott szakemberek szintje is. 

Egy alap céges bemutató oldal nyilván kedvezőbb árkategóriát képvisel mint egy komplex WordPress rendeszeren készített webáruház.

Nézzük is meg részletesen, hogy milyen tényezők határozzák meg a WordPress weboldal készítés költségeit!

WordPress weboldal készítés árak

A WordPress weboldal készítés díjai jelentősen változhatnak attól függően, hogy milyen típusú weboldalt szeretnénk.

Az egyszerűbb, alapvető weboldalak általában 150 000 Ft-tól kezdődnek, míg a komplexebb és egyedileg tervezett weboldalak akár 500 000 Ft-ig is terjedhetnek. 

A webfejlesztő vagy ügynökség díja szintén változó lehet, és függhet a tapasztalattól, a szakértelem szintjétől és a helyi piaci feltételektől.

Itt van egy táblázat, amely bemutatja, hogy mennyibe kerülhet egy WordPress weboldal készítése különböző típusú projektek esetén Magyarországon, forintban kifejezve. Az árak tájékoztató jellegűek, és változhatnak a projekt komplexitásától és a szolgáltatótól függően.

wordpress-weboldal-készítés-árak-táblázat

Az átlagos költségek csak a fejlesztésre vonatkoznak, és nem tartalmazzák a domain név, a tárhely, az egyedi design, a tartalomkészítés, a SEO és az online hirdetések költségeit, amelyek további kiadásokat jelenthetnek.

WordPress weboldal költségei

A weboldal költségei nemcsak a fejlesztési költségeket tartalmazzák, hanem az alapvető infrastruktúrát is. 

Ide tartozik a domain név regisztrációja és a tárhely szolgáltatás díja is. 

A domain éves díja általában 2 000 Ft-tól kezdődik, míg az éves tárhely szolgáltatás ára 15 000 Ft-tól indul. Ne feledjük, hogy ezek az alapvető költségek, amelyek minden weboldal létrehozásához szükségesek.

WordPress weboldal tárhely árak

A tárhely szolgáltatások árai változhatnak a szolgáltatótól és a kívánt teljesítménytől függően. 

A megfelelő tárhely kiválasztása létfontosságú a weboldal sebessége, megbízhatósága és biztonsága szempontjából. A megfizethető közös tárhelytől a speciális VPS vagy felhőtárhelyig számtalan lehetőség elérhető.

WordPress sablon árak

A WordPress sablonok különböző árkategóriákban érhetők el. 

Az ingyenes sablonok jó kiindulási pontot jelentenek, de ha egyedi megjelenést szeretnénk, vagy speciális funkcionalitást igénylünk, akkor prémium sablonokat is választhatunk. 

A prémium sablonok ára általában 20 000 Ft-tól kezdődik, de néhány kivételesen magas minőségű vagy többfunkciós sablon drágább lehet.

WordPress bővítmény árak

A WordPress bővítmények segítségével bővíthetjük weboldalunk funkcionalitását. 

Sok ingyenes bővítmény elérhető a WordPress.org hivatalos oldalán, de a prémium bővítmények is népszerűek, mivel speciális és kifinomultabb funkciókat kínálnak. 

A prémium WordPress bővítmények ára általában 10 000 Ft-tól kezdődik, de nagyobb és összetettebb bővítmények magasabb árakat is kérhetnek.

WordPress fejlesztői árak

Ha egyedi design-t vagy speciális funkcionalitást szeretnénk a weboldalunkhoz, akkor egy WordPress fejlesztő vagy fejlesztői csapat, ügynükség szükséges. 

A WordPress fejlesztők óradíja általában 10 000 Ft-tól kezdődik, de az árak nagyban függnek a szakértelemtől és a tervezett munka mennyiségétől. 

Az egyedi fejlesztések és programozás további költségeket is generálhatnak.

WordPress karbantartás és frissítés árak

A weboldalak karbantartása és frissítése kulcsfontosságú a biztonság és a teljesítmény szempontjából. 

A WordPress rendszer és a bővítmények folyamatos frissítése biztosítja a weboldal védelmét a biztonsági résekkel szemben. A weboldal karbantartásának ára évente általában 50 000 Ft körül mozog, de ez a költség változhat a weboldal méretétől és komplexitásától függően. 

Ne hanyagoljuk el a rendszeres frissítéseket, mivel ezek segítenek megőrizni weboldalunk biztonságát és teljesítményét.

Extra költségek és WordPress weboldal készítés díjak

Az extra WordPress költségek is számításba jöhetnek, ha magas színvonalú és testreszabott weboldalt szeretnénk létrehozni. Ezek a költségek a projekt igényeitől és a minőségi elvárásoktól függenek.

Egyedi WordPress design árak

Az egyedi design-t és arculatot egy grafikus tervező vagy design ügynökség segítségével érhetjük el. 

Az egyedi WordPress design díjai jelentősen változhatnak a projekt komplexitásától és a tervező tapasztalatától függően. A design díja általában 50 000 Ft-tól indul, de az egyedi és művészeti designok drágábbak is lehetnek.

Tartalomkészítés árak

A weboldal tartalmának készítése, beleértve a szövegeket, képeket és videókat is, szintén extra költségekkel járhat. 

Ha nem rendelkezünk saját tartalommal, akkor szakemberek segítségét kell igénybe vennünk. 

A tartalomkészítés költségei általában 25 000 Ft-tól oldalonként kezdődnek, de az árak változhatnak a tartalom típusától és minőségétől függően.

A megfelelően elkészített szöveges tartalom egy weboldal elengedhetetlen eleme, így javaslom, hogy ne ezen spórolj!

Keresőoptimalizálás (SEO) árak

A keresőoptimalizálás (SEO) segíthet abban, hogy weboldalunk jobban teljesítsen a keresőmotorokban, és magasabb helyezést érjen el a kulcsszavakban. 

Egy SEO szakértő vagy ügynökségek díjai változhatnak a projekt komplexitásától és a célkitűzésektől függően. 

Az árak általában 20 000 Ft-tól indulnak, de hosszú távon a jó SEO befektetés lehet a weboldal látogatottságának és konverziójának növeléséhez.

Online hirdetés árak

Az online hirdetések hatékony módszerek lehetnek a weboldal látogatottságának növelésére és a célközönség elérésére. 

A Google hirdetés, a Facebook hirdetések és más online hirdetési platformok kampányok tervezését és kezelését jelentős költségekkel járhat. 

A hirdetések költségei függhetnek a kiválasztott platformtól, a célközönségtől és a hirdetési költségvetéstől. Az online hirdetési szakértők vagy ügynökségek szolgáltatásai díjai általában a hirdetési költségek százalékában vagy fix díjakban kerülnek kiszámlázásra.

Gyakran ismételt kérdések

Mennyibe kerül egy átlagos WordPress weboldal készítése?

Az átlagos WordPress weboldal készítés árak Magyarországon változók, attól függően, hogy milyen funkcionalitást és design-t szeretnénk. Az egyszerűbb weboldalak általában 150 000 Ft-tól, míg a komplexebb projektek akár 500 000 Ft-ig is terjedhetnek.

Tartalmazza-e az ár a domain nevet és a tárhelyet?

Általában nem. A domain név regisztrációja és a tárhely szolgáltatás külön költségek, amelyeket éves vagy havi díjakkal kell fizetni. A domain éves díja általában 2 000 Ft-tól indul, míg a tárhely havi költsége 15 000 Ft-tól kezdődik.

Milyen egyedi design opciók érhetők el?

Az egyedi design-t egy grafikus tervező segítségével érhetjük el, de ez további költségekkel járhat. Az egyedi design díjai általában 50 000 Ft-tól kezdődnek, de a bonyolultabb és designok drágábbak lehetnek.

Hogyan befolyásolja a funkcionalitás az árat?

A weboldal funkcionalitása jelentősen befolyásolhatja az árat. Például egy webáruház vagy egy foglalási rendszer hozzáadása komplexitást és költségeket is jelenthet a projektben. Egy WordPress alapokra épült komplex webáruház elérheti a több millió forintot is.

Mik az extra költségek a WordPress weboldal készítés során?

Az extra költségek tartalmazhatják a tartalomkészítést, a keresőoptimalizálást (SEO), az online hirdetéseket és egyéb funkciókat, amelyek javítják a weboldal hatékonyságát és teljesítményét. Ezek az extra szolgáltatások külön díjazást igényelnek, és az árak változhatnak a projekt igényeitől és a szakértők szintjétől függően.

Konklúzió

Az általam vizsgált tényezők alapján könnyen érthető, hogy a WordPress weboldal készítés árak igen változatosak lehetnek. 

Fontos megérteni, hogy az árat számos tényező befolyásolja, és mindig figyelembe kell venni a projekt egyedi igényeit és célokat. A weboldal készítése során alapvetően három típusú költséget kell figyelembe venni: fejlesztési költségek, működési költségek (mint a tárhely és a domain) és extra költségek (mint a design, a tartalomkészítés, az SEO és az online hirdetések). 

Az árak változhatnak a projekt komplexitásától, a szakértők szintjétől és a régiótől függően.

Az olcsóbb, akár ingyenes lehetőségek is elérhetők, de egy magasabb minőségű és hatékonyabb weboldalhoz hosszú távon érdemes befektetni. 

Az alapos kutatás, a projekt tervezés és a szakértőkkel való konzultáció segíthet megtalálni a legjobb megoldást a vállalkozásának vagy személyes márkájának. Ne felejtsük el, hogy a fent említett árak csak tájékoztató jellegűek, és változhatnak a területtől, a szolgáltatótól és a projekt jellegétől függően. 

Azonban a megfelelő tervezés és költségvetés elkészítése kulcsfontosságú a weboldal hosszú távú sikeréhez és hatékony működéséhez a jövőben.

Kovács Dávid

Kovács Dávid

Szia! Dávid vagyok. Vállalkozásoknak segítek több bevételt generálni online. Ezt a weboldalt azért hoztam létre, hogy mindezt megtanítsam neked, lépésről-lépésre. Ha többet szeretnél tudni rólam, írj nekem bátran.
kovacs-david

Kovács Dávid

ELFOGADSZ TŐLEM EGY VIDEÓT?

Ha vállalkozó vagy, vagy vállalkozást akarsz indítani és több fizető ügyfelet szerezni, akkor ez a videó neked szól! 

(Csatlakozz a 100+ vállalkozóhoz, akinek már segítettem)

kovacs-david

Kovács Dávid

10 MÓDSZER, HOGY NÖVELD VÁLLALKOZÁSOD ONLINE

Ha szeretnéd növelni vállalkozásod forgalmát 2023-ban, akkor ez az ingyenesen letölthető e-Book kimondottan neked szól!

INDÍTSD EL VÁLLALKOZÁSOD ÉS LEGYÉL TELE ÜGYFELEKKEL

kovacs-david

Kovács Dávid

VAN MÁR WEBOLDALA VÁLLALKOZÁSODNAK?

Csatlakozz a több száz sikeres ügyfelünkhöz!

„Elkészült weboldalunk egy héten belül bevételt termelt.”
Sipos Máté, Greypixel Geometrics Kft.