SEO szövegírás: hogyan írjunk SEO-barát szöveget?

SEO szövegírás (más néven keresőoptimalizált szövegírás) a tartalom tervezésének, létrehozásának és optimalizálásának folyamata, amelynek elsődleges célja a Google-hoz hasonló keresőmotorokban való rangsorolás.

Ebben a cikkben bemutatom, hogyan érdemes elkezdeni a SEO szövegírást, és mire kell figyelni az online tartalmak létrehozása során.

Ha jobban meg akarod érteni a SEO szövegírás alapjait, akkor olvass tovább!

Tartalomjegyzék

Mi az a SEO szövegírás?

A SEO szövegírás során olyan tartalmakat írunk weboldalunkra, amelyek összhangban vannak a keresőmotorok iránymutatásaival és algoritmusával, hogy a lehető legjobb esélyt biztosítsák a weboldalak számára a magasabb rangsorolásra és a nagyobb organikus forgalomra.

Az organikus forgalom azt jelenti, hogy nem kell fizetnünk a keresőnek a kattintásokért és ezek a találatok a hirdetések alatt találhatóak meg.

Ennek érdekében a SEO szövegírás során figyelembe vesszük a kulcsszavakat, a tartalomstruktúrát, a linkeket, a metaadatokat és más keresőoptimalizációs tényezőket, hogy megfeleljünk a keresőmotorok által elvárt szempontoknak és így növeljük a weboldalra érkező kattintások számát.

A Google első helyre kerülés elérése komoly kihívás, és ehhez a megfelelő, keresőoptimalizált szövegírás elengedhetetlen.

Miért fontos a SEO szövegírás?

A SEO szövegírás fontos, mert kimutathatóan növeli a weboldalak organikus forgalmát és javítja a keresőmotorokban való rangsorolást, ezáltal növelve az online láthatóságot és a potenciális vevők kattintásának számát. 

A keresőoptimalizált tartalmak segítenek a weboldalaknak kitűnni a versenytársak közül, elősegítik a jobb felhasználói élményt és hosszú távon fenntartható online jelenlétet biztosítanak. 

A SEO szövegírás által létrehozott tartalmak relevánsabbak és értékesebbek az olvasók és a keresőmotorok számára, ami javítja az oldalak konverziós arányait és eredményeit. 

Összességében a tapasztalatok alapján elmondhatom, hogy a SEO szövegírás alapvető fontosságú ha organikus, ingyenes forgalmat akarunk terelni egy weboldalra.

Hogyan írjunk SEO szöveget?

Ahhoz, hogy hatékonyan kommunikáljunk az online térben és maximalizáljuk a weboldalak láthatóságát keresőoptimalizálás segítségével, elengedhetetlen megérteni, hogy hogyan írjunk SEO-barát szövegeket, amelyek felkeltik az olvasók érdeklődését és javítják a keresőmotorokban való rangsorolást. 

A SEO szövegírás olyan kulcsfontosságú eleme a SEO stratégiának, amely hatással van a weboldalak organikus forgalmára, a konverzióra és az online jelenlét hosszú távú hatékonyságára, ezért fontos megérteni a legfontosabb technikákat és gyakorlatokat ezen a területen. 

Ebben a cikkben részletesen bemutatom a SEO szövegírás lépéseit és stratégiáit, beleértve a kulcsszavak kutatását és használatát, a tartalomstruktúra optimalizálását, a linkek beépítését és más keresőoptimalizációs tényezőket, hogy segítsen neked fejleszteni a SEO szövegírás készségeidet és növelni a weboldalad organikus forgalmát.

SEO kulcsszavak használata a szövegírásban

A kulcsszavakat hatékonyan kell beépíteni a szövegbe, például címekben és alcímekben, tartalomban természetesen és relevánsan elosztva, URL-ekben ha lehetséges, a meta leírásban összefoglalva a tartalmat, valamint belső és külső linkek szövegében is. 

Fontos, hogy ne essünk túlzásba a kulcsszavak használatával, és mindig a felhasználók igényeit és a tartalom minőségét tartsuk szem előtt, hogy valóban értékes és releváns tartalmat kínáljunk, ami segít a keresőmotorokban való rangsorolásban és a látogatók elégedettségében.

16 SEO szövegírás szabály, ami eredményt hoz:

seo-szövegírás

Ahhoz, hogy a SEO szövegírás valóban hatékony legyen, számos szabályt kell követni, és figyelembe kell venni a legfontosabb gyakorlatokat és technikákat.

Ha szeretnéd fejleszteni szövegírási képességeidet és növelni weboldalad láthatóságát és hatékonyságát a keresőmotorokban, akkor kövesd ezeket a lépéseket.

1. Kulcsszókutatás

1.kulcsszókutatás

A SEO szövegírás első és alapvető lépése a kulcsszókutatás, amely meghatározza a tartalom alapját és irányát. A kulcsszavak azok a kifejezések vagy szavak, amelyeket a felhasználók leggyakrabban használnak a keresőmotorokban, amikor információt vagy termékeket keresnek. 

A megfelelő kulcsszavak kiválasztása és beépítése a tartalomba kulcsfontosságú a weboldalak magasabb rangsorolásának és a célközönség elérésének érdekében.

A kulcsszókutatás során az első lépés az, hogy felméred a keresőmotorokban leggyakrabban keresett kulcsszavakat és kifejezéseket, amelyek kapcsolódnak a weboldalad vagy a tartalmad témájához. 

Használhatsz különböző online eszközöket és analitikai platformokat, mint például az ingyenes Google Kulcsszótervező, vagy a fizetős SEMrush vagy a Ahrefs.

Fontos megérteni a kulcsszavakat a felhasználók szemszögéből, és kiválasztani azokat a kulcsszavakat, amelyek a leginkább relevánsak és értékesek a célközönség számára.

2. Elsődleges és másodlagos kulcsszavak használata

Az elsődleges kulcsszavak azok a kifejezések vagy szavak, amelyek a leginkább kapcsolódnak a tartalom témájához és a célközönség keresési szokásaihoz.

Első lépésként válaszd ki azokat az elsődleges kulcsszavakat, amelyek a leginkább relevánsak a tartalom témájához és az általad célozott keresőszavakra. Ezek lehetnek például termékek nevei, szolgáltatások leírásai vagy általános témaköröket lefedő kifejezések.

Az elsődleges kulcsszavakat hatékonyan kell beépíteni a tartalomba, például a címekbe, alcímekbe, bekezdésekbe, meta leírásba és URL-ekbe. Fontos azonban, hogy a kulcsszavak természetesen illeszkedjenek a tartalomhoz, és ne legyenek erőltetettnek vagy túlzottak.

A másodlagos kulcsszavak olyan további kifejezések vagy szavak, amelyek kapcsolódnak az elsődleges kulcsszavakhoz, és kiegészítik azokat a tartalom különböző részeiben. Ezek segítenek a keresőmotoroknak jobban megérteni a tartalom témáját, és javíthatják a weboldalak rangsorolását a keresési eredmények között.

Használj másodlagos kulcsszavakat az alcímekben, bekezdésekben és képek címkéjében is, hogy még jobban kiszolgáld a keresőmotorokat és a felhasználókat egyaránt. 

Ne felejtsd azonban el, hogy a kulcsszavakat természetesen és értelmesen kell beilleszteni a tartalomba, és mindig az olvasók igényeit tartsd szem előtt a tartalom írása során.

3. Embereknek írj, ne az algoritmusnak!

3.embereknek-írj

Bár fontos a keresőmotoroknak való megfelelés, az igazi siker az olvasók elégedettségén múlik. Ezért az elsődleges cél az, hogy értékes és releváns tartalmat kínálj, amely valódi segítséget nyújt a célközönség számára.

Amikor tartalmat írsz, gondolj az olvasók igényeire és problémáira. 

Kérdezd meg magadtól: 

 • Milyen kérdéseket vagy kihívásokat próbál megoldani az olvasó? 
 • Milyen információra van szüksége? 
 • Hogyan segíthet a tartalom neki a problémájában vagy céljai elérésében?

Használj könnyen érthető nyelvezetet és kerüld a túlzott szakzsargon használatát. 

Legyen a stílusod barátságos, közvetlen és könnyed, hogy az olvasók szívesen visszatérjenek weboldaladra. 

Emellett a vizuális tartalom is fontos: használj illusztrációkat, képeket vagy videókat, hogy még vonzóbbá tedd a tartalmat.

A kulcsszavakat ne erőltesd a tartalomba! 

Természetesen illeszd be őket a szövegbe, úgy hogy azok értelmesek maradjanak. A kulcsszavak természetes beépítése nemcsak az olvasóknak, hanem a keresőmotoroknak is kedvez, hiszen a Google figyelembe veszi az oldalon eltöltött időt is, amikor egy weboldalt rangsorol.

4. Minőségi szövegírás (EAT)

4.google-e-a-t-szövegírás

A SEO szövegírás egyik legfontosabb eleme a minőségi tartalomírás, amely az EAT elveire (Expertise, Authoritativeness, Trustworthiness) épül. Az EAT az egyik legfontosabb tényező a Google által preferált tartalmak rangsorolásában.

 • Szakértőiség (Expertise): A minőségi tartalom alapvető jellemzője, hogy hiteles és szakértői információkat nyújt a témában. Ha olyan tartalmakat kínálsz, amelyek valódi szakértők által íródtak, és megbízható forrásokból származnak, az növeli a tartalom hitelességét és vonzerejét az olvasók és a keresőmotorok számára egyaránt.
 • Tekintélyesség (Authoritativeness): A minőségi tartalomnak tekintélyesnek kell lennie a témában, és meg kell állnia a helyét az adott szakterületen. Ehhez olyan tartalmakat kell készíteni, amelyek relevánsak, alaposak és mélyrehatóak, és részletesen kifejtik a témát.
 • Megbízhatóság (Trustworthiness): A minőségi tartalomnak megbízhatónak kell lennie az olvasók és a keresőmotorok számára. Ez azt jelenti, hogy a tartalomnak pontosnak, naprakésznek és pontosnak kell lennie, és a forrásoknak és hivatkozásoknak megbízhatóknak kell lenniük.

Amikor minőségi tartalmat készítesz, mindig tartsd szem előtt az EAT elveket, és igyekezz magas színvonalú, értékes és releváns tartalmakat kínálni a célközönség számára. 

A minőségi tartalomírás segíti a weboldalak magasabb rangsorolását a keresőmotorokban, növeli az olvasók elégedettségét és bizalmát, és hozzájárul a hosszú távú sikerhez.

5. SEO-barát H1 cím

5.seo-barát-h1-cím

Az SEO szövegírás során az egyik kulcsfontosságú elem az SEO-barát címek használata. A címek jelentősége nemcsak az olvasók figyelmének felkeltésében, hanem a keresőmotorok rangsorolásában is kiemelkedő. Itt van néhány tipp arra vonatkozóan, hogyan használjuk az SEO-barát címeket:

 • Kerüld az általános címeket: Az általános címek, mint például „Új blogbejegyzés” vagy „Szolgáltatásaink”, kevés információt nyújtanak az olvasóknak és a keresőmotoroknak. Ehelyett olyan címeket használj, amelyek egyértelműen meghatározzák a tartalom témáját és elősegítik az olvasók érdeklődését.
 • Használj kulcsszavakat a címekben: A kulcsszavak beépítése a címekbe segít a keresőmotoroknak azonosítani a tartalom témáját és relevanciáját. Keresd meg a legfontosabb kulcsszavakat, és integráld azokat a címekbe természetesen és érthetően.
 • Legyél konkrét és vonzó: Olyan címeket válassz, amelyek konkrétak és vonzóak, és felkeltik az olvasók figyelmét. Például, ha egy SEO tanácsadást kínálsz, egy hatékony cím lehet: „10 Hatékony SEO Tipp, Amely Megnöveli Weboldalad Láthatóságát”.
 • Optimalizáld a hosszúságot: A címek hosszát tekintve fontos az egyensúly megtalálása. A túl rövid címek kevés információt nyújtanak, míg a túl hosszú címek elveszíthetik az olvasók figyelmét. Általában célszerű olyan címeket választani, amelyek körülbelül 50-60 karakter hosszúak.
 • Tesztelés és optimalizálás: Ne felejtsd el tesztelni és optimalizálni a címeket az eredmények alapján. A keresőmotorok és az olvasók viselkedése változhat, ezért fontos monitorozni és finomhangolni a címeket a legjobb eredmények elérése érdekében.

Az SEO-barát címek hatékony használata segíthet javítani a weboldalak láthatóságát a keresőmotorokban, növelni az organikus forgalmat és vonzóbbá tenni a tartalmat az olvasók számára. Ezért fontos kiemelten figyelni a címekre a SEO szövegírás során.

6. Első bekezdés fontossága

6.első-bekezdés

Az első bekezdés rendkívül fontos szerepet tölt be a SEO szövegírás során, mivel ez az első benyomás, amit az olvasók és a keresőmotorok kapnak a tartalomról. Itt van néhány tipp arra vonatkozóan, hogyan lehet hatékonyan megírni az első bekezdést:

 • Figyelemfelkeltés: Az első bekezdésnek azonnal fel kell keltenie az olvasók figyelmét, és meg kell szólítania őket, hogy tovább olvassanak. Használj izgalmas vagy meglepő tényeket, érdekes idézeteket, vagy olyan kérdéseket, amelyekre az olvasók kíváncsiak lesznek.
 • Téma bevezetése: Az első bekezdésben röviden be kell mutatni a tartalom fő témáját vagy problémát, amelyre a cikk vagy a tartalom választ kínál. Ez segít az olvasóknak azonnal meghatározni, hogy a tartalom releváns-e számukra.
 • Kulcsszavak beépítése: Fontos beépíteni a kulcsszavakat az első bekezdésbe, hogy segítsük a keresőmotoroknak azonosítani a tartalom témáját és relevanciáját. Ez segíthet a rangsorolásban és a keresési eredmények közötti jobb helyezés elérésében.
 • Rövid és tömör: Az első bekezdésnek rövidnek és tömörnek kell lennie, hogy az olvasók könnyen felfogják és megértsék. Kerüld a túlzott részletezést vagy a felesleges információkat az első bekezdésben, és inkább összpontosíts a lényegre.
 • Kérj valamilyen cselekvést: Az első bekezdés végén lehetőség szerint kérj valamilyen cselekvést az olvasóktól, például olvassák tovább a tartalmat, iratkozzanak fel a hírlevélre, vagy osszák meg a cikket a közösségi médiában.

Az első bekezdés fontossága nemcsak az olvasók figyelmének felkeltésében és megragadásában rejlik, hanem a keresőmotorok számára is segítséget nyújt a tartalom témájának és relevanciájának azonosításában. Ezért kiemelt figyelmet kell fordítani az első bekezdésre a SEO szövegírás során.

7. SEO-barát H2, H3 alcímek

7.seo-barát-h2-cím

Az SEO-barát alcímek hatékonyan segítenek a keresőmotoroknak a tartalom témájának és struktúrájának azonosításában, így elősegítve a magasabb rangsorolást és a jobb felhasználói élményt. Íme néhány tipp az SEO-barát alcímek használatával kapcsolatban:

Kulcsszavak beépítése: Az alcímekbe be kell építeni a kulcsszavakat, hogy segítsék a keresőmotoroknak azonosítani a tartalom témáját és relevanciáját. Használd természetesen és értelmesen a kulcsszavakat az alcímekben, hogy ne legyen túlzott vagy erőltetett hatása.

Témastruktúra megjelenítése: Az alcímek segítenek a tartalom struktúrájának megjelenítésében és átláthatóbbá tételében. Használd az alcímeket a fő témák vagy részletek meghatározására, hogy az olvasók könnyen áttekinthessék a tartalmat és megtalálhassák, amit keresnek.

Vonzó és releváns: Az alcímeknek vonzóaknak és relevánsaknak kell lenniük az olvasók számára, hogy felkeltsék az érdeklődésüket és segítsenek az információ gyorsabb feldolgozásában. Használj izgalmas és pontos alcímeket, amelyek egyértelműen meghatározzák a tartalom részét.

Optimalizáld a hosszúságot: Az alcímek hosszát tekintve célszerű az egyensúlyt megtalálni. Legyenek elég hosszúak ahhoz, hogy átfogják a témát, de ne legyenek túl hosszúak vagy terjedelmesek, hogy elveszítsék az olvasók figyelmét.

Rendszerezd és strukturáld: Használd az alcímeket arra, hogy rendszerezd és strukturáld a tartalmat, így segítve az olvasókat az információk könnyebb feldolgozásában és megértésében.

Az SEO-barát alcímek segítenek a tartalom struktúrájának és olvashatóságának javításában, ami pozitív hatással lehet a keresőmotorokban való rangsorolásra és a felhasználói élményre. Ezért fontos kiemelt figyelmet fordítani az alcímekre a SEO szövegírás során.

8. Meta leírás SEO szövegírás

A meta leírás rövid összefoglalást nyújt a weboldal tartalmáról a keresőmotorok és az olvasók számára, így segítve azokat a döntésben, hogy melyik linkre kattintsanak a keresési eredmények között. Íme néhány tipp a meta leírás szövegírásával kapcsolatban:

Rövid és tömör: A meta leírásnak rövidnek és tömörnek kell lennie, általában körülbelül 150-160 karakter hosszúságban. Ez azért fontos, mert a keresőmotorok csak egy bizonyos hosszúságú meta leírást jelenítenek meg a keresési eredményekben, és a túl hosszú leírások levágódhatnak.

Érthető és vonzó: Használj érthető és vonzó nyelvezetet a meta leírásban, hogy felkeltsd az olvasók érdeklődését és ösztönözd őket a továbbiakban való részvételre. Kerüld az általános vagy nehezen érthető kifejezéseket, és helyette olyan szavakat válassz, amelyek megfogalmazzák a weboldalod vagy tartalmad vonzerejét és értékét.

Kulcsszavak beépítése: A meta leírásba be kell építeni a kulcsszavakat, amelyek relevánsak a weboldalad vagy tartalmad témájához. Ez segíthet a keresőmotoroknak azonosítani a tartalom témáját és relevanciáját, és növelheti a weboldalak rangsorolását a keresési eredményekben.

Egyedi és személyre szabott: Készíts egyedi és személyre szabott meta leírást minden egyes weboldalhoz vagy tartalomhoz, hogy az olvasók pontosan tudják, mit várnak, ha rákattintanak a linkre. Ne használj általános vagy mindenre vonatkozó leírásokat, hanem hangsúlyozd a weboldalad vagy tartalmad egyedi jellemzőit és előnyeit.

Cselekvésre ösztönzés: Ne felejtsd el hozzáadni egy cselekvésre ösztönző mondatot a meta leírásba, például „Tudj meg többet”, „Kattints ide”, vagy „Vásárolj most”, hogy ösztönözd az olvasókat a továbbiakban való részvételre.

A meta leírás szövegírása fontos lépés a SEO szövegírás során, amely segíthet javítani a weboldalak láthatóságát és rangsorolását a keresőmotorokban, és növelheti az organikus forgalmat. Ezért fontos kiemelt figyelmet fordítani a meta leírások szövegírására a tartalom optimalizálása során.

9. Képek SEO szövegírása

Bár a képek használata nem teljesen a szövegíráshoz kapcsolódik, azonban fontos megemlíteni, hiszen ez is része a keresőoptimalizálásnak.

Íme néhány tipp a képek SEO szövegírásával kapcsolatban:

Képaláírások: Használj informatív és releváns képaláírásokat, amelyek pontosan leírják a képek tartalmát és a témához kapcsolódnak. A képaláírások segítenek a keresőmotoroknak azonosítani a képek tartalmát és hozzájárulnak a weboldalak rangsorolásához a képkeresésben.

Fájlnevek optimalizálása: Ne felejtsd el optimalizálni a képfájl neveit kulcsszavakkal, hogy segíts a keresőmotoroknak azonosítani a képek tartalmát. Használj leíró és releváns fájlneveket, amelyek tükrözik a képek témáját és tartalmát.

Alternatív szöveg (alt szöveg): Minden képhez adj megfelelő és leíró alternatív szöveget (alt szöveget), amely leírja a kép tartalmát és funkcióját. Az alt szöveg segíti a keresőmotorokat azonosítani és értelmezni a képek tartalmát, valamint segíti a látássérült felhasználókat a tartalom megértésében.

Képek elhelyezése: Helyezd el a képeket a megfelelő helyen a tartalomban, és gondoskodj arról, hogy relevánsak legyenek a körülöttük lévő szöveges tartalomhoz. A jól elhelyezett és releváns képek hozzájárulnak a felhasználók figyelmének felkeltéséhez és a tartalom vonzerejéhez.

Az értelmes és releváns képek SEO szövegírása javítja a weboldalak láthatóságát és és organikus forgalmát. Ezért fontos kiemelt figyelmet fordítani a képek SEO szövegírására a tartalom optimalizálása során.

10. Kulcsszósűrűség

10.kulcsszósűrűség

A kulcsszósűrűség fontossága a SEO szövegírásban azért jelentős, mert segít a keresőmotoroknak azonosítani és rangsorolni a weboldalakat a releváns keresési eredmények között. 

Az optimális kulcsszósűrűség meghatározása azonban művészet, mivel túlzott kulcsszósűrűség esetén a keresőmotorok büntetést is kiszabhatnak az oldalra. Íme néhány tapasztalaton alapuló tipp a kulcsszósűrűség fontosságával kapcsolatban:

Természetes és értelmes használat: A kulcsszavak természetes és értelmes beépítése a szövegbe segíti a keresőmotorokat azonosítani a tartalom témáját és relevanciáját. Kerüld a kulcsszavak erőltetett és túlzott használatát, és inkább koncentrálj a tartalom minőségére.

A kulcsszavak megfelelő elhelyezése: A kulcsszavak megfelelő elhelyezése a szövegben kulcsfontosságú a keresőmotorok számára. Az optimális helyek közé tartozik a cím, a bekezdések eleje, az alcímek, valamint a képaláírások és az alt szövegek.

Optimalizáld a kulcsszósűrűséget: Készíts egyensúlyt a kulcsszavak használata és a természetes szövegfolyamat között. A kulcsszavak sűrűségének optimális szintje általában körülbelül 1-2%-os arányban mozog a teljes szövegben, de fontos figyelembe venni a kulcsszavak hosszát és típusát.

Rendszeres frissítés és optimalizálás: Ne felejtsd el rendszeresen frissíteni és optimalizálni a tartalmat a kulcsszavakkal és a keresőmotorokkal kapcsolatos legfrissebb trendek és algoritmusváltozások alapján. Ez segíthet abban, hogy a weboldalad továbbra is versenyképes maradjon a keresőmotorokban.

Tesztelés és analitika: Végül, ne felejtsd el monitorozni és elemző adatokat gyűjteni a kulcsszósűrűségről és a weboldal teljesítményéről. A rendszeres tesztelés és analitika segít abban, hogy finomhangold a kulcsszavak használatát és optimalizáld a weboldalad teljesítményét a keresőmotorokban.

A kulcsszósűrűség fontossága a SEO szövegírásban kiemelt figyelmet igényel, mivel az optimális kulcsszósűrűség segít a keresőmotoroknak azonosítani és rangsorolni a weboldalakat.

11. Belső linkelés

A belső linkelés a SEO szövegírás egyik fontos eleme, mivel segíti a weboldalak strukturálását és a keresőmotorok számára történő tartalom navigációt, ezáltal javítva a weboldalak rangsorolását a keresési eredmények között. 

A belső linkek különböző oldalak közötti kapcsolatokat hoznak létre a weboldalon belül, ami segíti az olvasókat és a keresőrobotokat abban, hogy könnyen megtalálják és navigálják a különböző tartalmi elemeket. 

Fontos azonban, hogy a belső linkek természetesek legyenek és relevánsak a tartalommal kapcsolatban, és ne legyenek túlzottan erőltetettek vagy spam-szerűek, mivel ez negatívan befolyásolhatja a weboldal rangsorolását és az olvasói élményt. 

Egy remek példa a belső linkelésekre a Wikipédia oldalai, ahol kiválóan használják ezt a technikát.

12. Long-tail kulcsszavak használata

Míg az általános kulcsszavak versenyképesek lehetnek és nehéz lehet velük rangsorolni a keresőmotorokban, a long-tail kulcsszavak kisebb versenyhelyzetben lehetnek, és nagyobb eséllyel vezetnek organikus forgalomhoz. 

A long-tail kulcsszavak hosszabb és specifikusabb kifejezések, amelyek pontosabban tükrözik a felhasználók szándékait és keresési szokásait. Ezek a kulcsszavak lehetnek például specifikus termékek nevei, kiegészítő jelzőkkel vagy helyspecifikus információkkal. 

Az ilyen kulcsszavak beépítése a tartalomba lehetővé teszi a célzottabb és hatékonyabb közönségre való optimalizálást, és növeli a weboldal organikus forgalmát. Fontos azonban, hogy a long-tail kulcsszavak természetes módon és értelmesen legyenek beépítve a tartalomba, és ne legyenek erőltetettek vagy túlzottak, mivel ez negatívan befolyásolhatja az olvasói élményt és az organikus rangsorolást. 

A long-tail kulcsszavak használata segíthet a weboldalaknak abban, hogy jobban megfeleljenek a felhasználók keresési szándékainak, és növeljék a releváns forgalmat és konverziókat a keresőmotorokban.

13. LSI kulcsszavak használata

13.lsi-kulcsszavak

Az LSI (Latent Semantic Indexing) kulcsszavak használata rendkívül fontos a SEO szövegírás során, mivel segít a keresőmotoroknak pontosabban megérteni a tartalom témáját és összefüggéseit. 

Az LSI kulcsszavak olyan szinonimákat, hasonló kifejezéseket és témákat jelentenek, amelyek kapcsolódnak a fő kulcsszóhoz. Ezek a kulcsszavak segíthetnek a tartalom kiterjesztésében és gazdagításában, valamint a relevánsabb és mélyebb tartalom előállításában. 

Az LSI kulcsszavak használata segít a keresőmotoroknak pontosabban megérteni a tartalom témáját és relevanciáját, ami javíthatja a weboldal rangsorolását a keresési eredményekben. 

Fontos azonban, hogy az LSI kulcsszavak természetes módon legyenek beépítve a tartalomba, és ne legyenek erőltetettek vagy túlzottak, mivel ez negatívan befolyásolhatja az olvasói élményt és az organikus rangsorolást. Az LSI kulcsszavak használata segíthet a weboldalaknak abban, hogy relevánsabb és gazdagabb tartalmat kínáljanak a felhasználóknak, és növeljék az organikus forgalmat és a keresőmotorokban való rangsorolást.

14. URL szöveg optimalizálás

Az optimalizált URL-ek segítenek a keresőmotoroknak azonosítani a tartalom témáját és relevanciáját. Íme néhány tipp az URL optimalizálásával kapcsolatban:

Rövid és érthető: Az URL-eknek rövideknek és érthetőknek kell lenniük, hogy könnyen áttekinthetők legyenek az olvasók és a keresőmotorok számára. Kerüld az általános URL-eket, és inkább használj leíró és releváns szavakat a tartalom témájára utalva.

Kulcsszavak beépítése: Fontos beépíteni a kulcsszavakat az URL-ekbe, mivel ez segíthet a keresőmotoroknak azonosítani a tartalom témáját és relevanciáját. Használj kulcsszavakat az URL struktúrájában, de ügyelj arra, hogy természetes és értelmes legyen a felhasználók számára.

Kerüld el a speciális karaktereket: Kerüld az URL-ekben a speciális karaktereket, például az ékezetes betűket vagy az írásjeleket, mivel ezek zavarhatják a keresőmotorokat és nehezíthetik az URL-ek értelmezését.

Kisbetűs formátum: Használd az URL-ekben a kisbetűs formátumot, hogy egységes és könnyen érthető legyen az URL struktúrája. A kisbetűs formátum segíthet abban, hogy az URL-k egységesek és könnyen megjegyezhetők legyenek az olvasók és a keresőmotorok számára.

Az URL optimalizálása fontos lépés a SEO szövegírás során. Ezért fontos kiemelt figyelmet fordítani az URL-ek optimalizálására a SEO tartalom készítése során.

15. Keresési szándék ismerete

15.keresési-szándék

A keresési szándék megértése lehetővé teszi a tartalom írójának, hogy pontosan meghatározza, hogy milyen információra van szüksége a felhasználónak a keresési folyamat során, és hogy milyen típusú tartalmat kell létrehoznia annak megfelelően. 

Az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy megismerjük a keresési szándékot, az a kulcsszavak elemzése és azok kontextusának megértése a keresési lekérések során. 

Például az „oktatás” kulcsszó lehetővé teszi a keresési szándék megértését azzal, hogy a felhasználó valószínűleg információkat vagy tanácsokat keres az oktatással kapcsolatban, míg az „oktatási intézmények Budapesten” kulcsszó azt sugallja, hogy a felhasználó konkrét intézményeket keres a Budapesten található oktatás terén. 

A keresési szándék megértése segíthet a tartalom optimalizálásában és célzásában, valamint a felhasználói igények kielégítésében, ami növelheti a weboldalak láthatóságát és hatékonyságát a keresőmotorokban. 

Ezért fontos kiemelt figyelmet fordítani a keresési szándék megértésére és annak figyelembe vételére a SEO szövegírás során.

16. SEO szövegírás AI segítségével

Az AI technológiák, például a nyelvi modellek, mint például az OpenAI által fejlesztett Chat GPT (Generative Pre-trained Transformer) modellek, képesek olyan szövegek generálására, amelyek optimalizálhatók a keresőmotorok számára.

Képesek olyan szövegek generálására, amelyek optimalizálhatók a keresőmotorok számára, figyelembe véve például a kulcsszavak használatát és azok természetes beépítését, valamint a tartalom relevanciáját és értékét a felhasználók számára. 

Az AI által generált tartalmak gyorsabban előállíthatók és skálázhatók, ami lehetővé teszi a nagyobb mennyiségű és minőségű tartalom gyártását a SEO célok eléréséhez.

A Chat GPT használata egyszerű, könnyek megtanulható, és tapasztalat alapján elmondhatom, hogy nagyon fel tudja gyorsítani a szöveges tartalom gyártást.

SEO-barát szövegírás (összegzés)

Most pedig összegezzük az eddigieket! 

A kulcsfontosságú lépések közé tartozik a releváns kulcsszavak keresése és beépítése természetes módon a tartalomba, valamint a long-tail és LSI kulcsszavak használata a tartalom gazdagításához. Az URL-ek optimalizálása, a belső linkelés és a minőségi tartalom előállítása is növeli a weboldalak láthatóságát és rangsorolását a keresőmotorokban. 

Emellett kiemelkedő fontosságú a keresési szándék megértése és figyelembe vétele a tartalom készítése során, hogy a felhasználók számára releváns és értékes tartalmat kínáljunk.

Ha ezeket betartod a SEO szövegírás során, akkor az eredmények jönni fognak.

Gyakran ismételt kérdések

Mi az a SEO szövegírás és miért fontos?

A SEO szövegírás olyan tartalomkészítési módszer, amely a keresőmotorok (pl.: Google) által kedvelt kulcsszavakat és struktúrát használja a weboldalak jobb rangsorolása érdekében. Fontos, mert növeli a weboldalak láthatóságát a keresőmotorokban, ami pedig több látogatót és potenciális ügyfelet vonzhat.

Hogyan válasszunk kulcsszavakat a SEO szövegírás során?

A megfelelő kulcsszavak kiválasztása kulcsfontosságú a SEO szövegírásban. Ehhez kutatni kell a releváns kulcsszavakat, figyelembe véve a keresők által leggyakrabban használt kifejezéseket és a weboldal témáját.

Milyen szerepe van a tartalomnak a SEO szövegírásban?

A tartalom rendkívül fontos a SEO szövegírás során, mivel minőségi és releváns tartalom nélkül nehéz a keresőmotoroknak megfelelően rangsorolni a weboldalt. A jó tartalom vonzza a látogatókat, hosszabb ideig tartja őket az oldalon, és növeli az organikus, ingyenes forgalmat.

Mi az a belső linkelés és miért fontos?

A belső linkelés olyan linkelési stratégia, amely más oldalakra vagy tartalmakra mutató linkeket helyez el a saját weboldalán belül. Fontos a SEO szövegírásban, mert javítja az oldal struktúráját, segíti a felhasználókat a navigációban, és növeli a weboldal átfogó rangsorolását a keresőmotorokban.

Hogyan mérhető a SEO szövegírás hatékonysága?

A SEO szövegírás hatékonysága mérhető különféle módszerekkel, például a webanalitikai eszközök segítségével mint például a Google Analytics. A kulcsfontosságú mutatók közé tartozik az organikus forgalom növekedése, az átlagos látogatási idő és az oldalon belüli átkattintások száma.

Konklúzió

A SEO szövegírás nem csupán technikai SEO alkalmazást takar, hanem a tartalom központú megközelítést is. A minőségi tartalom és a releváns információk megosztása kulcsfontosságú ahhoz, hogy a keresőmotorok és a látogatók egyaránt pozitívan értékeljék a weboldalakat.

Ez az útmutató nem csupán egy leírás, hanem egy útmutató arra, hogy hogyan alakítsuk ki tartalmunkat a keresőmotorok és a felhasználók számára egyaránt vonzóvá.

A sikeres SEO szövegírás ötvözi a technikai elemeket a minőségi tartalommal, és mindkettőt összpontosítja a felhasználók elégedettségére és az online láthatóság maximalizálására. 

Ebben az útmutatóban megosztott lépések segítenek abban, hogy weboldalad kiemelkedjen a keresőmotorokban. Ha pedig kérdés merülne fel, akkor keress bizalommal!

Kovács Dávid

Kovács Dávid

Szia! Dávid vagyok. Vállalkozásoknak segítek több bevételt generálni online. Ezt a weboldalt azért hoztam létre, hogy mindezt megtanítsam neked, lépésről-lépésre. Ha többet szeretnél tudni rólam, írj nekem bátran.
kovacs-david

Kovács Dávid

ELFOGADSZ TŐLEM EGY VIDEÓT?

Ha vállalkozó vagy, vagy vállalkozást akarsz indítani és több fizető ügyfelet szerezni, akkor ez a videó neked szól!

(Csatlakozz a 100+ vállalkozóhoz, akinek már segítettem)

kovacs-david

Kovács Dávid

10 MÓDSZER, HOGY NÖVELD VÁLLALKOZÁSOD ONLINE

Ha szeretnéd növelni vállalkozásod forgalmát 2023-ban, akkor ez az ingyenesen letölthető e-Book kimondottan neked szól!

INDÍTSD EL VÁLLALKOZÁSOD ÉS LEGYÉL TELE ÜGYFELEKKEL

kovacs-david

Kovács Dávid

VAN MÁR WEBOLDALA VÁLLALKOZÁSODNAK?

Csatlakozz a több száz sikeres ügyfelünkhöz!

„Elkészült weboldalunk egy héten belül bevételt termelt.”
Sipos Máté, Greypixel Geometrics Kft.