SEO szakertőt keresel? Ezekre figyelj oda a kiválasztásnál!

SEO szakértő után kutatsz? Ma már több száz, ha nem több ezer szakértő létezik a keresőoptimalizálás területén.

Csak írd be a Google keresőbe, hogy SEO szakértő, keresőoptimalizálás szakértő vagy keresőmarketing szakértő és máris találsz rengeteg céget, aki ezzel foglalkozik.

A kérdésed tehát nem az, hogy hogyan találod meg a megfelelő SEO szakértőt, hanem az, hogy hogyan válaszd ki a számodra megfelelőt!

Örülök, hogy itt vagy, mert ebben a cikkben megmutatom, hogyan kerüld el, hogy olyan SEO szakértőt válassz, aki nem releváns a vállalkozásod növekedése szempontjából. 

Vagy olyat aki papíron SEO szakértőnek mondja magát, de eredményeket nem igazán tud felmutatni.

Benne vagy? 

Nos, akkor olvass tovább. 

Először is, nézzük meg, hogy miért van szükséged egy SEO szakértőre?

Tartalomjegyzék

Miért érdemes SEO szakértőt alkalmazni?

SEO-szakértő

Ha szeretnél befektetni a keresőoptimalizálásba, akkor mint mindenki te is elkezdesz keresni SEO szakembereket a Google-ben. Talán azt a kérdést is felteszed magadnak, hogy jobb-e egyedül csinálni, vagy célszerűbb SEO szakértőt alkalmazni?

Nézzünk is meg öt okot, amiért érdemes elkezdeni egy SEO szakértővel dolgozni.

1. Több időd lesz vállalkozásodra

Már így is elfoglalt vagy a vállalkozásod fejlesztésével, vezetésével és az ügyfelek menedzselésével? Aggódsz a napi műveletek miatt? 

Ha a listádhoz hozzáadod egy SEO kampány futtatását, akkor ennek eredménye az lesz, hogy túlterhelt leszel.

Ha alkalmazol egy SEO szakértőt, akire támaszkodhatsz, akkor a vállalkozásod működtetésére öszpontosíthatsz. Nem kell aggódnod amiatt, hogy egy saját csapatot vegyél fel a kampány futtatására, vagy hogy megtanuld a SEO csínját-bínját. 

Nyugodt lehetsz, hogy a SEO jó kezekben van anélkül, hogy bármi erőfeszítést is tennél a siker érdekében.

2. Nincs SEO tapasztalatod

Ha már hallottál arról, hogy mi az a seo, vagy esetleg rendelkezel egy alap tudással, akkor sem biztos az, hogy eredményes lesz az, amit csinálsz.

A SEO egy kifinomult online marketing stratégia, amelynek sok eleme van. Ha nincs tapasztalatod a SEO-val kapcsolatban, hosszú folyamat lehet megtanulni, hogyan kell megfelelően optimalizálni egy weboldalt vagy blogbejegyzést.

A SEO számos taktikát és stratégiát foglal magában, amelyek segítik a webhely rangsorolását. 

Íme néhány stratégia, amelyet a SEO-rangsorolás javításához használni kell:

 • Kulcsszókutatás és integráció
 • Az oldal sebességének javítása
 • Értékes, kulcsszavakban gazdag tartalom írása
 • Címek és meta leírások optimalizálása
 • Az URL-szerkezet optimalizálása

Ez a lista csak néhányat tartalmaz a SEO-rangsorolás javítására szolgáló számos gyakorlat közül. 

Ha nincs tapasztalatod a SEO terén, időt kell szánni arra, hogy megtanuld, hogyan használd ezeket a rangsorolás javítására. 

És nem elég ezeket megtanulni, hanem tesztelni is kell, hogy legyen elegendő tapasztalatod ahhoz, hogy tudd mi az, ami működik is mi az ami nem.

Ehelyett felbérelhetsz egy SEO szakértőt, hogy segítsen a kampány lebonyolításában.

3. Tapasztalt SEO szakember dolgozik majd a weboldaladon

Ha SEO szakértőt alkalmazol, akkor szakértő kézben lesz a kampányod.

Amikor egy SEOs céggel dolgozol együtt, olyan emberrel dolgozol együtt, akik széleskörű ismeretekkel rendelkeznek a keresőmotorokra való optimalizálás terén.

Ők rendelkeznek azzal a tudással és szakértelemmel, amelyek segíthetnek neked a legjobb kampány létrehozásában. Kampányod jobb eredményeket fog elérni vállalkozásod számára, mert olyan szakemberek állnak rendelkezésedre, akik tudják, hogyan kell optimalizálni egy weboldalt.

Ha eredményeket szeretnél látni és organikus növekedést, egy SEO szakértő alkalmazása a legjobb megoldás. 

Ezek olyan emberek, akik naponta foglalkoznak a SEO-val, és naprakészek a Google algoritmusának változásaival kapcsolatban.

4. Nem érkezik organikus forgalom a weboldaladra

Ha nem érkezik forgalom a weboldaladra, akkor itt az ideje, hogy egy SEO szakértő kézbe vegye a dolgokat. A weboldalad a digitális marketing kampányod szíve és lelke. Amikor a felhasználók kereséseket végeznek a Google keresőben a te vállalkozásoddal kapcsolatban, akkor azt szeretnéd, hogy a te weboldalad találják meg.

Egy jó SEO stratégia segít növelni weboldalad helyezését a keresési eredményekben. 

Így több olyan embert érhetsz el, akik érdeklődnek vállalkozásod iránt. Egy jó SEO szakértő segíteni fog optimalizálni weboldalad, hogy több forgalmat generáljon vállalkozásod számára a Google keresőből.

5. Mindig lesz valaki, aki figyelemmel kíséri az eredményeket

Ha SEO szakértőt alkalmazol, akkor lesz valaki, aki figyelemmel kíséri a kampány eredményeit, hogy lássa, mi az, ami eredményes, és mi az, ami fejlesztésre szorul.

Kampányod nyomon követése segít abban, hogy a legtöbbet hozd ki a SEO stratégiádból, és folyamatosan javítsd azt. A SEO folyamatos munkát és szakértelmet igényel, ez nem egy “egyszer beállítjuk, aztán jó lesz” típusú munka.

Hogyan találod meg a megfelelő SEO szakértőt?

Hogyan találod meg a legjobb SEO szakértőt vállalkozásod számára? Nézzünk meg hat módszert arra vonatkozóan, hogyan találhatod meg az igényeidnek legmegfelelőbb keresőmarketing szakembert.

1. Határozd meg a céljaid!

Mielőtt elkezdenél SEO szolgáltatásokat nyújtó cégek után kutatni, elengedhetetlen, hogy célokat határozz meg. Tudnod kell, hogy mit szeretnél elérni a SEO-val. Ha nincsenek meghatározott céljaid, nem fogod tudni, melyik szakértő vagy cég illik a legjobban vállalkozásodhoz.

Például ha már vannak kulcsszavak a szövegben, amiket a weboldalra feltöltöttél akkor SEO szövegírás szolgáltatásra valószínűleg nem lesz szükséged. Viszont ha linképítés még sosem volt az oldaladon akkor már tudod, hogy mi az, amire szükséged lesz a növekedéshez.

A kitűzött céloknak elérhetőnek kell lenniük.

Nem várhatod el azt egy SEO szakértőtől, hogy olyan cégek elé kerülj weboldaladdal akik már több tíz éve vannak a piacon és erős online jelenléttel rendelkeznek.

Ha egyszerűen azt mondod, hogy “több konverziót akarunk elérni”, az túl tág. Ehelyett tűzz ki egy olyan célt, mint például a “weboldal látogatottságát havi százról, ezerre akarjuk növelni”.

Több célt is kitűzhetsz a weboldalad számára. Jó, ha tudod, hogy mit szeretnél elérni a weboldaladdal, így találhatsz egy SEO szakértőt, aki segíthet neked elérni ezeket a célokat.

Ez a legjobb módja annak, hogy megtaláld a vállalkozásdnak legmegfelelőbb SEO szakértőt, hiszen már célzottan olyan embert keresel, aki alkalmas lesz a munka elvégzésére.

2. Határozd meg a büdzsét

Ha meg akarod találni a megfelelő SEO szakértőt a vállalkozásod számára, akkor olyanra van szükséged, aki a költségvetésbe is belefér.

Te tudod, hogy mennyit tudsz költeni egy SEO kampányra, ezért létfontosságú, hogy a költségvetésed szem előtt tartsd, amikor SEO szakértő után kutatsz, hogy lásd, mennyibe is fog kerülni ez neked.

Nyilván egy nemzetközi ügynökség több pénzt fog elkérni, mint egy szabadúszó SEO szakértő. 

Vedd fel több SEO szakértővel a kapcsotot, kérj be árakat, és várd meg még visszajeleznek.

Az ajánlatokat mindig jól nézd át, és ha valami nem világos akkor kérdezz, mert lehetnek rejtett költségek. Sok keresőoptimalizálás szakértő szolgáltatásai közé tartozik a honlap elemzés.

Ez segítheti a rejtett költségek elkerülését, hiszen az elemzés rávilágít a hiányosságokra, amiket a SEO szakértőnek ki kell javítania.

Egy átlátható árképzéssel rendelkező cég vagy vállalkozó nyitott és őszinte lesz a csomagjaival kapcsolatban.

3. Nézd meg az ügyfelek ajánlásait és értékeléseit!

Amikor egy új termék vagy szolgáltatást keres az ember a neten, akkor általában megnézik a visszajelzéseket a szolgáltatással vagy a termékkel kapcsolatban.

Ha nincsenek visszajelzések a SEO szakértő munkájával kapcsolatban az egy intő jel lehet. Ha nem tud felmutatni eredményeket, vagy nincsenek korábbi ügyfél referenciái az is kérdéses.

Ennek ellenőrzése nagyon egyszerű, csak kérj be pár eredményt vagy referenciát ha esetleg a szakértő oldalán nem szerepelnek ezek.

Tudni akarod, hogy megéri-e a befektetés vagy sem!

Eredményeket akarsz, és ha a SEO szakértő nem tud felmutatni ilyeneket akkor nem javasolt az együttműködés. 

Amikor egy SEO szakértő átvilágításáról van szó, az ügyfelek beszámolóihoz és véleményeihez fordulhatsz mint segítség, hogy megtudd, egy cég vagy vállalkozó megfelelő számodra vagy sem.

Az ügyfélvélemények nagyszerű betekintést nyújtanak, hogy milyen munkát végeznek az ügyfeleiknek. Láthatod, hogy az emberek hogyan élik meg a velük való együttműködést, és hogy pozitív tapasztalatuk volt-e az adott SEO szakértővel vagy sem.

Ha egy cégnek több tucat ügyfél véleménye van, az jó jel arra, hogy értékes eredményeket fog produkálni a vállalkozásod számára is.

Ez az átvilágítási folyamat segít leszűkíteni azt a kört aki alkalmas lehet számodra a SEO munka elvégzésére.

4. Csakis white-hat SEO-t alkalmazzon a cég

Miközben különböző SEO szakértők után kutatsz, érdemes megvizsgálnod, hogy milyen módszereket alkalmaznak a SEO javítására. A megfelelő SEO cég, white hat SEO technikákat fog alkalmazni. 

Ezek olyan technikák, amelyek segítenek növelni webhelyed rangsorolását, és követik a Google irányelveit.

White hat SEO technikák közé tartoznak:

 • A mobil eszközökre való optimalizálás
 • A felhasználói élményre való összpontosítás
 • Kulcsszókutatás végzése és beépítése az oldalakba
 • Tartalom létrehozása
 • Az oldal sebességének javítása
 • Biztonságos link építés valós oldalakról

Ezek a példák mind white hat SEO technikák, amelyek segítenek javítani webhelyed rangsorolását. 

Ezek a Google algoritmusával együttműködve segítenek természetes módon növelni weboldalad rangsorolását a keresési eredményekben.

5. Biztosítson további szolgáltatásokat a SEO-n kívül!

Ha befektetsz a SEO-ba, további szolgáltatásokra lesz szükséged a SEO kampányodhoz. Bár a SEO önmagában is nagyszerűen működik, más stratégiák segíthetnek a SEO eredmények növekedésben.

Lehet, hogy más módszerekbe is be kell fektetned, hogy segítsd a SEO-kampányod növekedését, többek között:

 • Tartalommarketing
 • Szövegírás
 • Oldal sebesség optimalizálás szolgáltatás
 • Weboldal készítés
 • Videó marketing

Ezek mind olyan nagyszerű szolgáltatások, amelyek segítenek a SEO-kampányod teljes potenciáljának elérésében.

A megfelelő SEO szakértő, nem csak SEO szolgáltatásokat nyújt. 

Amikor különböző cégeket vizsgálsz, teljes körű marketingszolgáltatást nyújtó cégeket érdemes keresni. Egy teljes körű szolgáltatást nyújtó cég mindent biztosít, amire szükséged van.

6. Tegyél fel SEO-val kapcsolatos kérdéseket!

Amikor különböző SEO szakértőket vizsgálsz, mindig fontos, hogy kérdéseket tegyél fel. Meg akarod ismerni, és tudni akarod, hogy jól illeszkedik-e a vállalkozásodhoz.

Íme néhány olyan kérdés típus, amit feltehetsz:

 • Milyen SEO stratégiákat fogsz alkalmazni?
 • Készítesz technikai SEO elemzést?
 • Hogyan követed és ellenőrzöd az eredményeket?
 • Mikorra várható a SEO kampány eredménye?
 • Milyen oldalakról érkeznek majd a linkek?
 • Ki fogja írni a szöveges tartalmat?
 • Vállalsz-e garanciát a növekedésre?
 • Mi alapján végzed a kulcsszókutatást?

Ez csak néhány a sok kérdés közül, amelyet a SEO szakértőnek feltehetsz.

Konklúzió

A SEO az egyik legjobb módszer arra, hogy segítsd vállalkozásod organikus növekedését a Google keresőmotor segítségével. 

Ha a legtöbbet szeretnéd kihozni a SEO-ból, akkor fel kell venned egy SEO szakértőt, hogy segítsen a kivitelezésben.

Ha készen állsz arra, hogy vállalkozásd SEO kampány segítségével növekedjen ezáltal több ügyfeleket eredményezzen, akkor lépj velünk kapcsolatba!

Beszélgessünk a stratégiáról, a weboldaladról, és nézzük meg, hogy mi az, amiben segíteni tudunk az organikus növekedés érdekében!

Kovács Dávid

Kovács Dávid

Szia! Dávid vagyok. Vállalkozásoknak segítek több bevételt generálni online. Ezt a weboldalt azért hoztam létre, hogy mindezt megtanítsam neked, lépésről-lépésre. Ha többet szeretnél tudni rólam, írj nekünk bátran.
Scroll to Top
kovacs-david

Kovács Dávid

VAN MÁR WEBOLDALA VÁLLALKOZÁSODNAK?

Csatlakozz a több száz sikeres ügyfelünkhöz!

“Elkészült weboldalunk egy héten belül bevételt termelt.”
Sipos Máté, Greypixel Geometrics Kft.

kovacs-david

Kovács Dávid

INGYENES ONLINE VÁLLALKOZÁS ÉPÍTÉS TANFOLYAM 🎁

Ha online vállalkozást szeretnél indítani akkor ez a videós tanfolyam kimondottan neked szól.